Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Gulaš: Dál mě žene touha vyhrát pohár, to je můj osobní cíl

Osmatřicetiletý útočník Milan Gulaš patřil ve všech třech sezonách od příchodu z Plzně mezi dva nejproduktivnější hráče hokejistů Českých Budějovic. V základní části se pokaždé přehoupl přes čtyřicetibodovou hranici. Jak ale řekl kapitán Motoru v rozhovoru s ČTK a deníkem Sport, jeho osobní cíle jsou zaměřené výhradně na týmový úspěch.

„Vyhrát pohár, to je to, co mě žene dopředu dál a dál. Chci zkrátka pomoci týmu k co nejlepšímu výsledku v sezoně a k tomu budou i moje body důležité. Chtěl bych zase hokejem bavit lidi a pomáhat mladý hráčům," prohlásil osmatřicetiletý útočník Milan Gulaš.

Zklamání z prohrané sedmé bitvy s Třincem o postup do semifinále play off poslední sezony hodně bolelo, českobudějovický rodák a odchovanec však věří, že mužstvo může smolné vyřazení ještě zúročit v pozitivním smyslu.

„Mrzelo mě to moc. Být mi o deset let méně, možná by mě to trápilo ještě víc. Postup jsme měli v rukách, cítili jsme velkou šanci. Navíc jsme se zvedali ze stavu 0:3. A to se mi právě na tom našem mančaftu líbilo - že jsme vytáhli charakter v pravou chvíli a dokázali se stavem ještě něco udělat," připomněl Gulaš.

„Byla to ale cenná zkušenost pro spoustu kluků i přesto, že se nám to nepodařilo dotáhnout do konce. Plno hráčů si vyzkoušelo, jak se otáčí skvělá série a může se nám to hodit do nové sezony. Myslím, že nás všechny - mě tedy určitě - motivuje, že ten poslední krůček nepřišel. Zažít si pocit, že otočíte velkou sérii, je nádhera. Zvlášť z 0:3. Nepovedlo se, tak máme další šanci," dodal Gulaš.

Netuší, kolik takových šancí bude mít ještě on sám. „Je to hodně o té chuti. A vím, že musím pracovat naplno. Za ty roky už vím do posledního puntíku, jak se co nejlépe připravit. Vím přesně, co potřebuju. Klíčová je však hlava. Nebylo pro mě nic snadného do toho letos zase vstoupit, když jsem viděl, co mě čeká. Každým rokem je to těžší a těžší," přiznal.

Ohledně případného uzavření kariéry nechce předbíhat. „S vedením jsme se o budoucnu ani nebavili a upřímně, sám jsem o tom nepřemýšlel. Chci odevzdat maximum a uvidíme, zda se dokážu dál držet na úrovni, na níž chci a potřebuju být. Je to hudba budoucnosti," poznamenal Gulaš.

Již řadu let bojuje o hokejovou dlouhověkost tím, že je výrazně zodpovědnější ke svému tělu. „Dejme tomu, že deset let dozadu jsem byl v určitých věcech lehkovážnější, co se stravy nebo regenerace týká. Teď je to pro mě číslo jedna, abych byl perfektně připravený na každý zápas," zdůraznil Gulaš.

Pomohla mu v tomto ohledu i angažmá v zahraničí. „Během té doby jsem o tom musel hodně přemýšlet, vychytal všemožné detaily a dobře vím, co moje tělo potřebuje. Mám výhodu, že se mohu částečně připravovat individuálně, protože už několik let nemohu běhat. Je potřeba umět si najít rovnováhu, aby příprava byla dobrá a zároveň vás nabila pozitivní energií na nový ročník," řekl Gulaš.

Pod trenérem Ladislavem Čihákem letní příprava hodně bolí, úlevy ale nevyžaduje. „Na rovinu řeknu, že pod Láďou nebývá legrace hrát, což je však dobře. Já to tady takhle měl kdysi i pod Pepou Jandačem. Neměl jsem to lehké, zároveň vás to naučí hrát na plné obrátky. Takže určitě žádné úlevy, naopak. Dobře vím, že v řadě věcí musím přidat, abych se udržel na určité úrovni, což potřebuju a chci," vysvětlil Gulaš.

„V tomhle věku je to především o pocitu a nutnosti mít z hokeje radost. Jako hráč jste celou dobu na něco zvyklý a pokud to začne odcházet, hlavu to nahlodává. Já už loni říkal, že příprava byla posunutá o kus dál a letos musím říci to samé… Nebylo to vůbec nic lehkého, ale víme, že bez těžké tvrdé práce to nejde. Víme, jak kdo v lize posiluje. Jsme realisti, nebude to sranda," doplnil.

Nejvýše se opět počítá s giganty Pardubicemi, Spartou a Třincem. Jihočeši věří, že mohou být v balíku hned za nimi, ale zároveň tuší, že nebudou zdaleka sami. „Chceme udělat dobrou základní část a pohybovat se na příčkách, kde bychom chtěli být. Čtvrté místo je otevřené pro přímý postup do čtvrtfinále. Což by pro nás určitě bylo zajímavé. Je to však dlouhý proces. Extraliga posiluje ve všech směrech, všechny týmy dokážou postavit konkurenční týmy, čeká nás hodně zábavná a náročná sezona," uvedl Gulaš.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením HC Motor

Štítky Sport, hokej, extraliga, České Budějovice, Gulaš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gulaš: Dál mě žene touha vyhrát pohár, to je můj osobní cíl  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.