Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Sobota 19. října 2024  |  Svátek má Michaela
Bez reklam

Jáchym Kondelík: Jsme rádi, že jsme to urvali

Motor se opět představil na domácím ledě. Tentokrát hostil plzeňskou Škodovku, která měla před zápasem stejný počet bodů. Motor utkání zvládl a dotáhl se na dvanáctý Liberec. Zápas zhodnotil Jáchym Kondelík, který asistoval na vítězný gól. Zmínil se o vývoji tabulky, neuznaném gólu, nebo o utkání na půdě Liberce, které čeká Motor v neděli.

Jáchyme, po týdnu jste se opět představili na domácím ledě, tentokrát proti plzeňské Škodovce a zvítězili jste 2:1. Jak zápas hodnotíte?
Dnes to byl velmi vyrovnaný zápas, ale řekl bych, že druhou třetinu jsme byli lepším týmem. V Hradci Králové to byl obrovský propadák a museli jsme to fanouškům vrátit. Ze začátku to bylo nervózní, pak to z nás trochu spadlo. Stále platí to, že na vstřelení gólů se nadřeme, ale jsme rádi, že jsme to urvali a je jedno jakým způsobem.

Považovali jste dnešní utkání za více důležité vzhledem k aktuálnímu vývoji tabulky, vnímali jste to tak v kabině?
Myslím si, že se na to snažíme nekoukat. Všichni si uvědomují, jak na tom jsme, že teď to není úplně ideální. Ale když to řeknu, tak do každého utkání jdete stejně, chcete na ledě odevzdat maximum. Vždy chcete zvítězit. Příprava na zápas tedy není v ničem odlišná.

Úvod utkání byl velmi vyrovnaný, hra se přelévala ze strany na stranu. Co vám chybělo k tomu, abyste si v první třetině vytvořili větší tlak?
V první třetině na nás byla jednoznačně vidět nervozita, dostali jsme první gól. Doma chcete před fanoušky hrát dobrý hokej. Myslím si, že spoustu z nás dnes bylo trochu nervózních. Postupně z nás nervozita spadla, od desáté minuty první třetiny už to bylo lepší a zápas jsme měli více pod kontrolou.

Motor rozhodl pět minut před koncem a bere tři body

Souboj dvou nejhorších týmů extraligy. To znamenalo dvanácté kolo v Budvar aréně, kde se spolu utkaly České Budějovice a Plzeň. Do vedení se jako první dostala Plzeň, avšak Motor dvěma góly otočil skóre a připisuje si tři body do tabulky.

Jaké pokyny zazněly v kabině od trenérského štábu po první třetině?
Momentálně to není o slovech trenérů, ale hlavně o nás, co si řekneme my. Aktuálně jsme v bodu, kdy je to jen na nás, trenéři nás z toho nedostanou. Samozřejmě nám dávají taktiku, kterou my musíme plnit a respektovat. Ale je to na nás, na kabině. Každé ráno vstaneme, dostaneme od trenérů jasný plán jak bychom měli hrát a to je tak vše, co pro to trenéři mohou udělat. Ostatní už závisí jen na nás. Nemůžeme o tom jen hovořit v kabině, ale přesunout to i na led. Dnes jsme to urvali bojovností a na sílu.

Kdybychom se vrátili k neuznanému gólu, dokázal byste si tu situaci vybavit?
Guli (Milan Gulaš) mi nahrál, já to rychle přihrál zpět a Milan střílel. Myslím si, že puk byl za brankovou čarou už po střele Milana Gulaše. Pak tam ještě přijel Bery (Martin Beránek). Ještě jsem to neviděl zpětně, takže těžko říci. To byl pouze můj pohled, proto jsem se asi radoval jako první. Je to pro mě těžké hodnotit, ještě jsem to neviděl.

Naskytla se vám přesilová hra pět na tři, kterou jste využili. Dodalo vám to následně více sebevědomí?
Určitě. Jak se říká v hokeji, když neproměníte přesilovou hru pět na tři, tak byste neměl vyhrát zápas. Dvakrát po sobě doma jsme přesilovou hru pět na tři využili a Guli (Milan Gulaš) to tam parádně trefil.

Druhá třetina, co se týče výkonu, už byla lepší. Scházela vám jen větší střelecká aktivita?
Myslím si, že už jsme to měli pod kontrolou. Nevím, jak to vypadá v televizi. Troufnu si říci, že jsme devadesát procent třetiny hráli u nich. Momentálně, co nás nejvíce trápí, tak je koncovka. Což nás doprovázelo i dnes. Na tom musíme zapracovat. Děláme v tréninku určité dovednosti.

Jak se vám hraje ve formaci s Milanem Gulašem a Ondřejem Kovařčíkem? Poté došlo ke změně, když byl v útoku s vámi Nick Olesen. Jak tuto spolupráci hodnotíte?
S Milanem Gulašem je to paráda, už spolu hrajeme nějakou dobu. Vždy se samozřejmě musíte nějak sehrát. Vstup do sezóny byl trochu pomalejší, ale věřím, že máme své kvality. Je jedno jestli tam s námi bude Kovi (Ondřej Kovařčík) nebo Nick Olesen, který je také velmi kvalitní hráč. V kluky mám plnou důvěru. Myslím si, že šance si vytváříme. Doufám, že se štěstí přikloní na naší stranu.

Asistoval jste na vítěznou branku. Jste rád, že jste si po delší době připsal kanadský bod?
Samozřejmě. Snažíte se na to nemyslet. Krom toho Hradce, byly ty zápasy lepší. Už se cítím lépe, nepadá mi to tam, ale v hokeji takové období čas od času je. Věřím, že přijde dobré období.

V neděli budete hrát na ledě Liberce. Co od utkání čekáte?
Čekám jen boj, boj, boj. O tom to teď bude. Když jste na spodku tabulky, tak se nesnažíte hrát nějaký krásný hokej. Je to o tom to ubojovat, blokovat střely a dohrávat souboje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky motor, hokej, extraliga, zápas, reakce, jáchym kondelík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jáchym Kondelík: Jsme rádi, že jsme to urvali  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.