Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Motor vedení neudržel a své první přípravné utkání prohrál

Další část přípravy na novou sezonu je tady. Budějčtí hokejisté vyjeli ke svému prvnímu přátelskému utkání na led extraligové Plzně a nevedli si vůbec špatně. V první třetině se dokonce dostali do vedení, ale Západočeši dvěma góly v následujících dvou třetinách skóre otočili a Jihočechy porazili 2:1.

Hned po půl minutě od úvodního buly se nechal vyloučit kapitán Motoru Josef Straka a Budějčtí čelili tak hned v úvodu přesilovce domácích. V ní si vytvořila Plzeň jednu velkou šanci, ale závar před brankou hostujících hráčů gólem neskončil. Poté se hra přelévala z jedné strany na druhou a k vidění bylo několik zajímavých příležitostí, ale žádná gólem neskončila. Brankou neskončila ani čtyřminutová přesilovka hostí po vysoké holi Michala Poletína. Přesto se do první přestávky stav změnil. Ján Mucha dostal nabito na modrou od Josefa Straky, střela mu nesedla, ale gólman Polívka ji vyrazil pouze před sebe a Ladislav Marek dorážkou poslal hostující celek do vedení. Do kabin tak šli spokojenější budějčtí hráči, které v Plzni podporovalo několik desítek fanoušků!

Druhá třetina začala obrovskou příležitostí hostujících hokejistů. Mikyska hledal před brankou Gumana, ale ten před úplně prázdnou klecí promáchl. A za neproměněnou šanci přišel trest. Jakub Lev objel branku Kůdely, sjel si mezi kruhy a střelou zápěstím vyrovnal – 1:1. Poté mohli jít domácí do vedení. Trestné střílení ale neproměnil Beran. Ve 30. minutě došlo ke střídání brankářů v budějcké svatyni a Kůdelu tak nahradil Gába. Tomu po dvou minutách muselo zvonit v uších, jelikož Indrák trefil po průniku tyč. Motoru se ve druhé třetině naskytla ještě příležitost dvojnásobné přesilovky, ta však trvala pouhých 17 vteřin a nebyla tak využita. Do šaten se šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Hned po dvou minutách závěrečné periody se dostali domácí borci do vedení. Matějka objel branku a z otočky zakončil, puk se dostal k úplně volnému Ryanu Hollwegovi a ten dorazil do prázdné branky. Dvacet vteřin poté měl i hostující Motor výhodu trestného střílení, ale Marek Vaniš Polívku nepřelstil. Stejný hráč se dostal do šance ještě v 53. minutě, ale ani tato individuální akce k vyrovnání nevedla. Motorákům nepomohla ani závěrečná několikavteřinová power-play a ti tak prohráli svůj první přípravný zápas na ledě extraligové Plzně 1:2.

HC Škoda Plzeň - ČEZ Motor České Budějovice 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Lev (Indrák), 43. Hollweg (Matějka, Pitule) - 19. Marek (Mucha, Straka). Rozhodčí: Valenta, Zubzanda – Malý, Rubáš. Vyloučení: 7:4. Bez využití. 

HC Škoda Plzeň: Polívka (Štekr) - Moravčík, Andrlík, Chalupa, Holý, Marcel, Walter - Poletín, Preisinger, Indrák - Beran, Lev, Kepka - Matějka, Pitule, Hollweg - Michel, Suchý, Krliš. Trenér Michal Straka.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela (30. Gába) - Mucha, Bohunický, Žovinec, Suchánek, Pařízek, Kříž, Vráblík, Kolmann - Marek, Straka, Prokeš - Švec, Rob, Škoda - Záhora, Přibyl, Švihálek - Guman, Mikyska, Vaniš. Trenér Petr Rosol.

Napsal Aleš Skok

Štítky FC Viktoria Plzeň, SK Dynamo České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, Josef Straka, Ján Mucha, Ladislav Marek, HC Škoda Plzeň, Jakub Lev, Michal Poletín, Petr Rosol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor vedení neudržel a své první přípravné utkání prohrál  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.