Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Horčička vydeptal střelce Motoru. Na dlouhou cestu z Prostějova si Jihočeši body nepřibalili

Čtvrtého přemožitele našel v probíhajícím ročníku ČEZ Motor České Budějovice. Na ledě Prostějova nepředvedli jeho hráči povedený výkon, když už si ale vytvořili nějaké šance, skončili ve většině případů na výborném Luboši Horčičkovi. Brankář Jestřábů byl klíčem k výhře 4:2.

Do povedeného vstupu do utkání měli budějčtí hokejisté celkem daleko. Od začátku byli aktivnější Jestřábi a prověřovali Bláhu ze všech možných pozic. Ten odolával až do čtvrté minuty. To si totiž Patrik Husák namířil ze své poloviny hřiště až k brance Motoru a dělovkou za útočnou modrou otevřel účet střetnutí.

Hostující brankář nadále neměl chvíli klidu. V šesté minutě musel vyrážečkou vytáhnout bombu Drtiny. První vážnější příležitost měl na druhé straně Nouza. Z otočky zasouval kotouč za záda Horčičky, který ale za minutu dvanáct vykopl puk betonem.

Udeřilo tak na druhé straně. Velkou nedisciplinovanost Motoru potrestal při dvojnásobné početní výhodě Martin Novák, jenž dorazil střelu Drtiny do odkryté klece. Příležitost přesilové hry dostali i České Budějovice, ale do jejího úspěšného sehrání měly hodně daleko. Přesto se ještě mohlo skóre měnit v poslední minutě hned dvakrát. Nejprve nezužitkovali přečíslení dva na jednoho Rob se Žálčíkem, na druhé straně se stejně jako Horčička zaskvěl Bláha proti Venkrbcovi.

V přestávce mezi třetinami nejspíše proběhla v kabině Jihočechů důrazná domluva, protože na prostějovský led vjel úplně jiný tým. Motivovaní hosté si ale lámali zuby na skvělém Horčičkovi. Využít se podařilo až dvojnásobnou přesilovou hru. Vynikající souhra Motoru znamenala puk pro Tomáše Nouzu jako na zlatém podnosu a ten už si věděl rady.

Hra však byla vyrovnaná na obě strany. Trochu více iniciativy měli v polovině hry Budějčtí, výraznější moment k překonání gólmana Jestřábů ale nepřicházel. Nakonec to byli domácí, kteří navýšili svoje vedení. V pasáži, kdy se více vylučovalo, než hrálo, zužitkoval dorážkou přesilovku čtyři na tři Matouš Venkrbec a přidal třetí branku Prostějova. Chvíli nato ještě Čuřík orazítkoval tyč, nic dalšího už ale prostřední pasáž nepřinesla.

Do třetí třetiny si Motor přenesl početní výhodu, ale nevyužil ji. Stejně jako další, která přišla pár desítek sekund po vyrovnání sil na ledě. Přesto mohl v 45. minutě dostal svůj tým na dostřel Švihálek, jenže Horčička byl znovu proti. Trest na sebe nechal čekat pouze patnáct sekund. Tomáš Protivný vymetl pavučinu v pravém horním rohu Bláhovy svatyně a Jestřábi byli blízko třem bodům.

Zdramatizovat vývoj se povedlo budějckým hokejistům po dalším vyloučení Staňka. Tváří v tvář stál Horčičkovi forvard Lukáš Žálčík a zvedl puk pod horní tyč. Motor se najednou pohyboval v těch nejvyšších otáčkách a domácí muž s maskou byl v plné permanenci. Akce Švihálka, který zpoza branky našel Zíba, se však po nepřesné střele zkušeného beka neujala.

Závěr patřil tlaku Českých Budějovic. Proti Horčičkovi se zkoušel dvakrát prosadit Straka, ale nejprve si Jestřáb připsal úspěšný zákrok, posléze trefil kapitán Motoru pouze oblouk branky. Luboš Horčička byl v hlavní roli i necelé tři minuty před koncem, kdy se v brankovišti skvěle přesunul na střelu Švihálka. Když se vzápětí nechal na dvě plus dvě minuty vyloučit Zíb, bylo o dělbě bodů jasno. 

Příležitost k reparátu budou mít České Budějovice ve středu 21. října proti Litoměřicím. Úvodní buly je v Budvar Aréně naplánováno v 17:30.

LHK Jestřábi Prostějov - ČEZ Motor České Budějovice 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Husák (Novák, Protivný), 14. Novák (Čuřík, Drtina), 34. Venkrbec (Novák, Drtina), 46. Protivný (Čuřík, Moskal) - 27. Nouza (Pajič, Rob), 48. Žalčík (Švihálek, Zíb). Rozhodčí: Fiala – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:2. Diváci: 2584.

LHK Jestřábi Prostějov: Horčička (Vydržel) - Drtina, Vokurka, Mojžíš, Sova, Husák, Protivný, Rudl, Šenkeřík - Illéš, Dragoun, Luňák - Staněk, Moskal, Čuřík - Novák, Venkrbec, Šlahař - Kuncek, Volek, Kajaba. Trenér Kamil Přecechtěl.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Mucha, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Zíb, Žovinec, Kříž - Kuchejda, Pajič, Guman - Nouza, Straka, Škoda - Žalčík, Rob, Švihálek - Marek, Prokeš, Přibyl. Trenér Petr Rosol.

Pořadí WSM Ligy po 15. kole: 1. Slavia (33 bodů), 2. MOTOR (32), 3. Kladno (29), 4. Kadaň (27), 5. Jihlava (26), 6. Benátky nad Jizerou (23), 7. Třebíč (23), 8. Prostějov (22), 9. Ústí nad Labem (21), 10. Litoměřice (19), 11. Přerov (18), 12. Havířov (18), 13. Šumperk (12), 14. Most (12).

Foto Bramberka Nová

Štítky Madeta Motor České Budějovice, Luboš Horčička, LHK Jestřábi Prostějov, Martin Novák, Tomáš Protivný, Patrik Husák, HC Stadion Litoměřice, HC Slavia Praha, Rytíři Kladno, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horčička vydeptal střelce Motoru. Na dlouhou cestu z Prostějova si Jihočeši body nepřibalili  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.