Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Motor vede ligu! Vyhecovaný duel s hradeckou farmou rozhodly nájezdy

Vypjaté utkání viděla ve středu večer Budvar Aréna. Na horkém budějckém ledě se představil rezervní celek královéhradeckého Mountfieldu, a tak emoce nemohly chybět. Přestože se jen pár minut před koncem schylovalo k výhře Litoměřic, domácí nedali svou kůži lacino a nakonec dokázali zvítězit v samostatných nájezdech.

První velká šance zápasu 16. kola WSM Ligy byla k vidění v probíhající deváté minutě, když Straka s Nouzou ujížděli v oslabení sami proti jedinému litoměřickému bekovi, jenže druhý jmenovaný budějcký snajpr gólmana Pavelku překonat nedokázal.

Mírná převaha domácích brzy vzala za své, hosté začali v přesilovce kousat a ve 14. minutě byli odměněni vedoucí brankou. Jaroslav Kalla chtěl zpoza brány zcela jistě přihrát napříč Bláhovým územím svému spoluhráči, kotouč se ale záhadně odrazil od Vráblíka až do českobudějovické sítě.

Ze svého náskoku se farma Hradce Králové neradovala dlouho, konkrétně pouhých 28 sekund, když slovinský reprezentant Rok Pajič dostal na modrou čáru nahrávku od Marka, rozjel se s kotoučem mezi kruhy a krásnou bekhendovou střelou do horního růžku rozvlnil síťku - 1:1.

I když motoráci na začátku prostřední části hry přežili dlouhé oslabení ve třech, zanedlouho si opět zahráli v početní nevýhodě. Střet Pajiče s Martinem Procházkou hlavní sudí Hořínek vyhodnotil jako likvidační faul, a zatímco hostující útočník ležel v bolestech na ledě, domácí hráč putoval do kabin.

Mezi mantinely Budvar Arény se jiskřilo, nechyběly tvrdé osobní souboje i střelecké pokusy. Jednou byly Litoměřice při koncovce před Bláhou tak důrazné, až jim rozhodčí branku neuznali. Skóre se neměnilo jak po úniku Heřmana při hře čtyři na čtyři, tak svatyni Motoru netrefila ani dělovka Troligy.

Časté vylučování hokejistů Českých Budějovic však HC Stadion přece jenom potrestal. Ve 33. minutě dal odchovanci jihočeského klubu Tomáši Rouskovi šikovnou přihrávku vzduchem Kalla a gólman Bláha lovil puk zpoza svých zad podruhé.

Budějčáci potřebovali ve třetí třetině nutně vstřelit kontaktní branku, což se jim dlouhou dobu nedařilo. Naopak na začátku 46. minuty inkasovali potřetí, když se přesně z levé strany kluziště trefil mimo dosah Bláhy Tomáš Troliga.

Motor si uvědomoval, že s takovým výkonem se k bodům neprobojuje, a naštěstí zavčasu zařadil vyšší rychlostní stupeň. Zatímco Heřman šest minut před sirénou trefil jenom tyčku, Roman Vráblík najetý v oslabení do výhodné střelecké pozice se před odkrytou litoměřickou klecí nezmýlil - 2:3.

Rozhodující moment třetí třetiny se odehrál v čase 57:16 a hlavním aktérem tohoto momentu byl Vladimír Škoda, který žabičkou odraženou od horní tyčky a poté i Pavelkových zad srovnal skóre zápasu. Byl to jeho teprve druhý gól v nové sezoně.

Po bezbrankovém prodloužení, v němž rozhodčí poslal do sprch rozzuřeného Šulce, přišly na řadu samostatné nájezdy. Domácím zatrnulo, když se kotouč z hole Nedvídka se štěstím došoural do branky, kterou už hájil náhradní brankář David Gába. Stav ale ve druhé sérii srovnal kapitán Straka a rozhodující nájezd proměnil mladíček Luboš Rob. Motor tak zvítězil ve vypjatém utkání v poměru 4:3.

Petr Rosol (ČEZ Motor České Budějovice): „Kvůli zraněním a diskuzím s rozhodčími to byl rozkouskovaný a tím pádem nijak hezký zápas. Dostali jsme se do dvougólového skluzu, nakonec jsme ale utkání ubojovali a rozhodli ho v nájezdech. Duel měl přesně opačný průběh, než ten v Litoměřicích.“

Jiří Kučera (HC Stadion Litoměřice): „Věděli jsem, že to bude hodně těžké. Na začátku bychom bod brali, s ohledem na vývoj zápasu jsme ale mohli mít víc. První třetina byla vyrovnaná, v té druhé jsme propásli možnost skórovat v přesilovce pět na tři a potom i dlouhé početní výhodě pět na čtyři. I když nám nebyl uznán regulérní gól, měli jsme proměnit některou z dalších šancí a utkání rozhodnout.“

Již sedmnáctý zápas prvoligového ročníku 2015/2016 odehrají motoráci tuto sobotu od 17:30 v pražském Edenu proti Slavii Praha. Do hlavního města se chystá i díky organizovanému vlakovému výjezdu několik stovek fanoušků z jihu Čech.

ČEZ Motor Č. Budějovice - HC Stadion Litoměřice 4:3sn (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Pajič (Marek, Guman), 55. Vráblík (Straka), 58. Škoda (Žálčík), rozhodující nájezd Rob - 14. Kalla (Ma. Procházka, Pavlas), 33. Rousek (Kalla, Pavlas), 46. Troliga (Berger). Rozhodčí: Hořínek - Špringl ml., Kreuzer. Vyloučení: 7:11, navíc Pajič (CEB) 5 minut + OK, Mikliš 10 minut a Šulc (LTM) 10 minut + OK. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 4892.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (nájezdy Gába) - Mucha, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Zíb, Žovinec, Kříž - Marek, Pajič, Guman - Nouza, Straka, Heřman - Žálčík, Rob, Švihálek - Škoda, Prokeš, Přibyl. Trenér Petr Rosol.

HC Stadion Litoměřice: Pavelka (Michajlov) - Pavlas, Krstev, Šulc, Bílek, Piegl, Vašíček, Mikliš - Procházka, Kalla, Rousek - Švagrovský, Nedvídek, Beránek - Berger, Troliga, Doležal - Racek, Valášek, Procházka. Trenér Jiří Kučera.

Průběžné pořadí WSM Ligy po 16. kole: 1. MOTOR (34 body), 2. Slavia Praha (33), 3. Kladno (32), 4. Kadaň (30), 5. Jihlava (29), 6. Prostějov (25), 7. Benátky nad Jizerou (23), 8. Třebíč (23), 9. Ústí nad Labem (21), 10. Havířov (21), 11. Litoměřice (20), 12. Přerov (18), 13. Most (15), 14. Šumperk (12).

Štítky HC Stadion Litoměřice, Mountfield Hradec Králové, Budvar aréna, Jaroslav Kalla, Rok Pajič, Roman Vráblík, Madeta Motor České Budějovice, Litoměřice, Martin Procházka, Luboš Rob

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor vede ligu! Vyhecovaný duel s hradeckou farmou rozhodly nájezdy  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.