Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Po odečtu bodů další ztráta, Motor prohrál na ledě Kadaně 1:3

Místo z prvního místa nastupovali hokejisté ČEZ Motor České Budějovice z místa třetího. Po odečtu bodů se jim ale vůbec nedařilo a Kadani podlehli 1:3.

Na první velkou šanci utkání si museli diváci počkat až do jedenácté minuty, kdy se Kůs ocitl úplně sám před Gábou, který si ale se střelou poradil bravurním semaforem. Stav tak zůstal stále bez branek. Kadaň byla i nadále v první třetině aktivnější, ale gól z toho nevytěžila, a jelikož žádná další větší šance nebyla k vidění, tak první třetina skončila 0:0.

Druhou třetinu začali lépe Jihočeši a v 25. minutě se dostali do první velké šance. Pajič s Kuchejdou ujížděli dva na jednoho, ale Pajič nedokázal skákavou Kuchejdovu přihrávku umístit do branky. Poté Ujížděl Martin Heřman sám na gólmana, byl faulovaný a s trestným střílením si poradil na výbornou. Vystřelil pod horní tyč a poslal Motor do vedení - 1:0.

Ve 35. minutě ale bylo vyrovnáno. Kadaň zachytila rozehrávku Budějovic, dostala se do přečíslení, kdy Hejcman našel před brankou Antonína Drobného, který neměl problém Gábu překonat - 1:1. Domácí Černý mohl přidat druhou branku, ale Gába se opět zaskvěl skvělým semaforem. Přesto se Kadaň dostala do vedení, když se po přečíslení dva na jednoho a střele Kverky do tyče prosadil dorážkou Radek Veselý - 2:1. Kadaň si vedení pohlídala až do konce druhé třetiny a do závěrečné části tak vstupovala s jednogólovým vedením.

Třetí třetina začala vyrovnaně a první velkou šanci si v ní připravil Motor, ale zákrok Dvořáka byl neuvěřitelný. Ten skokem vzad zastavil puk na brankové čáře a zachránil tak Kadaň doslova za pět minut dvanáct. Ještě v závěru dokázal vstřelit branku Jaroslav Kůs, který svojí dělovkou propálil Gábu a Kadaň se tak radovala z vítězství 3:1.

Motor odehraje další utkání až po reprezentační pauze. Budějcké hráče budete tedy moct vidět 9. listopadu, kdy od 17:30 přivítají Šumperk.

Sportovní klub Kadaň - ČEZ Motor České Budějovice 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 35. Drobný (Hejcman), 36. Veselý (Kverka), 60. Kůs (Trefný) – 30. Heřman TS. Rozhodčí: Petružálek – Rozlílek, Svobodová. Vyloučení: 3:1. Bez využití.

Sportovní klub Kadaň: Dvořák (Dlouhý) – Drobný, Trefný, Szathmáry, Blaha, Černý, Rohan, Novák, Cestr – Račuk, Kůs, Hejcman – Veselý, Kverka, Hlava – Vaněk, Vrána, Sloboda – Wágner, Macháček, Šťovíček.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Kůdela) – Mucha, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Zíb, Žovinec, Kříž – Kuchejda, Pajič, Babka – Nouza, Straka, Heřman – Žálčík, Rob, Švihálek – Guman, Škoda, Prokeš.

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky Sportovní klub Kadaň, Madeta Motor České Budějovice, Jaroslav Kůs, Martin Heřman, Radek Veselý, SK Dynamo České Budějovice, HC Škoda Plzeň, Salith Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po odečtu bodů další ztráta, Motor prohrál na ledě Kadaně 1:3  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.