Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Česko hrálo s Tatarstánem po přestřelce 6:6

Speciální utkání se odehrálo v týdnu v Hokejovém Centru Pouzar. Nastoupili proti sobě veteráni ČR a reprezentanti Tatarstánu. Vedení se přelévalo ze strany na stranu, ale nakonec se oba týmy rozešly smírně 6:6.

Zápas se nehrál na klasické dvacetiminutové třetiny, ale herní čas byl stáhnut na patnáct minut. Už od úvodních minut byl k vidění svižný hokej s množstvím šancí a pohledných akcí. Prvního gólu se však diváci dočkali až v deváté minutě. Z trestného střílení se prosadil Oldřich Válek. Trestné střílení se v tomto utkání jelo po každém faulu a k vidění jich tedy bylo několik. V jedenácté minutě se výběru Tatarstánu podařilo vyrovnat. Únik dvou na jednoho zakončil gólovou střelou Jevgenij Frolov. Ještě do konce třetiny se hosté z Ruska dostali do vedení. Gólově se tentokrát prosadil Sergej Chramov.

I ve druhé třetině pokračoval atraktivní hokej. Na 2:2 vyrovnal opět Oldřich Válek, jehož nahození zpoza brány si jeden z hostujících hráčů srazil za svého gólmana. Ještě předtím ale Altrichter zlikvidoval dvě trestná střílení Tatarstánu. Češi se dostali do vedení opět ve 24. minutě. Z dalšího trestného střílení se tentokrát radoval Václav Král. Do dvougólového vedení se domácí dostali o minutu později. Přesně zamířil Bedřich Ščerban. Ve 27. minutě ale bylo sníženo. Za Altrichterova záda dostal kotouč Vjačeslav Andrejev. Ještě do konce třetiny se diváci dočkali dalších dvou branek. Nejprve se za Českou republiku prosadil Richard Žemlička, který proměnil své trestné střílení, ale 31 sekund před druhou sirénou opět snižoval Pavel Kornilov.

Do závěrečné periody se tak šlo za stavu 5:4 pro český tým. Vyrovnání však přinesl svou druhou brankou v utkání Pavel Kornilov, který při trestném střílení vykoupal Altrichtera. Vedení na česko stranu strhnul Libor Procházka, který si vyjel zpoza branky a bekhendovou střelou na zadní tyč vsítil šestou branku. Na konečných 6:6 ale vyrovnal svou druhou brankou Jevgenij Frolov.

„Bylo to těžší utkání než loni. Tatarstán přijel s mladším týmem a hrají velmi organizovaně. Je znát, že ti kluci spolu trénují. My se sejdeme jednou za měsíc, takže kombinace někdy trošku vázne,“ zhodnotil krátce utkání český útočník Radek Ťoupal.

„Jsem rád, že jsme dostali pozvání do Česka. Je to tu na vysoké úrovni a v Českých Budějovicích se mi moc líbí. I celý zápas měl výbornou úroveň a doufám, že to není naposled, co se tady setkáváme,“ dodal k zápasu hostující Alexej Pučkov.

Česko – Tatarstán 6:6 (1:2, 4:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 10. Válek TS, 20. Válek, 24. Král TS, 25. Ščerban (Kucharčík, Žemlička), 28. Žemlička TS, 38. Procházka – 11. Frolov (Chramov), 13. Chramov (Chvatov, Kornilov), 27. Andrejev (Kornilov), 30. Kornilov (Frolov), 37. Kornilov TS, 44. Frolov (Kornilov).

Česko: Altrichter – Dvořák, Ťoupal K. Ščerban, Chalupa, Procházka, Válek – Ťoupal R., Turek, Král, Eichenmann, Kořínek, Kampf, Zelenka, Kucharčík, Žemlička.

Tatarstán: Mokejev (Agopejev) – Pisarev, Koftun, Garipov, Vafin, Andrejev, Těrentěv, Chvatov, Petrov, Korotkin, Kornilov, Frolov, Kulagin, Pučkov, Abdulchajev, Bokarev, Chramov.

Štítky Česko, Tatarstán, Pavel Kornilov, Jevgenij Vasiljevič Frolov, hokej, trestné střílení, Oldřich Válek, Libor Procházka, Richard Žemlička, Radek Ťoupal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko hrálo s Tatarstánem po přestřelce 6:6  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.