Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Motor neudržel dvougólové vedení, přesto se raduje z vítězství po nájezdech

Další utkání sehráli hokejisté ČEZ Motor České Budějovice na hřišti Třebíče a nezačali vůbec špatně. Po první třetině vedli 2:0 a vše vypadalo pro hosty skvěle. Ve druhé třetině se ale domácí hráči zlepšili a dokázali vyrovnat. Utkání se dostalo až do samostatných nájezdů, ve kterých rozhodl o bonusovém bodu kapitán Josef Straka. České Budějovice tak zvítězily 3:2.

Do zápasu v Třebíči vstoupili hokejisté Motoru podobně jako do předchozího utkání se Šumperkem. Hned jejich první akce skončila gólem. Ve čtvrté minutě střílel Suchánek, jeho střela šla mimo branku, ale od zadního mantinelu se střela odrazila přesně na hůl Ladislava Marka, který neměl problém uklidit kotouč do prázdné klece. Pak se do šance dostala také Horácká Slavia, ale Wasserbauer v dobré pozici branku minul. V 16. minutě se dostal krásnou přihrávku Pekr, ale Bláha se skvěle přemístil a domácí borce vychytal. Na druhé straně tak přišel trest. Po buly vznikl před třebíčským brankářem zmatek, kterého využil Michal Švihálek a svojí střelu umístil přesně k pravé tyči. Hosté tak ovládli první třetinu v poměru 2:0.

I do druhé dvacetiminutovky vstoupili lépe českobudějovičtí hráči. Ti předvedli krásnou akci, ale Vejmelka předvedl ještě hezčí zákrok a skóre tak zůstalo nezměněno. Pak už se z gólu radovali domácí hokejisté. Miroslav Holec se krásně uvolnil a Bláhu překonal střelou do pravé šibenice. Po půl hodině hry mohla Třebíč vyrovnat. Kusko se uvolnil a vyslal na vyjetého Bláhu tvrdou střelu, se kterou si hostující gólman poradil. S dorážkou měl však větší problémy a i díky svým spoluhráčům zabránil gólu. O minutu později měl příležitost také Dolníček, ale ten se k odraženému puku nedostal, jelikož ho k ní budějčtí beci nepustili. Dvě minuty před koncem třetiny se podařilo hráčům vyrovnat. V přesilové hře se dostal vyražený puk k Romanu Eratovi, ten už neměl složitou situaci a vyrovnal na 2:2.

Do závěrečné periody tak vstoupily oba týmy za nerozhodného stavu. Ve 45. minutě zkoušel své štěstí Mucha a nadělal Vejmelkovi možná víc starostí, než sám čekal. O pár minut později ujížděl sám na Bláhu Wasserbauer, ale nezakončil. Poté dostali domácí možnost dvouminutové přesilovky pět na tři, ale Motor oslabení odehrál skvěle a nepustil Třebíč vůbec k ničemu. Do třetí sirény už se nic neudálo a utkání dospělo do prodloužení.

Ani v přidaných pěti minutách se nic nestalo a utkání musely rozhodnout samostatné nájezdy.

V samostatných nájezdech byl úspěšnější tým Motoru. V první sérii se trefil Pajič a rozhodující nájezd proměnil kapitán Straka. Bonusový bod tak nakonec putuje na jih Čech.

Další utkání sehraje Motor v sobotu 14. listopadu, kdy na svém ledě přivítá od 15 hodin Přerov.

SK Horácká Slavia Třebíč – ČEZ Motor České Budějovice 2:3sn (0:2, 2:0, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 27. Holec (Dolníček, Erat), 38. Erat (Bartoň, Holec) - 4. Marek (Suchánek, Straka), 16. Švihálek (Babka, Mikyska), rozhodující nájezd Straka. Rozhodčí: Blümel – Štofa, Barvíř. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 1740.

SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka (Svoboda) – Bartoň, Bilčík, Čejka, Štindl, Šaur, Přibyl – Holec, Dolníček, Erat – Pekr, Polodna, Kusko – Mikšovský, Raška, Šik – Psota, Tomek, Wasserbauer.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) – Kolmann, Mucha, Vráblík, Suchánek, Žovinec, Zíb, Kuchejda – Marek, Chovan, Pajič – Žálčík, Heřman, Straka – Babka, Švihálek, Rob – Prokeš, Mikyska. 

Štítky Madeta Motor České Budějovice, SK Horácká Slavia Třebíč, Josef Straka, prodloužení, hokejista, Miroslav Holec, Ladislav Marek, Michal Švihálek, Salith Šumperk, HC Zubr Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor neudržel dvougólové vedení, přesto se raduje z vítězství po nájezdech  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.