Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Absolventi Pouzarovy akademie školili kanadské hokejisty

Když Jaroslav Pouzar v 80. letech minulého století působil v kanadském Edmontonu, dosahoval klub Olejářů v nejprestižnější hokejové lize světa historických úspěchů. Rodák z Čakovce během svého angažmá v zámoří nejenže vyhrál třikrát Stanley Cup, ale získal i mnoho cenných kontaktů.

A ty se mu začínají po letech vyplácet! S Kanaďany je v neustálém kontaktu, a tak nikoho nemohlo překvapit, že v uplynulých dnech probíhal v Hokejovém Centru Pouzar v Českých Budějovicích miniturnaj mládeže pro ročníky 1999, 2002, 2003 a 2004 s kanadskou účastí.

Poměřit síly s výběrem Pouzar Hockey Academy a mladíky z HC Motor České Budějovice přijeli v rámci South Bohemia Cupu čtyři týmy edmontonského celku Canada Cowboys. Na jih Čech dorazily i s rodinami už podruhé, vždyť se jim tady před rokem moc líbilo.

„Do České republiky přijíždíme v rámci našeho evropského hokejového turné. V minulých dnech jsme navštívili Německo, Rakousko, Itálii a po přípravných duelech v Českých Budějovicích míříme na velký mezinárodní turnaj do Prahy,“ řekl Budějcké Drbně trenér patnáctiletých Kanaďanů Kevin Porter.

Zázemí Hokejového Centra Pouzar si kouč zámořského výběru pochvaloval. „Pana Pouzara si pamatuji z dob jeho působení v Edmontonu. Jeden z jeho tehdejších spoluhráčů mě dokonce jako malého kluka hlídával,“ smál se Porter po jediném vyhraném zápase Kanaďanů (5:0) nad rezervou Motoru.

Jihočeský turnaj byl pro týmy z Edmontonu před mládežnickým Czech Hockey Challenge Cupem, který dnes začal v hlavním městě, velmi náročnou prověrkou. Výběry absolventů Pouzarovy akademie dokázaly mladíky z kolébky hokeje porazit ve všech šesti utkáních a výhrou skončil také mač kanadské U15 s motoráckým áčkem, vedeným trenéry oddílu HC Českobudějovičtí Lvi.

„Klukům k těmto výsledkům moc gratuluji! Některá utkání byla dramatická jako v mužském hokeji. Mám radost, že díky našim kontaktům s Kanadou tady byli Kovbojové už podruhé v řadě za sebou a my jsme tak měli možnost nabídnout našim hráčům mezinárodní konfrontaci,“ uvedl Jaroslav Pouzar.

Příští týden v úterý a ve středu jsou na programu ještě zbylé dva zápasy South Bohemia Cupu. Kanaďané z ročníku 2004 sehrají od 17.15 hodin své utkání nejprve proti áčku HC Českobudějovičtí Lvi, druhý den ve stejný čas je na programu jejich duel s domácím záložním celkem.

Štítky South Bohemia Cup, HC Českobudějovičtí lvi, Pouzar Hockey Academy, Canada Cowboys, evropské turné, turnaj, hokej, Czech Hockey Challenge Cup, Hokejové Centrum Pouzar, Edmonton Oilers, Jaroslav Pouzar, Stanley Cup, Madeta Motor České Budějovice, Kanada, Če

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Absolventi Pouzarovy akademie školili kanadské hokejisty  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.