Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Amatéři na ledě vyhlížejí play-off

Pouze tři zápasy zbývají do konce základní části Rybníkářské hokejové ligy. V červené skupině se před nadstavbou střetne v lákavém zápase HC Nicotrans s HC Větřní. V modré skupině dohrávají dva zápasy Ledenice.

Test před play-off mají před sebou dva nejlepší týmy červené skupiny. Dnes se v Hokejovém centru Pouzar utkají první HC Nicotrans a druhé Větřní. Zápas začne v 20:45. Nicotrans má 22 bodů a na prvním místě už nemůže být ohrožen. Větřní totiž ztrácí čtyři body.

V play-off se o celkové vítězství a Červenomodrý pohár RHL utkají dále z modré skupiny -  HC Radoni CB a HC Meta. Právě HC Meta měl s postupem nejvíce starostí. Do play-off postoupil jen díky lepšímu vzájemnému zápasu s HC Turbo Turtles.

Vyrovnaný dvojzápas skončil celkově 10:9 pro Metu. „Play-off se bude hrát systémem každý s každým a o celkovém vítězi rozhodne tabulka s pravidly základní části,“ vysvětlil Jan Mojžíš z Hokejového Centra Pouzar.

Na HC Nicotrans, HC Větřní, HC Meta i HC Radoni CB tak čeká v nejbližších týdnech vrchol sezony. Plán zápasů o celkového vítěze soutěže sezony 2014/2015 bude upřesněn na konci dubna.

VÝSLEDKY ODEHRANÝCH ZÁPASŮ, DALŠÍ PROGRAM A STATISTIKY

Přípravu na play-off naopak nemusí řešit HC Ledenice, které jsou poslední. Dnes a zítra mají na programu poslední dva zápasy. Od 19 hodin se utkají s HC Dlaždiči ČB a zítra od 13:45 s HC Motorfans. A právě fanoušky Motoru mohou Ledenice v tabulce přeskočit. Bude jim ale chybět nejproduktivnější hráč Petr Králík.

Nemohu kvůli pracovní vytíženosti. Bohužel moc šancí na výhry nevidím. Samozřejmě klukům přeji na konci sezony krásný zážitek a jsem zvědav, kolik gólů nám do Ledenic přivezou,“ řekl Králík s úsměvem.

V dubnu se v aréně odehrál také mezinárodní dvojzápas výběru RHL proti slovenským amatérům z Liptovské hokejové ligy. První duel vyhráli Slováci 8:2, druhý zápas pak 6:3. Odvety se na půdě soupeře odehrají 9. a 10. května. Hrát se bude v JL Aréně v Liptovském Mikuláši.

Foto: archiv RHL

Štítky hokej, Rybníkářská hokejová liga, Pouzar, Nicotrans, Ledenice, Větřní, playoff, Madeta Motor České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Amatéři na ledě vyhlížejí play-off  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.