Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Amatéři v Rybníkářské hokejové lize šlapou. A naplno

Další měsíc má za sebou populární amatérská soutěž hokejistů - Rybníkářská hokejová liga Hokejového Centra Pouzar. V listopadu se do ní konečně zapojila i Červená skupina, která měla vzhledem k menšímu počtu týmů ještě v říjnu volno.

Naopak zápasy Modré skupiny za sebou následují v rychlém sledu. I nadále se v jejím čele drží tým HC Pekárna Srnín. Po sedmi zápasech mají jeho hokejisté pět výher, dvě prohry a s deseti body vévodí tabulce.

Na záda jim ale dýchají „želvy“, respektive HC Turbo turtles, které mají podstatně „horší“ skóre. Se stejným počtem bodů a zápasem k dobru mají možnost brzy vystřídat aktuálního lídra. Vzájemný zápas je navíc na programu příští neděli v Hokejovém Centru Pouzar.

Červená skupina prozatím nabídla pouhých šest utkání. Je tedy zatím předčasné hodnotit rozložení sil, první vlaštovky však jistou nápovědu dávají. Stoprocentní bilanci tak zatím mají celky HC Nicotrans a HC Větřní. Lepší brankový rozdíl vyznívá o pouhý gól pro hokejisty spediční firmy, jenž má ve svém kádru i dobře známého strážce svatyně Jaroslava Jágra.

VÝSLEDKY ODEHRANÝCH ZÁPASŮ, DALŠÍ PROGRAM A STATISTIKY

Rybníkářská hokejová liga poctivě vede i většinu statistik. Z nich lze vyčíst, že na čelo kanadského bodování Modré skupiny se vyšvihl Vlastimil Mikoláš z HC Turbo turtles. K jedenácti přesným zásahům přidal sedm asistencí a má pětibodový náskok na druhého Jakuba Viteru. Červené skupině vládne s devíti body (4+5) Roman Brožek, který obléká dres Štěpánovic. Za ním jsou dva hráči Větřní - Jakub Kosař a Jaroslav Soukup.

Právě Jakub Kosař je nejlepším střelcem v listopadu rozehrané skupiny. Šest přesných zásahů a dva hattricky ve dvou duelech jsou ukázkou opravdových kvalit mladého forvarda. Naopak Modrá skupina má v tomto ukazateli na špici naprosto stejné pořadí. Jen díky většímu počtu asistencí je na prvním místě Vlastimil Mikoláš, za ním se se stejným počtem jedenácti branek drží Jakub Vitera.

Hokejové Centrum Pouzar také v obou skupinách sleduje nejméně trestané týmy. Nejslušnějšími kluby jsou momentálně HC Pekárna Srnín a HC Laviny Ostrolovský Újezd. Organizátoři soutěže jim proto slavnostně předali poukaz na měsíční lekci Hokejové školy HCP a permanentku do Fitness Pouzar.

Na druhé straně ale není od věci poukázat i na zlé hochy. V Modré skupině obdržel již padesát trestných minut Tomáš Lískovec z HC Trendy, nelichotivé statistice kraluje v Červené skupině Daniel Píša z HC Nicotrans.

Před vánočními svátky se mohou příznivci amatérského hokeje těšit na další zajímavé mezinárodní měření sil, do Českých Budějovic totiž dorazí ruský tým HC Berkut. Proti němu se postaví speciálně složený Výběr hráčů RHL. Atraktivní klání se uskuteční 19. prosince od 17:15 v Hokejovém Centru Pouzar.

Foto: Jakub Dvořák

Štítky Rybníkářská hokejová liga Hokejového Centra Pouzar, listopad, shrnutí, hokej, hokejista, Srnín, Větřní, Madeta Motor České Budějovice, Jaroslav Soukup, Jaroslav Jágr, Jakub Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Amatéři v Rybníkářské hokejové lize šlapou. A naplno  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.