Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Blažek a Drbohlav rezignovali na své funkce v představenstvu

Včera v pozdních večerních hodinách se mimořádně sešlo představenstvo HC Mountfield. Cílem jednání byl jediný bod, přesto velmi závažný, kterým je současná situace ohledně čepování piva v Budvar Aréně během příští hokejové sezony.

Protože se situace v současné chvíli po prohlášení primátora města Juraje Thomy a národního podniku Budějovický Budvar jeví jako bezvýchodná, rozhodli se předseda představenstva Ing. Zdeněk Blažek a místopředseda představenstva Ing. Ivan Drbohlav rezignovat na své funkce ve vrcholném orgánu společnosti. Obě rezignace byly přijaty.

Na základě informací předložených právě Blažkem a Drbohlavem z titulu jejich funkcí představenstvo konstatovalo, že je současná situace bezvýchodná, hrozí finanční likvidace klubu, jejíž reálné obrysy dopustil primátor Juraj Thoma ve svém prohlášení z úterý 28. května.

„Jsem si plně vědom své odpovědnosti za neúspěch jednání mezi hokejovým klubem na straně jedné a magistrátem města České Budějovice a národním podnikem Budějovický Budvar na straně druhé. Věřím, že má rezignace přispěje ke zklidnění celé situace,“ uvedl Zdeněk Blažek. „K rozhodnutí rezignovat na funkci prezidenta i na své členství v představenstvu klubu jsem, stejně jako viceprezident klubu Ivan Drbohlav, dospěl po zralé úvaze,“ dodává Blažek.

Zdeněk Blažek po odchodu z představenstva klubu zůstává nejvyšším mužem managementu HC Mountfield v pozici generálního manažera. „Velice si vážím možnosti, kterou mi dali zbylí členové představenstva, zůstat ve funkci generálního manažera. Udělám všechno pro to, aby se situace vyřešila v zájmu klubu a jeho fanoušků,“ řekl Blažek.

Vedle něj vrcholný orgán klubu na vlastní žádost opustil také Ing. Ivan Drbohlav. „Tento můj krok je výsledkem posledního vývoje a odráží vztah vedení města Českých Budějovic k našemu klubu. Firma Mountfield a. s. věnovala do českobudějovického hokeje během svého sedmiletého působení více než 200 milionů korun, avšak poslední vyjádření primátora města i vedoucích představitelů Budvaru ukazují, že jim budoucnost klubu je lhostejná. Požadavek Budvaru na pronájem dvou bufetů v Budvar Aréně od města s cílem zabránit na stadionu čepování piva partnera extraligy (dle smlouvy s marketingovým partnerem českého svazu hokeje BPA - pivovar Radegast) nás bude stát na pokutách jeden milion korun za každý domácí extraligový zápas. To by bylo pro klub likvidační,“ konstatoval Ivan Drbohlav.

Dosavadního místopředsedu představenstva k tomuto rozhodnutí přiměl především postup ze strany primátora města Juraje Thomy. „Včerejší prohlášení primátora Thomy je tak závažné, že jsem se rozhodl rezignovat na pozici člena představenstva klubu s tím, že opouštím i místo místopředsedy představenstva. Mou rezignaci představenstvo přijalo. Věřím, že tento krok napomůže dalším jednáním mezi klubem a městem a k nápravě vztahů všech zúčastněných do budoucna,“ dodal Drbohlav.

ČTĚTE TAKÉ: Budoucnost hokeje v Budějcích závisí na pivu

Tisková zpráva

Štítky HC Mountfield, Zdeněk Blažek, Ivan Drbohlav, rezignace, hokej, pivo, Juraj Thoma, primátor, Budějovický Budvar, Mountfield Hradec Králové, Budvar aréna, Madeta Motor České Budějovice, Pivovar Radegast

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blažek a Drbohlav rezignovali na své funkce v představenstvu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.