Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějčák Filip Novák je s Dynamem Moskva ve finále KHL!

Před pěti týdny začaly v Rusku vyřazovací boje Kontinentální hokejové ligy. V závěru února se proto Budějcká Drbna spojila s obráncem Dynama Moskva Filipem Novákem, jenž se tehdy nechal slyšet, že se svým týmem chce KHL vyhrát. A nyní mu k tomuto cíli zbývá jen krůček – moskevští hokejisté jsou ve finále celé soutěže!

Jelikož závěrečné boje začínají až v pátek 13. dubna, devětadvacetiletý hokejista se objevil na skok doma v Českých Budějovicích, čehož využila Budějcká Drbna a vypravila se Filipa Nováka vyzpovídat.

Poté, co Moskva udolala ve čtvrtfinále západní konference běloruské Dinamo Minsk 4:0 na zápasy, ztratila v play off pouze dvě utkání. Stalo se tak proti semifinálovému soupeři z Nižného Novgorodu. „První kolo proti Minsku ale bylo vyrovnané. Dost jsme se natrápili, nehráli jsme týmově. Měli jsme problémy s obranou útočníků a ne všechno se dělalo pro mančaft,“ dal možnost nahlédnout do zákulisí Dynama Moskva Filip Novák.

Ještě větší dřina čekala Filipa i jeho spoluhráče proti Torpedu Nižnij Novgorod. Série skončila vítězstvím hokejistů z hlavního města Ruska 4:2 především díky tomu, že se mužstvo semklo. „Novgorod hrál výborně, hlavně Makarov nám pořádně zatápěl. V kabině jsme si to ale vyříkali a od třetího zápasu jsme začali hrát lépe v obraně a vyvarovali se zbytečných individuálních chyb. To byla naše slabina,“ má jasno Novák.

Ve finále konference čekal Moskevské druhý tým základní části soutěže – silný SKA Petrohrad. Do prvního zápasu lépe vstoupili domácí, vedli už 3:0, ale Dynamu se podařilo skóre vyrovnat a nakonec vyhrát v prodloužení 5:4. „Psychika domácích šla dolů po jedné diskutabilní situaci, když Thoresen dal gól nohou. V pravidlech je jasně dané, že když udělá pohyb nohou naproti kotouči, branka nemůže platit. A tak se přesně stalo. My jsme vzápětí snížili a Petrohradské, včetně jejich trenéra Miloše Říhy, to zdeptalo,“ řekl devětadvacetiletý obránce.

Tým Filipa Nováka pak zvládl i další tři zápasy a sérii ukončil vysokým vítězstvím 6:1 na svém ledě. „Podle skóre se zdá, že to byla menší dřina, ale určitě tomu tak není. Petrohrad vnímám jako nejlepší tým celé ligy, se kterým se nám v základní části hrálo těžko. Tentokrát nás potrápil skvělý mladík Tarasenko. Celkově jsme ale proti SKA hráli výborně, těžko komukoliv něco vytknout,“ zhodnotil rozhodující sérii západní konference, která Dynamu zajistila účast v rozhodující bitvě celé KHL.

O finálovém soupeři Dynama Moskva ještě není rozhodnuto. Jisté však je, že to bude buď Omsk, nebo vítěz základní části Traktor Čeljabinsk. Před dnešním pátým duelem vede Avangard 3:1. „První trénink máme v sobotu dopoledne, takže dnes večer odlétám zpátky do Ruska. Domů jsem se ale vrátil hlavně z toho důvodu, že v Praze navštěvuji pana doktora Miloše Barnu. Ten mi pomáhá se zády, tentokrát se mi pokoušel vrátit na své místo vyhozené žebro. Napoprvé se mu to nepodařilo,“ potvrdil Filip Novák bolestivou grimasou v obličeji.

A co je třeba udělat, aby mohl zadák, který si už zahrál v reprezentačním dresu, přivézt do Budějc Gagarinův pohár? „Musíme se připravit psychicky, zdravotně a nepřetrénovat se. Kromě toho se podíváme na videa, abychom přizpůsobili taktiku hry našemu soupeři. To je ale práce trenérů. Atmosféra v kabině je super!“ usmíval se sympatický hokejista.

Budějcká Drbna přeje Filipu Novákovi jediné – aby se za měsíc vrátil z Ruska domů jako vítěz. Titul mistra druhé nejkvalitnější hokejové ligy na světě má na dosah!

Štítky Filip Novák, Kontinentální hokejová liga, OHK Dynamo Moskva, finále, Rusko, hokejista, Drbna.cz, HK Dynamo Minsk, SKA Petrohrad, Avangard Omsk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčák Filip Novák je s Dynamem Moskva ve finále KHL!  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.