Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

„Byl to zesraný výkon!“ zlobil se Rosol po duelu s Ústím

Před zápasem s Ústím nad Labem se povedlo prvoligovým hokejistům Českých Budějovic bodovat desetkrát v řadě za sebou. Středeční duel na jejich vlastním kluzišti ale tuto povedenou sérii ukončil. Svěřenci kormidelníka Motoru Petra Rosola svému kouči radost neudělali a prohráli 1:3.

Ve velmi poklidném tempu bez většího vzruchu se odehrála úvodní dvacetiminutovka druhého duelu play-out mezi týmy ČEZ Motor a Slovanem Ústečtí Lvi. Více ze hry měli domácí hokejisté, největší šanci měl už ve 2. minutě Pšurný, on ani jeho spoluhráči ale své pokusy v branku neproměnili.

Díky bleskovému nástupu vedl Motor po šestnácti sekundách druhé třetiny 1:0. Pajič vystřelil na ústeckého gólmana Dlouhého, ten jeho puk vyrazil na vrchol brankoviště, kde byl připravený Aleš Kotalík a domácí kapitán neměl problém trefit odkrytou branku.

Ústečtí Lvi ale dokázali na vedoucí trefu domácích najít rychlou odpověď, v čase 21:38 se prodral před Halmošiho Václav Meidl a budějckého gólmana překonal - 1:1. Ve zbylých minutách pokračoval duel ve svižném tempu, podobně jako v první třetině ale všem akcím chyběla lepší koncovka.

Závěrečná třetina Jihočechům nevyšla a ve 49. minutě šli hosté do rozhodujícího vedení - o gól na 1:2 se postaral útočník Martin Hanzl. Závěrečná desetiminutovka podpořená dvě přesilovými hrami Motoru volala po vyrovnání, bohužel puk se Budějčákům za Dlouhého dostat nepodařilo.

Definitivní tečkou za nepříliš záživným duelem byla třetí branka Davida Tůmy do prázdné branky při power-play domácího týmu. České Budějovice tak prohrou 1:3 zakončily desetizápasovou sérii, kdy se jim povedlo bodovat, a zkomplikovaly si cestu za záchranou soutěže.

„Minule jsme hráli šílený zápas s Mostem a dneska ještě šílenější s Ústím. K tomu, co jsme předvedli, nemám slov. Omlouvám se všem divákům. Takhle alibistický a s prominutím zesraný výkon jsem už dlouho neviděl,“ zlobil se po zápase trenér Motoru Petr Rosol.

„Po domácí prohře s Berounem jsme to museli v dalším utkání odčinit. Hráči dnes bojovali, pracovali a šli za vítězstvím,“ uvedl stručně ústecký kouč Milan Skrbek.

Další zápas hraje Motor tuto sobotu v Šumperku, příští středu od 17.30 hodin čeká Jihočechy domácí duel s Kadaní.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Slovan Ústečtí Lvi 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 21. Kotalík (Pajič) - 22. Meidl (Hanzl, Holomek), 49. Hanzl (Holomek), 60. Tůma (Rod). Rozhodčí: Doležal - Guth, Rittich. Vyloučení: 0:5. Bez využití. Diváci: 3026.

ČEZ Motor České Budějovice: Halmoši (Kůdela) - Novák, Chmelíř, Kasík, Vráblík, Dan Růžička, Platil, Prokop - Kotalík, Pajič, Boháč - Melka, Skuhravý, Pšurný - Kuchejda, Šachl, Ondřej - Vaniš, Přibyl, Ferebauer. Trenér Petr Rosol.

HC Slovan Ústečtí Lvi: Dlouhý (Petrásek) - Grin, Sklenička, Brož, Vobořil, Černý, Smetana - Vávra, Alinč, Přeučil - Tůma, Rod, Pořický - Meidl, Hanzl, Holomek - Dostálek, Videlka, Kuchynka. Trenér Milan Skrbek.

Pořadí 1. ligy ČR 2013/2014 ve skupině o konečné umístění na 9. až 14. místě: 9. Ústí nad Labem (68 bodů), 10. Kadaň (67), 11. ČEZ Motor (67), 12. Šumperk (65), 13. Beroun (62), 14. Most (36).

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, HC Slovan Ústečtí Lvi, 1. liga, play-out, Petr Rosol, Madeta Motor České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, FK Ústí nad Labem, HC Slovan Ústí nad Labem, Aleš Kotalík, David Tůma, ČEZ, FK Baník Most, Salith Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

„Byl to zesraný výkon!“ zlobil se Rosol po duelu s Ústím  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.