Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

David Servis prohrál ve Strakonicích v prodloužení

V prvním utkání semifinále Krajské ligy ledního hokeje prohrál budějcký David Servis ve Strakonicích 4:5 v prodloužení. Odveta se hraje v neděli od 17.15 hodin v Budvar aréně.

Lepší úvod utkání si hosté nemohli přát. Již ve 4. minutě se trefil matador Štrba a David Servis vedl. Před první přestávkou zvýraznil náskok budějckých hráčů Zíka.

Na domácích byla znát nervozita, tíha důležitého utkání na ně dopadla plnou vahou. Přestože se jim podařilo snížit Kadlecem, zkušení hosté během dvou minut navýšili skóre až na 1:4.

Vstup do závěrečné třetiny se David Servisu nevydařil, hned v první minutě dostali branku na 2:4, když se trefila posila z Hluboké Šťastný. Stejný hráč se za minutu řítil na Kučeru, byl faulován a sám nařízené trestné střílení proměnil – 3:4. Domácích byl najednou plný led a bylo jen otázkou času, kdy srovnají skóre. Povedlo se jim to pět minut před koncem Šulčíkem.

Následné prodloužení se hrálo s ohledem na vyloučení tři na tři a po minutě a pěti vteřinách o vítězství domácího týmu rozhodl Kozma.

Hosté se po utkání hodně zlobili na sudího Cimla, který ve třetí třetině nařídil proti nim dvě trestná střílení (to druhé Šťastný neproměnil), dvakrát hráli v oslabení tři proti pěti.

V neděli v Budvar aréně čeká na diváky i s ohledem na tyto okolnosti velmi dramatické druhé utkání. Podle klubové webové stránky HC Strakonice přijedou do Českých Budějovic stovky příznivců hostujícího týmu, takže se dá očekávat bouřlivá atmosféra. Ve Strakonicích utkání sledovalo 800 diváků.

HC Strakonice – HC David Servis Č. Budějovice 5:4pp (0:2, 1:2, 3:0 – 1:0)

Branky: 27. Kadlec, 41. Šťastný, 42. Šťastný (TS), 55. Šulčík, 62. Kozma – 4. Štrba, 18. Zíka, 35. Rob, 36. Daniel Mikeš. Rozhodčí: Ciml. Vyloučení: 10:15. Využití: 2:1. Diváci: 800.

Štítky Strakonice, Budvar aréna, HC Strakonice, Madeta Motor České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Servis prohrál ve Strakonicích v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.