Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Extraligu sem chceme vrátit do tří let, hlásí Motor

Peníze. Alfa a omega každého lidského počínání. A konkrétně o vrcholovém sportu to platí dvojnásob. Všichni hokejoví fanoušci z Budějc přijali s nadšením informaci, že jejich oblíbená zábava z města nezmizí. Další budoucnost hokeje v jihočeské metropoli ale závisí na financích.

Vedení znovuzrozeného Motoru se na aktuální situaci dívá střízlivýma očima. S odchodem extraligy pochopitelně klesl rozpočet klubu, a tak v nadcházející prvoligové sezoně Jihočeši očekávají, že se bude pohybovat v rozmezí 30 až 35 milionů korun.

„Chceme pracovat s vyrovnaným rozpočtem. Jeho výši bude odpovídat kádr a také naše případné cíle. To znamená, že se nebudeme pouštět do nějakých dobrodružství. Pokud se nám podaří najít více reklamních partnerů, přijde doba, kdy budeme moci pomýšlet na postup zpátky do extraligy,“ říká generální manažer HC Motor České Budějovice Stanislav Bednařík.

Jelikož ke koupi licence opravňující Jihočechy hrát 1. ligu ČR v sezoně 2013/2014 a tím pádem oficiálnímu vzniku klubu došlo 21. srpna, tedy před necelými třemi týdny, zástupci Motoru zatím jednali pouze s těmi největšími partnery. „Musíme ale v této snaze intenzivně pokračovat a omlouváme se tradičním partnerům, které jsme dosud nestihli oslovit,“ doplňuje Bednařík.

Oproti jiným týmům Budějčáky čekaly poměrně vysoké investice ještě před začátkem sezony. Kromě sumy za pořízení prvoligové licence z Hradce Králové ve výši 5,5 milionu korun, na kterou svými vlastními prostředky přispěli také místní patrioti Aleš Kotalík, Filip Novák, Václav Nedorost, Stanislav Neckář, Roman Turek, Jaroslav Modrý a Jiří Novotný, bylo třeba kompletně vybavit zázemí zimního stadionu.

„Přestože jsme zpočátku neměli k dispozici vůbec nic, podařilo se nám zajistit chod klubu a byl sestaven kádr mužstva, který rozhodně Českým Budějovicím nebude dělat ostudu,“ připomíná prezident HC Motor, mistr světa a vítěz Stanley Cupu s Dallasem Stars v jedné osobě Roman Turek.

Cílem obnoveného Motoru je hrát atraktivní hokej, pohybovat se v horních patrech tabulky a následně bojovat o co nejlepší umístění v play off. „Vzhledem k výši rozpočtu budeme mužstvo připravovat tak, aby dokázalo o postup do extraligy bojovat až v následujících dvou sezonách,“ říká bývalá gólmanská opora.

Podle sportovního ředitele a trenéra Radka Bělohlava ještě není kádr mužstva zcela definitivní. Zpátky do Hradce Králové se vrátil Bohumil Jank, Mountfield za něj na jih Čech poslal dalšího obránce Romana Vráblíka. O možném příchodu Jihočeši jednají s Tomášem Vakem, jenž rozehraje sezonu v Kazachstánu.

„Do přípravy se zapojilo více než padesát hráčů, což je na čtyři týdny přípravy strašně moc. Museli jsme koukat jak na ekonomiku, tak i výkonnost. Navíc jsme neměli k dispozici ani posilovnu, takže jsme všechno nahrazovali takzvaně na koleni. Kromě pěti přípravných duelů jsme dokonce absolvovali několik tréninkových zápasů. Klukům jsme sem pozvali i rozhodčí,“ stručně hodnotí letní přípravné období Bělohlav.

Jak potvrdil provozní ředitel klubu Petr Sailer, vedení Motoru je v kontaktu i s dalšími hráči, kteří v létě odešli do královéhradeckého Mountfieldu a v blízké době jim budou končit smlouvy. „Kvůli přesunu hráčských práv na Mountfield HK je ale budeme muset kupovat zpátky. Je to pro nás nepochopitelné, ale bohužel se to už stalo...“ veřejně potvrdil Sailer informaci o transakci se sedmnácti hokejisty, o které se dlouho šuškalo jen v zákulisí.

Lídrem týmu každopádně bude útočník s bohatými zkušenostmi z NHL Aleš Kotalík, který už je zdravotně v pořádku a první ligu si zahraje po více než deseti letech. „Naposledy jsem nastoupil za Jindřichův Hradec v sezoně, kdy neúspěšně bojoval o záchranu soutěže. To bylo ještě v době, než jsem odešel do zámoří,“ vzpomíná Kotalík. „Věřím, že to, co jsme začali, je správná cesta a bude nás to uspokojovat a bavit. I když jsem svoje osobní ambice kvůli tomuto projektu upozadil, rozhodně toho nelituji. Na sezonu se těším. Věřím, že bude úspěšná!“ říká odhodlaně kapitán Motoru.

O spolupráci mezi Motorem a HC České Budějovice zatím není definitivně rozhodnuto. Jisté ale je, že sezonu odehrají oba subjekty se samostatným registračním číslem u Českého svazu ledního hokeje - občanské sdružení totiž dosud nevypovědělo smlouvy s akciovou společností HC Mountfield. „Vedeme jednání o tom, abychom hokej v Českých Budějovicích do budoucna sjednotili nejen ve smyslu registračních čísel,“ ujišťuje generální manažer Stanislav Bednařík.

Aktuálně bylo na nadcházející soutěžní ročník prodáno kolem 1300 permanentních vstupenek, klub ale registruje další objednávky. Ceny celosezonních vstupenek včetně utkání play off činí podle atraktivity místa k sezení 2500 a 2000 Kč, permice na stání stojí 1200 korun. Lístky na jednotlivá utkání vyjdou na 80, 100 a 120 korun k sezení a 60 Kč na stání. Členové fanklubu samozřejmě mají zajímavé slevy.

Premiérový zápas první ligy sehraje HC Motor České Budějovice tuto středu 11. září od 17.30 hodin v Budvar Aréně proti celku Rebel Havlíčkův Brod. Předprodej lístků vstupenek bude v úterý od 15 do 18 hodin na všech čtyřech pokladnách zimního stadionu.

Soupiska HC Motor České Budějovice - sezona 2013/2014

Brankáři: Ondřej Bláha (1992), 23 Dominik Halmoši (1987), 31 Hynek Kůdela (1990)

Obránci: 19 Lukáš Chmelíř (1983), 70 Bohumil Jank (1992), 93 Lukáš Kříž (1993), 10 Jiří Moravec (1980), 17 Jan Novák (1979), 11 David Pavlíček (1991), 29 Marek Posmyk (1978), 20 Tomáš Prokop (1994), 18 Martin Semrád (1991), Roman Vráblík (1990)

Útočníci: 26 Jiří Bárta (1993), 25 Jiří Ferebauer (1989), 12 Aleš Kotalík (1978), 16 Jindřich Kotrla (1975), 69 David Kuchejda (1987), Jakub Marek (1991), 81 Georg Mavrojanidis (1991), 88 Antonín Melka (1990), 37 Zdeněk Ondřej (1980), Václav Pašek (1995), Radek Prokeš (1995), 13 Adam Přibyl (1992), 34 Václav Skuhravý (1979), 28 Petr Šachl (1977), 42 Zdeněk Šperger (1971), 9 Emil Švec (1994), 85 Miroslav Třetina (1980), 8 Eddie Turek (1992), 27 Marek Vaniš (1991)

Realizační tým: Radek Bělohlav (hlavní trenér), Jaroslav Jágr a Roman Turek (asistenti trenéra), Ladislav Gula (vedoucí mužstva), Pavel Vlašic a Pavel Bláha (kustodi a maséři), MUDr. Zdeněk Vodička a MUDr. Filip Krejčí (lékaři)

Účastníci 1. ligy ČR 2013/2014: HC AZ Havířov 2010, TJ Baník Most, HC Motor České Budějovice, HK Hokej Šumperk 2003, HC Slovan Ústí nad Labem, HC Dukla Jihlava, HC Berounští Medvědi, HC Rebel Havlíčkův Brod, HC Olomouc, SK Kadaň, SK Horácká Slavia Třebíč, HC Stadion Litoměřice, HC Benátky nad Jizerou, BK Mladá Boleslav

Štítky hokej, HC Motor České Budějovice, 1. liga ČR, začátek sezony 2013/2014, Madeta Motor České Budějovice, Mountfield Hradec Králové, České Budějovice, Aleš Kotalík, rozpočet, Roman Turek, Radek Bělohlav, vstupenka, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Takže se to těm hajzlům z Mountfieldu povedlo. To byl podle všeho jejich hlavní cíl. Získat za pakatel hráče a potom nám navíc milostivě prodat licenci....o nic jinýho jim vůbec nešlo. No nic. Třeba se tu chytí naši odchovanci a nebudeme od nich nikoho potřebovat. A když, tak proč ne za cenu, za kterou je do HK koupili? Navíc jim skončí jim smlouva, proč je vlastně kupovat?

Úterý, 10. září 2013, 08:49Odpovědět

Extraligu sem chceme vrátit do tří let, hlásí Motor  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.