Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Gólman Hynek Kůdela bude dál hájit branku Motoru

Podepisování smluv s hráči, kteří byli v uplynulém ročníku oporami Motoru, pokračuje. Třiadvacetiletý brankář Hynek Kůdela definitivně přestupuje - v Budějcích podepsal smlouvu na dva roky s následnou opcí. V loňském ročníku stlačil své statistiky pod dva obdržené góly na zápas.

Brankářská otázka je jednou z nejdůležitějších, jakou řeší každé hokejové mužstvo. V Budějcích je jistá jedna věc, v týmu bude v pokračovat Hynek Kůdela, který stvrdil svůj definitivní přestup do Motoru, kde navíc podepsal dvouletou smlouvu s možností následné opce.

„V Českých Budějovicích se mi strašně moc líbí, celá organizace funguje, jak má, a to nemluvím o tom, jak nás podporovali všichni fandové. Z posledního zápasu mám husí kůži snad ještě teď,“ svěřoval své dojmy dorostenecký mistr republiky Kůdela, který v uplynulém ročníku zlomil i jeden klubový rekord.

Ve venkovních duelech totiž v prosinci neinkasoval v řadě 170 minut a jednu sekundu k tomu, čímž vymazal prvoligový zápis Jana Chábery z roku 2004 (148 minut, 20 sekund), i extraligový výkon Vladimíra Hudáčka ze sezony 2002/2003 (154 minut).

Brankářskou otázku řeší v ČEZ Motor České Budějovice hlavně prezident klubu a legendární brankář Roman Turek, který si Kůdelu vybral jako jednoho ze svých nástupců.

„Je to mladý a velmi pracovitý brankář, což jsme si potvrdili v uplynulé sezoně. Podával vyrovnané výkony, a proto jsme mu nabídli možnost další spolupráce,“ shrnul důvody prodloužení smlouvy vítěz Stanley Cupu a mistr světa Roman Turek.

Kůdela si v uplynulé sezoně v základní části držel průměr 1,95 gólu na zápas a úspěšnost zákroků 93,2 %. Vychytal také čtyři čistá konta. Společně s Halmošim na přelomu září a října neinkasovali 211 minut a 28 sekund, čímž se zařadili v historických tabulkách klubu hned za výkon Romana Turka z roku 2009, kdy tento fenomenální brankář nedostal gól neskutečných 231 minut a 59 sekund.

Napsal Tomáš Kučera
Tisková zpráva

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, Hynek Kůdela, nová smlouva, Madeta Motor České Budějovice, České Budějovice, Roman Turek, SK Dynamo České Budějovice, Stanley Cup, Jan Chábera, Vladimír Hudáček, Tomáš Kučera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gólman Hynek Kůdela bude dál hájit branku Motoru  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.