Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hokejisté dál válí. Jízdu Motoru odskákaly Litoměřice

Budějcký Motor znovu nabírá na obrátkách. Zatímco první měření sil na ledě silných Litoměřic tým trenéra Rosola nezvládl, odveta se Jihočechům povedla na jedničku. V prvoligovém duelu 39. kola se dvěma přesnými zásahy prezentoval Tomáš Nouza a přispěl tak k dalšímu bodovému přídělu.

Diváci v litoměřické Kalich Areně byli už od prvních minut svědky atraktivní hokejové podívané a gólmani na obou stranách měli dost práce. Domácí Král se musel vytáhnout proti bekhendovému blafáku Trummera, Bláha zase zneškodnil pokusy Nováka a Plášila.

Úvodní branka padla až na začátku druhé třetiny, kdy Tomáš Nouza zavezl puk do útočné třetiny, v kruhu napřáhl a trefil se pod lapačku brankáře Stadionu - 0:1. Vedení však Jihočeši udrželi pouze do 33. minuty, kdy se prosadil střelou pod horní tyčku Jiří Černoch.

Nejproduktivnější hráč první ligy, českobudějovický útočník Tomáš Nouza, stihl svůj tým poslat ještě před druhou přestávkou do vedení, to když tečoval nahození Žovince přesně mimo dosah Krále a vstřelil tak svůj 25. gól v této sezoně - 1:2.

Začátek třetí části hry vyšel Motoru perfektně. Nejprve po chybě litoměřických hráčů málem zkompletoval svůj hattrick Nouza, jenže strážce domácí svatyně byl proti. Na dělovku Romana Vráblíka od modré, který se do puku opřel po vyhraném buly Pajičem, už ale byl krátký.

Motoráci tak udolali kališníky v poměru 3:1 a do ligové tabulky berou další tři body. Díky zaváhání Třebíče, která porazila Ústí nad Labem až v prodloužení, Horácké Slavii zase odskočili. Navíc získali důležitý šestibodový náskok na svého dnešního rivala z Litoměřic a zůstávají na druhém místě.

Po silvestrovských oslavách zamíří hokejisté z Českých Budějovic do Jihlavy, kde se v sobotu 3. ledna od 17:30 střetnou s domácí Duklou. Spolu s nimi pojede na Vysočinu vlak Motoráček s 1100 fanoušky, další příznivci jihočeského klubu zamíří na Horácký zimní stadion několika desítkami aut.

HC Stadion Litoměřice - ČEZ Motor České Budějovice 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 33. Černoch (Schwamberger, Racek) - 22. Nouza (Straka, Mucha), 38. Nouza (Žovinec), 45. Vráblík (Pajič). Rozhodčí: Doležal - Guth, Rittich. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 1450.

HC Stadion Litoměřice: Král (Přikryl) - Šulc, D. Bílek, Míka, Plášil, Kolář, Špelda, Mikliš - V. Bílek, Kalla, Rys - Novák, Švagrovský, Ondráček - Z. Doležal, Volek, Chlapík - Schwamberger, Černoch, Racek. Trenér Jiří Doležal.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Kůdela) - Vráblík, Škopek, Mucha, Žovinec, Chmelíř, Semrád, Suchánek - Boháč, Pajič, Švihálek - Nouza, Straka, Heřman - Vaniš, Rob, Prokeš - Trummer, Bárta, Přibyl. Trenér Petr Rosol.

Pořadí 1. ligy ČR 2014/2015 po nedohraném 39. kole: 1. Chomutov (87 bodů), 2. MOTOR (75), 3. Třebíč (72), 4. Kladno (69), 5. Litoměřice (69), 6. Havířov (66), 7. Kadaň (63), 8. Jihlava (62), 9. Benátky nad Jizerou (56), 10. Šumperk (52), 11. Ústí nad Labem (51), 12. Most (40), 13. Prostějov (30), 14. Havlíčkův Brod (24).

Štítky hokej, HC Stadion Litoměřice, ČEZ Motor České Budějovice, 1. liga ČR, 39. kolo, Madeta Motor České Budějovice, Tomáš Nouza, Petr Rosol, Jiří Černoch, HC Dukla Jihlava, Jiří Doležal, Roman Vráblík, HC Slovan Ústí nad Labem, SK Horácká Slavia Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté dál válí. Jízdu Motoru odskákaly Litoměřice  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.