Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hokejový David Servis hlásí: Tábor dobyt!

Neuvěřitelná série budějckých zástupců v Krajské lize pokračuje. V pátek večer si v prvním utkání finále vyšlápl David Servis i na vítěze základní části HC Tábor a na jeho ledě vyhrál 2:1.

Hlavním strůjcem úspěchu hostů byl brankář Kučera, který svými zákroky přiváděl táborské střelce k zoufalství, a útočník Rob, který ve třetím utkání po sobě vstřelil vítěznou branku svého týmu.

Základ vítězství položili budějčtí hráči v první části hry, kdy na svého soupeře doslova vletěli, zatlačili ho do defenzivy a podařilo se jim záhy dvakrát skórovat. Na začátku 7. minuty sledoval puk do třetiny Hejna, vybojoval ho za brankou, uviděl před ní Fouska, a ten protrhl střeleckou smůlu, která se na něj nalepila v semifinále se Strakonicemi – 0:1.

Pokud do té doby hala doslova bouřila a hnala domácí do útoku, studená sprcha pro diváky, ale hlavně pro hráče, přišla v 10. minutě. „Exligová“ první formace Štrba – Suchánek – Rob si v tomto pořadí ve třetině rychle vyměnila puk a Rob pálil ostrými – 0:2.

V hale se na chvíli rozhostilo hrobové ticho a Táborským, kteří nastoupili s pomalovanými tvářemi, jakoby modrobílé barvy vybledly, některým hráčům na zpocených tvářích zmizely docela.

Do zápasu je mohl dostat „Tlačilův“ signál, kdy jeden hráč po vhazování ve vlastní třetině jde rychle střídat a druhý ze střídačky u červené čáry naskakuje do brejku. Sám na Kučeru se po něm mířil Matušík, ale jeho blafák byl pomalejší než reakce českobudějovického gólmana.

Za dvě minuty nevyužili Táborští šanci při nájezdu dva na jednoho, v 16. minutě ani více než minutu dlouhou přesilovku pět na tři. Naopak chvíli před první sirénou mohl po pěkné kombinaci zvýšit na 0:3 Rob, ale jeho střelu z levé strany brankář Zpěvák kryl.

Do druhé části vstoupili domácí s evidentní snahou o zvrat pro ně nepříznivého vývoje. Zvýšili snahu a důraz, zrychlili pohyb a byl jich najednou plný led. Naráželi buď na dobře zformovanou budějckou obranu a pokud i ta pod jejich tlakem povolila, zastavila je hráz jménem Kučera. Přesto se dočkali snížení. Chvíli před polovinou utkání se do další šance dostal před Kučeru Matušík a tentokrát nad pravý beton oporu David Servisu překonal – 1:2.

Vypadalo to, že vyrovnání na sebe nenechá dlouho čekat, ale další vývoj nebyl úplně podle domácích představ. Tlak Tábora se postupně rozmělňoval a šancí na vstřelení druhé branky ubývalo. Korunu všemu dali v polovině třetí třetiny zbytečně protestující Samec a Škulina, kteří dostali osobní trest, a hlavně druhý jmenovaný, do té doby tahoun většiny slibných příležitostí svého týmu, domácím v posledních deseti minutách citelně chyběl.

Závěr zápasu se rychle blížil a své kvality opět prokázal Kučera. V 54. minutě skočil „rybičku“ proti Ježkově šanci a svou holí mu vypíchl puk a zhatil velkou příležitost.

Dvě minuty před koncem si vzali domácí oddechový čas a chystali se na závěrečnou hru bez brankáře. Pro jejich plány ale neměla pochopení první pětka hostů, která držela puk daleko od Kučery. Zpěvák tak svou branku opustil až deset vteřin před koncem a to už bylo pozdě i na zázrak, natož na vstřelení branky.

Druhé utkání finále Krajské ligy ledního hokeje se hraje v pondělí od 18.45 hodin v Budvar aréně.

HC Tábor – HC David Servis České Budějovice 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

Branky a přihrávky: 29. Matušík (Ježek) – 7. Fousek (Hora), 10. Rob (Suchánek, Štrba). Rozhodčí: Mertl, Talpa – Vondráček, Sýkora. Vyloučení: 6:7, navíc Samec a Škulina (oba Tábor) 10 minut. Diváci: 600.

Štítky HC Tábor, hokej, Štrba, Budvar aréna, HC David Servis České Budějovice, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejový David Servis hlásí: Tábor dobyt!  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.