Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hosté domácími? Motoráci chtějí mít v Jihlavě převahu

Den D je přímo za dveřmi. Většina budějckých fanoušků již nemohla dospat první lednové soboty. ČEZ Motor České Budějovice totiž vyráží na Vysočinu k utkání s Duklou Jihlava. A hokejisty doplní na patnáct stovek skalních fanoušků. To bude nářez!

Pojďme si shrnout obecná fakta. Vše začalo plánováním zcela nevinného autobusového výjezdu. Jenže ten se během několika dní zvrhnul v něco neočekávatelného. Proto začal narůstat počet autobusů. Dva, tři, čtyři, pět... Nakonec z toho je speciální vlaková souprava, tři autobusy a desítky aut.

České dráhy vyhověly žádosti o vypravení vlaku s názvem Motoráček. Rychlík číslo 100665 vyjede z budějckého hlavního nádraží v sobotu ve 12:21, symbolicky ho pozdraví zástupci vedení klubu, pravděpodobně i hejtman kraje Jiří Zimola, a po zastávkách ve Veselí nad Lužnicí a v Jindřichově Hradci dorazí do Jihlavy v 15:20. Bude mít pět dvoupatrových a tři obyčejné vagony.

Na Horáckém zimním stadionu je příznivcům hostí vyhrazen tradičně sektor F, který běžně patří fanouškům soupeře, ale tentokrát i sektor C. Oba ale pouze na stání. Navýšen bude i počet bufetů, kde se budou moci lidé občerstvit. Posílena má být i pořadatelská služba, která bude spolupracovat v případě potřeby s policií. Nálet motoráků by však měl proběhnout v poklidu.

Papírově by měli být Jihočeši favoritem duelu, ale je potřeba připomenout, že v retro dresech, ve kterých se střetnutí odehraje, ještě nevyhráli. Tedy ano, před dvěma lety v extralize nad Litvínovem. Právě dresy však byly to jediné, co v tu dobu spojovaly Motor s českobudějovickým hokejovým celkem.

Ať už bude během zpáteční cesty nálada jakákoliv, ponese se rychlíkem číslo 100622, jenž bude mít stejné kapacitní parametry. Z Jihlavy vyrazí ve 21:35 a do města hokeje dorazí pět minut po půlnoci. Budějcká Drbna, která u této okupace vysočinské metropole nebude chybět, věří v dovoz cenného tříbodového nákladu.

Foto: www.ultrasmotor.8u.cz

Štítky hokej, HC Dukla Jihlava, ČEZ Motor České Budějovice, 1. liga ČR, 40. kolo, fanoušci, výjezd, Madeta Motor České Budějovice, Kraj Vysočina, České dráhy, Jiří Zimola, HC Verva Litvínov, Veselí nad Lužnicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hosté domácími? Motoráci chtějí mít v Jihlavě převahu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.