Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kanonýři Květoň s Gulašem porazili Chemiky

Čtvrteční předehrávka jedenačtyřicátého kola Tipsport extraligy ledního hokeje mezi HC Mountfield a Vervou Litvínov nalákala do Budvar arény tři a půl tisíce diváků. Ti byli zvědavi, jak se domácí mančaft po čtyřzápasové sérii venkovních duelů popasuje na svém kolbišti se soupeřem, kterého se mu v této sezoně ještě nepovedlo porazit. Přestože to dalo Jihočechům zabrat, tři body nakonec zůstaly doma.

Úvodní dvacetiminutovka přinesla jen velmi málo vzruchu, jelikož ani jeden z celků se nepouštěl do žádného velkého útočení. O něco aktivnější byli domácí, avšak tutovou příležitost si nevypracovali. Na druhé straně naopak v 7. minutě zahrozil bývalý hráč Motoru Viktor Hübl, jenž využil chyby obrany Jihočechů a řítil se po levém křídle na Kováře. Ten však jeho pokus kryl, stejně jako další ojedinělou příležitost Chemiků, tentokrát v 10. minutě z hole Ručinského.

Výsledek střetnutí Budějovic s Litvínovem určila druhá třetina, když v ní padlo všech pět branek. K vidění byl už od úvodních minut mnohem atraktivnější hokej, ze kterého vzešla první branka v čase 24:03. Čtyřiačtyřicet sekund před koncem přesilové hry domácích dostal Lukáš Květoň před branku přesnou přihrávku od Gulaše a Volkeho, hájícího svatyni Litvínova, propálil – 1:0.

Takřka vzápětí mohli skóre navýšit nejprve Kuchejda a poté i Burian, hostující gólman však už byl neomylný. Čisté konto zatím držel Volkeho protějšek Jakub Kovář, jelikož Hübl po svém dalším nájezdu trefil jenom tyčku. Ve 27. minutě zaburácel budějcký zimní stadion podruhé, když přihrávku Milana Gulaše, mířící na volného Langhammera, si srazil litvínovský zadák Pojkar do vlastní brány.

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a za minutu a půl se radovali také hosté. Ručinský nabídl ideální možnost ke skórování najíždějícímu Martinu Jenáčkovi a ten ji doklepnutím z těsné blízkosti před Kovářem využil. Hráči Motoru ale ze své aktivity nepolevili a dál pálili na klec chráněnou Volkem. Velmi dobré možnosti zapsat se do listiny střelců měli Červený, nováček Horna či Němeček.

Ve 36. minutě hráli Jihočeši další přesilovku, a opět ji zužitkovali. Agilní Gulaš namazal do dobré pozice znovu Lukáši Květoňovi a bylo to 3:1. Severočeši se však ani tentokrát nechtěli nechat zahanbit a ve 38. minutě opět snížili na rozdíl jediné branky, když i oni dostali po faulu Vydareného příležitost hrát v početní výhodě. Gól byl připsán nahazujícímu Matěji Stříteskému, puk ale dopravil za Kovářova záda Lukáš Květoň, čímž si připsal pomyslný hattrick – 3:2.

Prvních deset minut třetí periody nabídlo podobný obraz hry jako samotný úvod zápasu. Hra, která oproti předchozí třetině ztratila tempo, se soustředila spíše do středního pásma. Za zmínku stojí jedna z mála příležitostí domácích, jejímiž aktéry byli nejlepší hráči Mountfieldu Květoň a Gulaš. Při akci dva na jednoho mohli utkání rozhodnout, litvínovský bek si však s jejich nájezdem poradil a přihrávku druhého jmenovaného k dvojnásobnému střelci Květoňovi neprošla.

Litvínov naopak s blížícím se koncem začal přikládat pod kotlem a hrnul se do zakončení – velkou šanci k vyrovnání zmařil v 58. minutě forvard Robin Hanzl. Po oddechovém čase Vervy dostali hosté možnost hrát poslední přesilovku, kterou zdvojnásobili odvoláním Volkeho z branky. Protože Hujsa kotouč padající ze vzduchu před brankoviště naštěstí za Kováře neprotlačil, zápas skončil vítězstvím domácího Mountfieldu.

HC Mountfield – HC Verva Litvínov 3:2 (0:0, 3:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Květoň (Gulaš), 27. Gulaš, 36. Květoň (Gulaš, Langhammer) – 29. Jenáček (Ručinský, Jareš), 38. Stříteský. Rozhodčí: Konc, Kubuš – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. Diváci: 3537.

HC Mountfield: Kovář – Novák, Vydarený, Ptáček, Kranjc, Němeček, Mikuš – Horna, Kašpařík, Šimánek – Gulaš, Langhammer, Květoň – Kuchejda, Mertl, Burian – Švihálek, Červený, Marek. Trenér František Výborný.

HC Verva Litvínov: Volke – Stříteský, Kubát, Jareš, Gula, Pojkar, Kousalík, Brejčák, Skuhrovec – Kubinčák, Hübl, Hanzl – Černý, Hujsa, Ručinský – Frolík, Jenáček, Trávníček – Gerhát, Majdan, Maxa. Trenér Jiří Kučera.

Štítky Milan Gulaš, Lukáš Květoň, HC Verva Litvínov, Mountfield Hradec Králové, Madeta Motor České Budějovice, Jakub Kovář, Extraliga ledního hokeje, Budvar aréna, Viktor Hübl, Robin Hanzl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kanonýři Květoň s Gulašem porazili Chemiky  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.