Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Karlovarská pořadatelská služba zranila fanoušky Motoru

Určitě máte ještě v živé paměti výprask hokejistů Mountfieldu 0:8 na ledě Karlových Varů z předminulé neděle. Na tento duel zamířila na západ Čech i početná skupina jihočeských fanoušků, kteří na výlet určitě nebudou vzpomínat v dobrém.

Ne však kvůli tragickému výsledku, ale vzhledem k nezvyklé potyčce s pořadatelskou službou, při které bylo podle vyjádření fanklubu s příznivci Motoru vláčeno po schodech a došlo ke zranění i některých fanynek.

Incident se udál v průběhu druhé třetiny při inkasování pátého gólu, kdy se českobudějovický fanoušek rozvášnil a v afektu hodil kelímek s pivem. Podle místopředsedy fanklubu HC Mountfield Martina Šulisty si fanoušek uvědomujeme, že toto gesto nebylo vhodné a mohlo být i důvodem k vyvedení ze zimního stadionu, ale následná reakce pořadatelské služby byla zcela neadekvátní.

„Na výše popsané gesto reagoval jeden z pořadatelů tak, že bez jakéhokoliv oslovení či požádání zmíněného fanouška o opuštění zimního stadionu přešel ihned do nepřiměřeného fyzického útoku. Následkem tohoto útoku fanoušek upadl na schody a byl vláčen po zádech dolů, přičemž se udeřil hlavou o zábradlí,“ pověděl Martin Šulista.

Tohoto útoku si všiml další fanoušek, který se chtěl kamaráda zastat a požádat pořadatele o mírnější řešení. Místo odpovědi byl také fyzicky napaden a i jeho odtáhli pořadatelé z horní části sektoru přes ostatní fanoušky po zádech až do spodní části sektoru.

Tyto dva nepřiměřené a neprofesionální zákroky pochopitelně přiměly zbylé fanoušky hájit své přátele. Poté se i ostatní zaměstnanci ochranky neorganizovaně zapojili do potyčky, včetně neznámého místního muže, který viditelně nebyl členem ochranky, k čemuž se i on sám přiznal.

„Tímto nepřiměřeným postupem dalších členů i nečlenů ochranky došlo k nepřehledné situaci, při které bylo zraněno několik fanynek českobudějovického klubu, což fanklub může prokázat lékařskou zprávou i fotodokumentací,“ řekl Šulista.

K tomuto incidentu se vyjádřil i sportovní manažer klubu HC Energie Karlovy Vary Jaromír Látal: „Naprosto odmítám tvrzení, že jsem dirigoval zásah ochranky. Celý problém vznikl hozením plného kelímku piva na nic netušící diváky opilým fanouškem Motoru. Osobně jsem ukázal na tohoto člověka a ochranka si pro něj přišla. Tento člověk nebyl vůbec schopen chůze. Požádal jsem o pomoc pana Sailera, manažera HC Mountfield, který neprodleně přišel na místo incidentu.

Dále jsem už celou věc moc nesledoval, ale mohu potvrdit, že ochranka postupovala naprosto v normě. Bylo neskutečné, jak se fans Motoru chovali, vesměs byli pod vlivem alkoholu a někteří pěstmi mlátili ochranku. Osobně nesnáším takové chování a udělám vše pro to, abychom neměli takové problémy, jako mají fotbalové kluby. Tito fanoušci nejsou dobrým příkladem dětem, které zápasy navštěvují. Celou událost ještě řešíme s vedením HC Mountfield.“

Fanklub budějckého klubu se však s tímto vyjádřením neztotožňuje a podle něj je Látalův výrok v rozporu se skutečnostní a obsahuje nepravdivé informace, které vrhají špatné světlo na fanoušky HC Mountfield. Z toho důvodu fanklub na vybrané citace zmíněného prohlášení reagoval.

Vyjádření fanklubu HC Mountfield

„Naprosto odmítám tvrzení, že jsem dirigoval zásah ochranky.“ Toto může vyvrátit několik desítek očitých svědků, včetně pana Látala samotného, když dále sám uvádí: „Osobně jsem ukázal na tohoto člověka a ochranka si pro něj přišla.“

„Tento člověk nebyl vůbec schopen chůze.“ Při zásahu ochranky mu ale chůze, respektive odchod ze zimního stadionu, nebyl vůbec umožněn, protože zmíněný fanoušek v okamžiku zásahu seděl na své sedačce a při agresivním zásahu ochranky byl okamžitě stržen k zemi a následně vláčen po schodech.

Celkovým paradoxem bylo, že poškozenému fanouškovi bylo po incidentu umožněno zůstat na utkání, po jehož ukončení bez jakéhokoliv problému sám odešel ze zimního stadionu do autobusu. Zůstává tedy otázkou, proč vlastně k zmíněnému zákroku vůbec došlo.

„Dále jsem už celou věc moc nesledoval.“ I k tomuto tvrzení může fanklub doložit očité svědky, včetně pana Látala samotného: „Ale mohu potvrdit, že ochranka postupovala naprosto v normě.“

„Osobně nesnáším takové chování a udělám vše proto, abychom neměli takové problémy, jako mají fotbalové kluby.“ S tímto stanoviskem fanklub plně souhlasí, protože takovéto chování ochranky bylo dosud viděno pouze na fotbalových utkáních.

Fanklub HC Mountfield požádal vedení Energie Karlovy Vary, aby se veřejně vyjádřilo k popsanému incidentu a buď citovaná nařčení panem Látalem dokázalo pomocí kamerového záznamu, nebo aby je dementovalo a za jednotlivá nařčení se případně omluvilo.

Fanklub dále požaduje i omluvu napadenému fanouškovi a zraněným fanynkám českobudějovického klubu za nepřiměřený zásah ochranky.

Štítky hokej, HC Mountfield, potyčka, ochranka, Karlovy Vary, fanklub, vyjádření, Madeta Motor České Budějovice, Mountfield Hradec Králové, HC Energie Karlovy Vary, Česko, zimní stadion, schodiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarská pořadatelská služba zranila fanoušky Motoru  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.