Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Kondor junior zavelel k obratu, Motor vyhrál v prodloužení

Ještě na konci druhé třetiny zápasu proti Třebíči to s hokejisty Motoru nevypadalo nejrůžověji. Po snížení Šachla, vyrovnání Luboše Roba juniora a brance kapitána Aleš Kotalíka se však domácí rázem dostali do vedení. O vítězství v základní hrací sice nakonec přišli, přesto slaví triumf.

Trápení Českých Budějovic neukončila ani první třetina duelu 15. kola s tabulkovým sousedem z Třebíče. Hostující mančaft se prosadil prakticky z první střely na bránu, kdy Lašův pokus vyražený Halmošim do předbrankového prostoru proměnil v gól dorážející Jakub Čuřík.

Po třech minutách však Horácká Slavia nabídla Jihočechům dvojnásobnou přesilovou hru a tu svěřenci kouče Bělohlava bezpečně proměnili. Kotalíkovu dělovku od modré tečoval za Falterova záda obránce Lukáš Kříž - 1:1.

Pak převzali otěže hosté. Nejdřív jim nebyla v 16. minutě uznána branka kvůli hře vysokou holí, muži v dresech celku z Vysočiny ale nemuseli smutnit. Minutu a půl před první sirénou jejich převaha vyvrcholila samostatným únikem a gólem na 1:2 z hole Tomáše Fořta.

Jednobrankové manko svítilo nad ledem také po druhé třetině. Herní krizi Motoru potrestal v čase 32:46 útočník hostí Jan Křivohlávek, jenž využil opačného pohybu Halmošiho a trefil odkrytou klec. Ještě předtím přitom mohl skórovat Čuřík, jeho pokus ale skončil v lapačce budějckého gólmana.

Budvar Arénou se začala ozývat hesla jako „Bojujte se za Motor!“ nebo „My chceme Motor!“, jeden z diváků dokonce přišel hráčům vynadat až ke střídačce. Tím je možná nabudil a prakticky vzápětí se v 39. minutě publikum dočkalo snížení jedním z nejzkušenějších hráčů na ledě Petrem Šachlem - 2:3.

A tento moment se ukázal pro další momenty zápasu jako klíčový. I když branka dosažená nohou Davida Kuchejdy samozřejmě neplatila, Luboš Rob junior to vzal ve 47. minutě na sebe, z ostrého úhlu našel skulinku mezi Falterovými betony, vyrovnal na 3:3 a připsal si tak svou první motoráckou branku.

Odměněni za svou aktivitu byli hokejisté Motoru za další dvě minuty, když se k puku dostal kapitán Aleš Kotalík a dorážkou poslal Budějčáky do možná až nečekaného vedení. V dalších minutách ještě stihl zahodit stoprocentní šanci Melka, na druhé straně nepotrestal Posmykovu chybu Vondráček.

Výhru v základní hrací době po pětizápasové pauze překazil Jihočechům při hře bez brankáře 61 sekund před koncem třebíčský Marek Laš, jemuž se podařilo srovnat stav na 4:4 a dostat tak zápas do prodloužení. V něm ale unikl Antonín Melka a střelou do horní části branky rozhodl o výhře Motoru.

Radek Bělohlav, hlavní trenér Motoru České Budějovice, po zápase řekl: „Měli jsme před sebou těžké utkání. Po sérii proher se mužstvo potřebovalo sebrat. Když pominu Mladou Boleslav, společně s Olomoucí má Třebíč nejlépe organizovaný mančaft. Po většinu zápasu jsme tahali za kratší konec. Branka na 3:2 nás ale nakopla. Třetí třetina byla až do vyrovnání z naší strany dobrá. Sice nám vítězství uteklo, ale po tomhle průběhu bychom si vyhrát za tři body ani nezasloužili. Za dva body jsme rádi, dneska zvítězil šťastnější.“

Tento týden čeká Budějčáky ještě jedno utkání, když v sobotu pojedou bojovat o další body do Šumperka. Doma se představí za týden, ve středu 30. října od 17.30 hodin proti Kadani.

HC Motor - SK Horácká Slavia Třebíč 5:4p (1:2, 1:1, 2:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Kříž (Kotalík, Melka), 39. Šachl (Semrád), 45. Rob (Kotalík), 47. Kotalík (Rob), 63. Melka - 5. Čuřík (Laš), 19. Fořt (Kaut, Dlapa), 33. Křivohlávek (Raška), 59. Laš (Dlapa). Rozhodčí: Pešina, Souček - Šperl, Samuel. Vyloučení: 5:8, navíc Dolníček (Třebíč) 10 minut a osobní trest do konce zápasu. Využití: 1:0. Diváci: 3409.

HC Motor České Budějovice: Halmoši (Kůdela) - J. Novák, Kříž, Posmyk, Boháč, Chmelíř, Prokop, Semrád - Kotalík, Rob, Bárta - Třetina, Melka, Kuchejda - Ferebauer, Přibyl, Vaniš - Ondřej, Šachl, Skuhravý - Prokeš. Trenér Radek Bělohlav.

SK Horácká Slavia Třebíč: Falter (Dusík) - Malena, Dujsík, Dietz, Dlapa, Bilčík, Čejka, Peroutka - Laš, Dolníček, Čuřík - Fořt, Kaut, Vondráček - Křivohlávek, Raška, Kadela - Čech, Horký, Paták. Trenéři Kamil Pokorný a Radek Novák.

Štítky hokej, HC Motor České Budějovice, SK Horácká Slavia Třebíč, 1. liga ČR, 13. kolo, Madeta Motor České Budějovice, Aleš Kotalík, Luboš Rob, Marek Laš, Antonín Melka, Radek Bělohlav, Lukáš Kříž, Jan Křivohlávek, Tomáš Fořt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kondor junior zavelel k obratu, Motor vyhrál v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.