Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Konec extraligy v Budějcích? Prý už je rozhodnuto

Budějčtí hokejoví fanoušci se nejspíš musí definitivně rozloučit s extraligovými zápasy klubu HC Mountfield. Podle informací, které má Budějcká Drbna k dispozici od důvěryhodného zdroje, je podpis smlouvy společnosti Mountfield o podpoře týmu v Hradci Králové na spadnutí.

I když českobudějovická radnice je podle sdělení jejích představitelů svolná k jednání, nejvyšší tuzemská hokejová soutěž na jihu Čech pravděpodobně nezůstane.

ČTĚTE TAKÉ: Městu není budoucnost hokeje lhostejná, chce jednat

Už včera se objevila na webu Královských lvů zpráva, že zástupci vedení východočeského klubu se sešli s novým předsedou představenstva HC Mountfield Miroslavem Schönem na dvou pracovních schůzkách, jejichž předmětem byla možnost působení extraligového klubu právě v Hradci Králové.

„Obě schůzky proběhly v přátelské atmosféře, kdy se společně zjišťovaly a diskutovaly technické možnosti spolupráce. Obě strany mají velmi dobrý a pozitivní pocit z průběhu těchto jednání a zároveň si domluvily termín další schůzky, která by měla proběhnout příští týden. Zde by se měly předložit konkrétnější návrhy vzájemné spolupráce,“ sdělili veřejnosti Královští lvi.

Budějcká Drbna se však dozvěděla, že v Hradci Králové se čeká už jen na to, až tento překvapivý záměr schválí město, které tamní hokejisty podporuje velkorysou částkou 20 milionů ročně.

„Vzhledem k podpoře radnice jde v podstatě o formalitu. Mountfield je pevně rozhodnut a říká, že i kdyby se teď na radnici v Českých Budějovicích třeba postavili na hlavu, tak zpátky nejdou a nepůjdou,“ tvrdí zdroj, jehož jméno redakce zná.

Jednou z variant pokračování hokeje pod Černou věží tak může být trejd, který by znamenal přesun extraligového áčka Českých Budějovic do Hradce Králové, naopak tým Východočechů by zamířil do Budějc. V domácí Budvar Aréně by však ´Motor´ hrál jen první ligu...

ČTĚTE TAKÉ: Budoucnost hokeje v Budějcích závisí na pivu

Oficiálně by měla tato informace vyplout na povrch v pondělí 10. června. Zatím tedy můžeme jen spekulovat o tom, jestli je skutečně pravdivá.

Štítky HC Mountfield, Královští lvi Hradec Králové, přesun extraligy, Mountfield Hradec Králové, České Budějovice, hokej, Drbna.cz, radnice, Madeta Motor České Budějovice, Česko, Budvar aréna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Já se z toho, že tu nebude extraliga nepodělám. Bude tu i druhá liga fotbalu, tak co. Spíš mi jde o to, že z fanoušků dělají blbce. Chtějí odsud pryč, tak to mají říct na rovinu a ať táhnou, když ji Budějce nejsou dobrý.

Pátek, 31. května 2013, 12:19Odpovědět

Konec extraligy v Budějcích? Prý už je rozhodnuto  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.