Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Městu není budoucnost hokeje lhostejná, chce jednat

Další rozměr dostává takzvaná kauza o pivo při nahlédnutí do smlouvy o propagaci mezi městem České Budějovice a pivovarem Budějovický Budvar. V ní stojí, že v případě plnění závazků vůči hlavnímu reklamnímu partnerovi extraligy se v hale nemusí propagovat pouze sponzor stadionu.

Jak zaznělo na dnešní tiskové konferenci po zasedání Rady města, před dvěma týdny osobně navštívil náměstky primátora Kamila Caltu a Miroslava Jocha tehdejší předseda představenstva akciové společnosti HC Mountfield Zdeněk Blažek, aby je informoval o problémech vzniklých při podpisu smlouvy s agenturou BPA sport marketing.

„Bylo to klidné jednání. Než jsme se rozešli, vznesli jsme svůj požadavek do smlouvy nahlédnout, abychom mohli udělat nějaký závěr. Pan Blažek s tím neměl problém,“ řekl dnes dopoledne na tiskové konferenci po radě města Miroslav Joch. „Do včerejšího dne nám ale klub smlouvu nepředložil ani nás nijak neinformoval, proto se o pronájmu bufetů v Budvar Aréně nejednalo,“ dodal 1. náměstek primátora.

ČTĚTE TAKÉ: Budoucnost hokeje v Budějcích závisí na pivu

Mezi Statutárním městem České Budějovice a Budějovickým Budvarem byla 18. července 2002 uzavřena smlouva o propagaci, na kterou pivovar po deseti letech uplatnil opci a 1. listopadu loňského roku ji obě strany prodloužily na následujících pět let.

Ve smlouvě, veřejně přístupné na webu města, se České Budějovice zavazují spolupracovat s pivovarem na reklamě a propagační činnosti prováděné v Budvar Aréně, která je v majetku města.

Při řešení aktuální situace, kdy není jisté, zda se bude v příští sezoně na jihu Čech hrát hokejová extraliga, je třeba věnovat pozornost článku 3.1. Tam se mimo jiné píše, že „partner (město) se po celou dobu trvání smlouvy zavazuje v hale neumisťovat, ani jinému subjektu nedovolovat, propagaci a reklamu jinému pivovaru a jím vyráběného nebo obchodovaného piva v jakékoliv formě, podobě nebo kombinaci,“ což je s ohledem na konkurenční boj pochopitelné.

Ta nejzásadnější pasáž však následuje hned na dalších řádcích: „Tento závazek výjimečně neplatí pouze v případě, že k takovéto reklamě a propagaci bude docházet při plnění závazků, které budou vyplývat pro hokejový klub HC MOUNTFIELD a.s. vůči Českému svazu ledního hokeje, nebo vůči hlavnímu reklamnímu partnerovi Extraligy ledního hokeje, nasmlouvanému tímto Svazem.

Za účelem vyloučení budoucích sporů si smluvní strany upřesňují, že výjimka povolená tímto ustanovením se neuplatní v případech, kdy HC MOUNTFIELD a.s. se sám zaváže k jiné reklamní a propagační činnosti na základně smluvních vztahů s partnery, na které se tato výjimka nevztahuje.

Potřeba případných dalších výjimek bude řešena případ od případu formou písemného dodatku uzavřeného k této smlouvě se vzájemným respektováním oprávněných zájmů obou smluvních stran při sjednávání si obsahu takovéhoto dodatku.“

Ve smlouvě zároveň stojí, že město v rámci podpory propagace Budějovického Budvaru bude po nájemci nebytových prostor požadovat, aby výhradně odebíral a prodával právě pivo Budvar.

Podle Miroslava Jocha však nejde primárně o dva bufety a jejich pronájem. „Jedná se o dohodu mezi hokejovým klubem a Budvarem a my jako město jsme do toho byli vtaženi. Jsem přesvědčený, že nějaké řešení určitě existuje, jen teď musí horké hlavy vychladnout. Jsme připraveni si sednout k jednomu stolu a jednat. Pokud k tomu ovšem bude vůle a už teď není rozhodnuto, že klub z Budějovic odchází. Doufejme, že není pozdě. Hokej musí v našem městě zůstat, na tom se tady všichni shodneme,“ vzkázal náměstek primátora Miroslav Joch jménem vedení magistrátu.

ČTĚTE TAKÉ: Přijdou Budějce o extraligu? Mountfield jedná s Hradcem

A jak stojí v dnešní tiskové zprávě HC Mountfield, vůle zachovat sport číslo jedna jih Čech snad stále existuje. „Požádali jsme BPA o souhlas k poskytnutí smlouvy třetím stranám. Věříme, že nám BPA vyjde vstříc a písemným souhlasem nám umožní smlouvu předat Radě města, aby její členové měli k dispozici všechny podklady,“ uvedl Zdeněk Blažek, generální manažer klubu.

„My vycházíme z toho, že všechny uzavřené smlouvy by se měly respektovat a je potřeba pouze najít přijatelný kompromis,“ potvrdil zájem o řešení vzniklé situace PR manažer Budějovického Budvaru Petr Samec.

Po rezignacích Zdeňka Blažka a Ivana Drbohlava na funkce ve vedení klubu se ve čtvrtek dopoledne stal novým předsedou představenstva Miroslav Schön.

ČTĚTE TAKÉ: Blažek a Drbohlav rezignovali na své funkce v představenstvu

Nové představenstvo se na svém prvním zasedání zavázalo do konce příštího týdne uhradit všechny závazky vůči hráčům a hokejovým subjektům.

ANKETA: Co si myslíte o aktuální situaci v HC Mountfield?

Štítky HC Mountfield, Budějovický Budvar, Radegast, BPA, město České Budějovice, hokej, Madeta Motor České Budějovice, pivo, pivovar, Zdeněk Blažek, Mountfield Hradec Králové, Miroslav Joch, Budvar aréna, Extraliga ledního hokeje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městu není budoucnost hokeje lhostejná, chce jednat  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.