Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kovář: Kladno je na ledě o týden déle. To rozhodlo

V loňské sezoně vytvořil rekord v počtu odchytaných minut v základní části extraligy. Jako třešničkou na dortu pro něho bylo mistrovství světa na Slovensku, kde v roli třetího brankáře získal bronzovou medaili. Třiadvacetiletý Jakub Kovář odchytal na Kladně polovinu duelu a inkasoval třikrát během úvodních deseti minut. Na středečním tréninku nastoupil již v nových betonech, ve kterých odchytá nadcházející sezonu.

V úvodním přípravném zápase jste podlehli Kladnu. Jak jste duel viděl?

Co k tomu říci. Měli jsme šílený začátek. Navíc se projevilo, že kladenští jsou o týden na ledě déle. Bylo to na nich hrozně znát, byli sehranější, lépe bruslili. V průběhu jsme trošku hledali způsob, jak hrát zápas a než jsme se rozkoukali, tak to bylo tři nula. Ke konci duelu jsme se zvedali, ale celkově bylo Kladno lepší a rozhodujícím faktorem bylo to, že jsou na ledě o týden více.

Byla rozhodující první desetiminutovka, po které jste prohrávali nula tři?

Určitě, ale ten zápas nebyl tolik o výsledku, ale hlavně o předvedené hře. Šancí za celé utkání měli Kladenští více, pouze postupem času jsme se s Pavlem více rozchytali a neikasovali jsme tolikrát. Obraz hry byl prakticky po celý duel stejný.

Co vy osobně, jak jste byl spokojen se svým výkonem?

Já na to takhle nekoukám, byl to první přípravný zápas. Máme za sebou náročné tréninky a po dlouhé době jsme si odchytali zápas. Nebýt nepovedeného první minuty, tak by to nebylo špatné.

Co konkrétně se stalo v inkriminované první minutě?

Inkasoval jsem dva smolné góly, kdy do toho útočník vždy trošku divně plácnul. Takovou vrtulí se mi to vždy vymotalo z výstroje. Taková smůla hned na začátek.

Za Kladno odchytal první polovinu duelu Jan Chábera, bývalý českobudějovický brankář. Jak jste viděl jeho výkon?

Prakticky jsem ho nesledoval. Tu první polovinu, co jsem chytal, tak ani neměl žádný těžký zákrok. Na třetí třetinu jsem zůstal v kabině, takže jsem ho v akci skoro neviděl. Ale je mi to prakticky jedno.

Čeká vás duel s Třebíčí. Budete v něm chytat?

Ještě nevím. Na Kladně jsme se s Pavlem střídali v půlce, s Třebíčí možná odchytá celý zápas a já se budu připravovat na zápasy, které přijdou příští týden.

Už vám trenér nastínil, jak budete dostávat prostor v European Trophy?

Zatím ještě ne. Je to sice evropská soutěž, ale je nesmysl se zahltit v srpnu, když je to stále pouhá příprava na extraligu. Určitě se v brance nějak vystřídáme.

Zdroj: www.hokejcb.cz

Štítky Rytíři Kladno, Mistrovství světa v ledním hokeji, Jakub Kovář, Slovensko, SK Horácká Slavia Třebíč, European Trophy, Jan Chábera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kovář: Kladno je na ledě o týden déle. To rozhodlo  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.