Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Legendy České republiky smázly v Budvar Aréně výběr Německa

Party veteránů České republiky a Německa se během sobotního večera potkaly na českobudějovickém ledě a nabídly divákům krásný hokejový zážitek plný hokejového umění, které nezapomněly. Domácí celek nedovolil Němcům především v úvodu utkání zhola nic a vyhrál přesvědčivě 9:5.

Oba soupeři se oproti prvotním plánům před utkáním dohodli, že si přidají patnáct minut hracího času a duel se tak klasicky hrál šedesát minut. A velmi slušně zaplněná Budvar Aréna mohla sledovat parádní podívanou již od prvních minut střetnutí.

Úvodní branku obstaral ve 2. minutě bývalý skvělý střelec pražské Sparty, Jiří Zelenka. Ten dostal od německé obrany dostatek prostoru na své zakončení. Po kratším útlumu nabídla 11. minuta hned dva góly. Nejprve přesně k tyči zamířil generální manažer Motoru Stanislav Bednařík, o pár sekund později zvýšil na 3:0 další legendární sparťan, Richard Žemlička.

V čase 13:00 to už bylo 4:0 pro český národní tým. Bez rozmyslu umístil puk za záda Peppiho Heisse další českobudějovický veterán, Radek Ťoupal. Třináct sekund před koncem první třetiny zarovnal na 5:0 svou druhou brankou Jiří Zelenka.

Stejný střelec zkompletoval hattrick už na sklonku 24. minuty. Kucharčík odvedl za brankou velký kus práce a naservíroval puk přímo Jiřímu Zelenkovi, což znamenalo stav 6:0 na světelné tabuli. Za necelé dvě minuty se prosadil další kovaný Jihočech, Filip Turek, jehož svižná střela překvapila nejenom brankáře Německa, ale také přítomné diváky.

V polovině zápasu vedli Češi 8:0.  Po dvou přihrávkách se také povedlo prosadit Tomáši Kucharčikovi. V jakémkoliv jiném zápase by už Peppi Heiss opustil svou svatyni, tady ale střežil své brankoviště nadále. Plánované střídání českých brankářů uskutečnil ve 32. minutě prvním gólem Německa Lorenz Funk. V závěru ještě korigoval stav na 2:8 Günter Oswald, ale víc už druhá část nenabídla.

Ta třetí začala pro Německo náramně. Po půlminutě hry přidal třetí branku našich západních sousedů Lorenz Funk, a když o dalších čtyřicet sekund později dokončil svůj hattrick, létaly ze střídačky hostí na led helmy. Výběr českých legend se ale nechtěl smířit s možným návratem hráčů v černém do utkání. Při deváté brance totiž vybídl Turek ke skórování Radka Bělohlava, který se nemýlil a umístil puk za záda Heisse.

Pátou branku Němců zvládl v 54. minutě přidat Tobias Abstreiter, když prostřelil po zemi Maříka, na víc se však soupeř nezmohl. Ani při samostatném úniku Fesera, jehož nadvakrát vychytal domácí muž s maskou. Téměř dva a půl tisíce diváků tak vidělo v Budvar Aréně přesvědčivou výhru národního týmu, který byl pro tentokrát nabit hvězdami z let dřívějších.

Česká republika – Německo 9:5 (5:0, 3:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 2. Zelenka (Kolda, Kucharčík), 11. Bednařík (Ščerban), 11. Žemlička (Zelenka), 13. Ťoupal (Turek, Ščerban), 20. Zelenka (Ščerban), 24. Zelenka (Kucharčík, Žemlička), 26. Turek (Bělohlav, Kučera), 30. Kucharčík (Řezníček, Zelenka), 44. Bělohlav (Turek, Řezníček) – 32. Funk (Hilger, Oswald), 38. Oswald, 41. Funk (Hilger), 42. Funk (Feser), 54. Abstreiter. Rozhodčí: Kolísek – Kostka, Mertl. Nájezdy: 1:1. Bez využití. Diváci: 2460.

Česká republika: Altrichter (32. Mařík) – Kučera, Nedvěd, Ščerban, Řezníček, Dvořák, Kolda – Žemlička, Kucharčik, Zelenka – R. Ťoupal, F. Turek, Bělohlav – Sailer, Caldr, Bednařík – Válek, Kořínek, Eichman. Trenér Jan “Gusta” Havel.
Německo: Heiss – Helber, Medicus, Bresagk, Schuster, Schinköthe, K. Ťoupal, Ančička, Kössl – Daffner, Abstreiter, Oswald – Feser, Funk ml., Hilger – Vöst, Boiger, Benda ml. Trenér Paul Sommer.

Štítky Česko, Německo, Budvar aréna, Jiří Zelenka, Lorenz Funk, Radek Bělohlav, Günter Oswald, Turci, Richard Žemlička, Tobias Abstreiter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Legendy České republiky smázly v Budvar Aréně výběr Německa  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.