Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Město učinilo další pokus k záchraně hokejové extraligy

Na základě středeční trojstranné schůzky na Štilci dnes rada města projednala a schválila rámcové podmínky pro případné ukončení smlouvy o propagaci uzavřené mezi městem a národním podnikem Budějovický Budvar.

„Pro České Budějovice znamená přijetí těchto podmínek finanční ztrátu ve výši přibližně čtrnáct milionů korun. Zhruba čtyři miliony představují přímé náhrady, které město musí ihned zaplatit Budvaru a naopak, Budvar neuhradí městu plánovaných deset milionů korun za propagaci svého jména ve stávající Budvar aréně,“ uvedl po jednání rady  primátor Juraj Thoma.

Schválené rámcové podmínky mají odkládací doložku a budou ze strany města považované za platné pouze do 18 hodin pondělí 17. června a město za ně do té doby očekává veřejnou a písemnou záruku akciové společnosti HC Mountfield, že v nadcházejících dvou sezonách zůstává s extraligou v Českých Budějovicích.

Primátor také připomněl, že tuto středu radní schválili odložení splatnosti faktur hokejového klubu do 30. června 2013. „Celkem dluh HC Mountfield, a.s. vůči městu činí 565.910 korun a není to poprvé, kdy klubu vycházíme vstříc odložením splatnosti faktur,“ uvedl Thoma.

Dále upřesnil, že v příštím týdnu má naplánováno několik schůzek mimo jiné se zástupci Českého svazu ledního hokeje a několika obchodními subjekty, které již přislíbily pomoc budějovickému hokeji v případě, že HC Mountfield na uvedenou nabídku města nepřistoupí a definitivně ohlásí odchod z jihu Čech.

„Důvod schůzek je zřejmý. Chceme, aby se hokej v Budějovicích hrál i nadále. Pokud však majitelé HC Mountfield i přes naši veškerou vstřícnost odejdou jinam, musíme mít připraveny varianty a časové scénáře pro to, aby se v našem městě hrál hokej aspoň na úrovni první nebo nejhůře druhé ligy,“ uvedl primátor, kterého na schůzkách budou opět doprovázet zástupci všech stran radniční koalice.

Tisková zpráva

Štítky HC Mountfield, město České Budějovice, Budvar, rozvázání smlouvy, Extraliga ledního hokeje, Budějovický Budvar, Madeta Motor České Budějovice, Mountfield Hradec Králové, Juraj Thoma, hokej, Budvar aréna, Český svaz ledního hokeje, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město učinilo další pokus k záchraně hokejové extraligy  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.