Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mocný finiš Motoru v prvním čtvrtfinále na Liberec nestačil

Hokejistům HC Mountfieldu se nepovedl úvodní čtvrtfinálový duel v Liberci, když svému soupeři podlehli 3:4. Na severu Čech sice vedli díky rychlé brance Petera Mikuše, ale domácí skóre rychle otočili i díky využitým přesilovkám. V utkání zářil liberecký mladík Michal Bulíř, který vstřelil tři branky a na další přihrál. V závěrečné třetině snižovali stav Kotalík s Němečkem.

Domácí začali po fenomenálním nástupu aktivně, ale byli to Jihočeši, kteří otevřeli gólový účet prvního čtvrtfinále. Přečíslení dva na jednoho ve 3. minutě zakončil nečekanou bekhendovou střelou do horního růžku Petr Mikuš. Pěkně zaplněnou libereckou arénu rychlá branka hodně zaskočila.

Jenže domácí fanoušci nemuseli smutnit dlouho – i Tygři totiž vstřelili ze své první vážnější šance branku. Urban vyslal od mantinelu na Kováře jedovatou střelu, kterou českobudějovický brankář jen vyrazil k volnému Michalu Bulířovi, jenž srovnal skóre duelu.

Severočeši otočili vývoj zápasu v polovině první části při vyloučení Kašpaříka. Ve středním pásmu propadl jeden z obránců a přečíslení tři na jednoho zakončil střelou do prázdné branky po nabídce Čakajíka kapitán Petr Nedvěd – 2:1. Záhy mohl vedení navýšit Špaček, ale jeho dobrý pokus Kovář zneškodnil.

Po velmi svižném úvodu se hra trošku uklidnila a do konce první třetiny se již nenarodila žádná větší šance. Po dvaceti minutách tedy platil stav 2:1 pro domácí.

K náporu Liberce v úvodu druhé části významně přispělo vyloučení Františka Ptáčka. V jejím úvodu nejprve vychytal Kovář pokus aktivního Bulíře, ale šest vteřin před koncem už bylo s Jihočechy zle. Čakajíkovu střelu Kovář vyrazil k nekrytému Michalu Bulířovi, jenž se štěstím podruhé v utkání překonal gólmana Mountfieldu – 3:1.

Ještě hůř se Budějčákům dýchalo v polovině utkání, kdy svůj hattrick zkompletoval Michal Bulíř. Třetí čtvrteční zásah vstřelil znovu po dorážce, tentokrát doklepl za Kováře střelu Vaka. To bylo na brankáře Jihočechů moc a ve svatyni hostů ho vystřídal Pavel Kantor. Do konce druhé periody ho však domácí až na příklep Urbana neohrozili, a tak stav po čtyřiceti minutách byl 4:1 pro Liberec.

V úvodu závěrečné třetiny se podařilo Mountfieldu snížit. V přesilové hře se po přiťuknutí Nováka trefil tvrdou ranou Aleš Kotalík. Tato branka vlila svěřencům Františka Výborného do žil čerstvou krev. Pár minut na Kotalíkův zásah našel přihrávkou z otočky Martynek zcela volného Romana Němečka, který zblízka překonal Pince. Trenér Kalous si po dvou rychlých brankách vyžádal oddechový čas.

Na straně domácích byl při chuti Bulíř, jeho nepříjemnou teč Kantor zachytil. Jedinečnou možnost vyrovnat dostali hráči Motoru v polovině třetí třetiny, kdy se jim naskytla minuta a osm vteřin dlouhá přesilovka pět na tři. V ní měli neuvěřitelné příležitosti Gulaš s Mikušem, ale Pinc se štěstím vše ustál. Českobudějovičtí nadále tlačili a vyrovnání viselo ve vzduchu.

Ale toho se skupinka jihočeských příznivců nedočkala ani v power play. HC Mountfield tak ani přes velkou stíhací jízdu nedokázal dovést utkání alespoň do prodloužení a první zápas prohrál 3:4.

V pátek se hraje druhý duel znovu v Liberci. Od 18.10 hodin ho v přímém přenosu vysílá ČT4.

Bílí Tygři Liberec – HC Mountfield 4:3 (2:1, 2:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 6. Bulíř (Urban), 9. Nedvěd (Čakajík, Bulíř), 23. Bulíř (Čakajík), 32. Bulíř (Vak) – 3. Mikuš (Horna), 42. Kotalík (Novák), 44. Němeček (Martynek, Kotalík). Rozhodčí: Minář, Hradil – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:4. Využití: 2:1. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav čtvrtfinálové série: 1:0.

Bílí Tygři Liberec: Pinc – Trončinský, Derner, Roth, Moravec, Čakajík, Výtisk, Holub – Kudrna, Nedvěd, Klimenta – Bulíř, Urban, Vantuch – Kica, Vak, Špaček – Bartovič, Víšek, Bárta. Trenér Jiří Kalous.

HC Mountfield: Kovář (32. Kantor) – Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Němeček, Mikuš – Červený, Kašpařík, Šimánek – Gulaš, Kotalík, Podlešák – Kuchejda, Langhammer, Burian – Horna, Mertl, Pšurný. Od 29. navíc Martynek. Trenér František Výborný.

Napsal Pavel Kortus ml., www.hokejcb.cz

Štítky FC Slovan Liberec, Michal Bulíř, Madeta Motor České Budějovice, Mountfield Hradec Králové, Aleš Kotalík, Roman Němeček, Peter Mikuš, Česko, Petr Nedvěd, Pavel Kantor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mocný finiš Motoru v prvním čtvrtfinále na Liberec nestačil  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.