Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motor bude spolupracovat s mládeží

V Českých Budějovicích už je zase jednotný a silný hokejový klub sdružující hokejisty od těch nejmenších, až po profesionály v 1. lize! A tým ČEZ Motor České Budějovice definitivně uzavřel smlouvu o spolupráci s občanským sdružením HC České Budějovice a dosáhnul tak cíle, za kterým mířil od loňského srpna.

Do nové sezony už v Českých Budějovicích vstoupí všechny týmy pod názvem Motor!

Spolupráce mezi vedením Motoru a správní radou občanského sdružení má svou definitivní podobu. Na světě je dokument, který byl potřeba k tomu, aby v Českých Budějovicích mohl fungovat normální hokejový klub, kde je vše, od těch nejmenších žáčků v základnách, až po profesionální dospělé hokejisty pod jednou střechou.

„Jsme moc rádi, že se nám podařilo naplnit cíl, který jsme si určili hned na samotném začátku. Bez napojení na mládež by nemělo dlouhodobě smysl provozovat špičkový dospělý hokej a naopak. Teď už je vše, jak má být,” spokojeně hodnotil dohodu prezident Motoru Roman Turek. Do struktur mládežnické organizace se povedlo zapracovat i návrhy Motoru na metodickou a trenérskou komisi a smlouva o spolupráci byla podepsána na dobu neurčitou.

Za občanské sdružení podepsal dohodu nově zvolený prezident správní rady Milan Janoušek, a také nedávno přibraný viceprezident rady Aleš Kotalík.

„Moc mě těší, že jsme našli prostor k dohodě. Teprve podpis společné smlouvy považuji za nový začátek hokeje v Českých Budějovicích,” popsal své pocity po podpisu Milan Janoušek. „I pro nás je velmi důležitá provázanost s dospělým hokejem, která je tímto definitivně a hlavně velmi korektně nastavena. Rozhodli jsme se také, že do nové sezony vstoupíme jako mládež pod názvem HC Motor České Budějovice,” dodal první muž správní rady občanského sdružení.

Už odmalička tak bude českobudějovický hokej produkovat pravověrné Motoráky, kteří mohou snít o tom, že se jednou proslaví stejně jako jejich předchůdci Jaroslav Pouzar, Miroslav Dvořák, Jiří Lála, Vladimír Caldr, Václav Prospal, Radek Dvořák a další.

„Motivovat ty nejmenší budou pravidelně na trénincích základny a žáčků i hráči A mužstva, chceme mezi sebou vytvořit opravdu pevnou vazbu, která už se nesmí nikdy přetrhat,” dodal další z legendárních hráčů a zároveň nejvyšší představitel klubu Roman Turek.

Důležitý je i fakt, že A tým Motoru vstoupí do následujícího ročníku pod historickým registračním číslem, které zůstalo v držení občanského sdružení. Legitimně a hrdě se tak může hlásit k bohaté tradici klubu, která začala už v roce 1928, kdy byl nejsilnější českobudějovický hokejový celek založen.

Tisková zpráva

Štítky Madeta Motor České Budějovice, občanské sdružení, hokej, správní rada, Roman Turek, Václav Prospal, Radek Dvořák, Aleš Kotalík, Jiří Lála, Jaroslav Pouzar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor bude spolupracovat s mládeží  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.