Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Motor ulovil slovinského reprezentanta Roka Pajiče

Šikovný centr s citem pro přihrávku, to je nedostatkové zboží, které ČEZ Motor dlouho hledal. A podařilo se! Z rakouské Erste Bank Eishockey Ligy přichází slovinský reprezentant Rok Pajič, který v České republice působil dlouhá léta hlavně v Liberci a v Ústí nad Labem.

„Manželka je z Čech a s rodinou tu žijeme, takže jsem návrat přivítal. Věřím, že s Motorem najedeme na vítěznou vlnu,“ vyprávěl sympatický Slovinec parádní češtinou.

Tři světové šampionáty a další dva v nižší divizi, k tomu úspěšná olympijská kvalifikace, to je vizitka Roka Pajiče v dresu slovinské reprezentace. Na olympiádu do Soči ale nominován nebyl.

„Zkraje sezony jsem neměl angažmá a rozehrával jsem se ve Velké Británii, pak vyšel přestup do EBEL ligy, kde jsem za Bolzano odehrál sedm zápasů a nasbíral šest bodů. Ale měl jsem smlouvu jen na měsíční zkoušku a reprezentační trenér Kopitar se asi bál, že bych pak nemusel nastupovat a nebyl bych na olympiádu rozehraný,“ vysvětluje Pajič, proč ho minula pozvánka na letošní hokejový vrchol.

Nakonec v Bolzanu opravdu skončil, naskytla se totiž možnost vrátit se ‚domů‘, tedy do Česka. V Motoru podepsal osmadvacetiletý útočník smlouvu zatím do konce sezony.

Pajiče kdysi v sedmnácti letech ve Slovinsku objevil dlouholetý českobudějovický trenér Václav Červený a doporučil ho do Písku. Odtud pak putoval do Liberce, kde svou kariéru rozvinul. Nastupoval střídavě v extralize a 1. lize, zkušenosti s touto soutěží má tedy bohaté.

„Vím, do čeho jdu a těším se na to. Je tady vynikající zázemí a slyšel jsem, že tu máte skvělé fanoušky, na to se moc těším,“ usmívá se Pajič.

Pokud se podaří vyřídit všechny formality na IIHF, měl by nastoupit už ve středu v Havlíčkově Brodě.

Tisková zpráva

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, Rok Pajič, útočník, posila, Česko, Bílí Tygři Liberec, ČEZ, Erste Bank, HC Slovan Ústí nad Labem, olympijské hry, Madeta Motor České Budějovice, Sočinskije Leopardy, Bolzano

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor ulovil slovinského reprezentanta Roka Pajiče  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.