Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Motor zlomil plzeňské prokletí při nájezdech

Dlouhou sérii bez porážky plzeňských hokejistů přerušili Budějčáci v nedělním duelu na západočeském ledě. Zápas vyhráli až v samostatných nájezdech díky přesné trefě Jiřího Šimánka, přitom ale mohli brát všechny tři body. Jan Kovář bohužel skóroval osm vteřin před koncem při trestném střílení.

Utkání 49. kola Tipsport extraligy mělo až do závěrečných momentů jediného střelce, když Motor poslal do vedení ve 14. minutě Rastislav Dej.

Naděje na výhru za maximální počet bodů se jim bohužel rozplynula pouhých osm vteřin před závěrečnou sirénou, kdy František Ptáček podle rozhodčích úmyslně posunul svatyni za Jakubem Kovářem, navíc Martin Podlešák dostal za nesportovní chování trest do konce utkání a hlavně bylo proti budějckému celku nařízeno trestné střílení.

Plzeňští poslali na zteč bratra gólmana Mountfieldu Jana Kováře, a ten stejně jako při nájezdu při posledním vzájemném utkání v Budvar Aréně při rodinném souboji uspěl - 1:1.

Jelikož v prodloužení gól nepadl, zápas dospěl do nájezdů. Dlouho se čekalo na první branku, až Václav Pletka střelou z mezikruží poslal Plzeň do vedení. Jiří Šimánek ale perfektní kličkou vyrovnal, a tak se začínalo zase od nuly.

Mladší z bratrů Kovářových v další sérii proti brankářské hvězdě české reprezentace neuspěl, a tak šanci dostal opět Jiří Šimánek. A kapitán Motoru to vzal na sebe, přesným projektilem se trefil mezi Mazancovy betony a určil tak konečný výsledek zápasu na 1:2.

„Pokud se prokáže, že naše posunutí branky osm vteřin před koncem bylo rozhodčími nepravdivě posouzené, je to svinstvo a měli by jít pískat nějaký hobby hokej,“ zlobil se po zápase trenér HC Mountfield Peter Draisaitl. „Jestli to ovšem bylo písknuté správně, sudím se omluvím,“ dodal.

Budějce vyhrály v plzeňské ČEZ Aréně po dlouhých pěti letech a bodově se tak v tabulce dotáhly na Rytíře Kladno. Příští zápas čeká Jihočechy v pátek 22. února od 17.30 hodin doma proti mužstvu PSG Zlín.

HC Škoda Plzeň - HC Mountfield 1:2sn (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 60. Jan Kovář (TS) - 14. Dej (Kotalík, Šimánek), rozhodující nájezd proměnil Šimánek. Rozhodčí: Pešina, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:4, navíc Podlešák 10 minut a do konce. Bez využití. Diváci: 5908.

HC Škoda Plzeň: Mazanec - Frolo, Jeřábek, St. Pierre, Hanzlík, Havíř, Slovák, Mozík - Balej, Vampola, Kratěna, Vlasák, Straka, Kašpařík, Lev, Sedláček, Kovář, Hollweg, Johnson, Petruška. Trenér Milan Razým.

HC Mountfield: Kovář - Ptáček, Frühauf, Luňák, Vráblík, Suja, Kotalík, Šimánek, Harant, Dej, Rousek, Podlešák, Květoň, Červený, Jank, Švihálek, Vydarený, Langhammer, Mertl, Dietz, Knotek. Trenér Peter Draisaitl.

Foto: Roman Turovský

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, HC Mountfield, extraliga, Jan Kovář, Jiří Šimánek, trestné střílení, Mountfield Hradec Králové, Madeta Motor České Budějovice, Rastislav Dej, Martin Podlešák, František Ptáček, Peter Draisaitl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor zlomil plzeňské prokletí při nájezdech  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.