Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Mountfield odevzdal Zlínu vyhraný zápas

Za necelých šest minut vedli 3:0, ale zápas jasně prohráli. Inkasovali totiž půltucet gólů. Nevěříte? Bohužel budete muset... Hokejisté Českých Budějovic ztratili se zlínskými berany všechny body především kvůli neuvěřitelnému propadu ve druhé třetině.

Jen co domácí kapitán Jiří Šimánek podepsal před úvodním buly duelu mezi HC Mountfield a PSG Zlín Chartu fair play, jeho tým vlétnul na zlínské Ševce jako uragán. Po čtyřiapadesáti sekundách hry šli Jihočeši do vedení díky trefě Martina Hanzala, jehož střela se o levou tyčku odrazila za Sedláčkova záda - 1:0.

Takřka vzápětí se elitní formace Mountfieldu málem prosadila znovu, tentokrát ale nebyl Michálek úspěšný. To jej však vůbec nemuselo mrzet, jelikož v čase 1:42 objel Jakub Langhammer zlínskou branku a zasunul puk mezi nohy dezorientovaného Sedláčka. Působení v tomto zápase tak pro brankáře Zlína skončilo za jednu minutu a čtyřicet dva sekund.

Skvělý start zápasu potvrdili Budějčáci v 6. minutě, kdy Hanzal dokázal od mantinelu přihrát Milanu Michálkovi a ten úplně volný z úhlu prostřelil brankáře Horčičku, nováčka strážícího hostující svatyni. Bylo to 3:0 a Budvar Aréna řvala nadšením!

S přibývajícím časem se hra postupně vyrovnávala a do šancí se začínali dostávat i ševci. Domácím příznivcům jistě zatrnulo těsně před koncem první poloviny úvodní třetiny, když Melenovského střela vypadla Kantorovi z lapačky.

Gólovou radost si zanedlouho užili i hosté, jelikož potrestali vyloučení Kotalíka. Obránce Tomáš Linhart vystřelil z levého kruhu a puk prošel až do sítě - 3:1. Moravští hokejisté hrozili i při další přesilovce, tentokrát jim výhodu jednoho muže v poli nabídl faulující Vydarený.

Hned po návratu z kabin se celá hala radovala z dalšího domácího gólu, střela Hanzala však podle sudích za brankovou čáru nepřešla. Rozhodčí si byl jist, pomoc kolegy u videa nepotřeboval...

Pár dalších sporných výroků mužů v pruhovaných dresech nejspíš muselo domácí hráče srazit do kolen, protože to, co předvedli ve zbytku druhé třetiny, byl totální výbuch.

Kontaktní branku na 3:2 vsítil ve 25. minutě z podobné akce, při jaké Zlín skóroval v pátek večer poprvé, obránce Martin Matějíček. Další trefu do černého zaznamenal po necelých dvou minutách ve vlastním oslabení Filip Čech, jenž při rychlém brejku využil přesnou nahrávku Holíka - a bylo vyrovnáno.

Ve 38. minutě si další střelou od modré připsal svou již druhou branku v zápase Martin Matějíček, opět se trefil do horní části branky, a za 49 vteřin potvrdil absolutní zmar Mountfieldu Petr Holík. Na jeho projektil švihem znovu nahoru nejistý Kantor nedosáhl. Zlínští, jimž v prostřední části hry vyšlo všechno, na co sáhli, tak vedli 5:3.

Domácích zbývalo ještě dvacet minut, aby s nepříznivým výsledkem zápasu něco udělali. Nadějné gólové šance Prospala, Knotka a Deje ale kýžený efekt nepřinesly. Hosté si naopak svoje vedení velmi dobře hlídali a ve zbytku duelu už žádné drama nepřipustili.

Jihočeši v závěru ještě vyzkoušeli hru bez gólmana, Kotalík však dostal za podražení dvouminutový trest a Lakosil, který si ve třetí třetině odbyl premiéru v dresu Motoru, se musel vrátit zpátky do brány. Výsledek utkání se nakonec zastavil na skóre 3:6, když střelu zkušeného beka Martina Hamrlíka tečoval do vlastní brány jeden z Budějčáků.

„Když už si myslím, že jsem na lavičce všechno zažil, přijde něco takového. Naše mužstvo v průběhu zápasu úplně změnilo svou tvář a tvrdě na to doplatilo. Proč? Naši kluci přestali hrát. Důvod? Na to se jich budu muset zeptat,“ odpověděl stroze na několik dotazů novinářů Peter Draisaitl, kouč Mountfieldu.

Extraliga pokračuje nedělním 25. kolem, ve kterém Jihočeši zajíždí do Karlových Varů. Zápas začne v netradičním čase - úvodní buly bude vhozeno v půl čtvrté odpoledne.

HC Mountfield - PSG Zlín 3:6 (3:1, 0:4, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Hanzal (Prospal), 2. Langhammer (Kotalík, Kolarz), 6. Michálek (Hanzal, Prospal) - 12. Linhart (Leška, Hamrlík), 25. Matějíček (Tesařík), 27. Čech (Holík), 38. Matějíček (Honejsek, Veselý), 39. Holík (Čech, Honejsek), 60. Hamrlík (Leška, Balaštík). Rozhodčí: Blecha, Hradil - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 4122.

HC Mountfield: Kantor (41. Lakosil) - Ptáček, Jank, Ference, Vydarený, Kolarz, Vráblík, Prokop - Dej, Mertl, Podlešák - Michálek, Hanzal, Prospal - Kotalík, Langhammer, Květoň - Kohn, Knotek, Šimánek - Suja. Trenér Peter Draisaitl.

PSG Zlín: Sedláček (2. Horčička) - Hamrlík, Linhart, Tesařík, Urbanec, Šenkeřík, Řezníček, Matějíček, Horák - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Ondráček, Holík, F. Čech - Okál, Melenovský, Kubiš. Trenér Rostislav Vlach.

Štítky hokej, HC Mountfield, PSG Zlín, extraliga, Mountfield Hradec Králové, FC Fastav Zlín, Madeta Motor České Budějovice, Martin Hanzal, Petr Holík, Martin Matějíček, Milan Michálek, Martin Hamrlík, Filip Čech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mountfield odevzdal Zlínu vyhraný zápas  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.