Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mountfield odstoupil z pronájmu Budvar Arény

Kolem hokeje v Budějcích bylo několik týdnů velké dusno. Špatné zprávy střídaly ještě horší a někteří jihočeští fanoušci nejrychlejší kolektivní hry na světě už se smiřovali s tím, že krajská metropole bude v příští sezoně bez jejich oblíbeného sportu. Nyní se ale situace začíná konečně obracet k lepšímu.

Včera jsme vás informovali, že subjekt CB Hokej 2013, vedený manažerem Radkem Bělohlavem, odkoupil veškeré akcie společnosti HC Motor a díky vzájemné dohodě si zajistil prvoligovou licenci z Hradce Králové.

Teď už schází jen požehnání od Českého svazu ledního hokeje v podobě dořešení posledních administrativních záležitostí, aby mohl nový tým postavený na domácích odchovancích naskočit v polovině září na led při mistrovském zápase.

ČTĚTE TAKÉ: Smlouva o budoucnosti hokeje v Budějcích podepsána!

Další dobrá zpráva dorazila dnes ráno z budějckého magistrátu od 1. náměstka primátora Miroslava Jocha. HC Mountfield potvrdil městu odstoupení od smlouvy o pronájmu Budvar Arény!

Sportovní zařízení, příspěvková organizace města České Budějovice, se totiž dohodlo s HC Mountfield na odkupu vybavení, které si klub za dob svého působení na jihu Čech pořídil do Budvar Arény.

„Přestože k faktickému převzetí HC Motor subjektem CB Hokej 2013 ještě nedošlo, rozhodl se HC Mountfield vyjít vstříc panu Bělohlavovi a jít nad rámec smlouvy, což znamená uvolnit zimní stadion,“ uvedl Joch s tím, že potřebné zázemí by měli mít hokejisté k dispozici už od čtvrtka 15. srpna.

Zároveň dojde i k předání zařízení na tisk permanentek, které je sice v majetku města, ale HC Mountfield přistoupil na dohodu o výpovědi smlouvy. Původně měla tato smlouva výpovědní lhůtu dva roky.

„Fanoušci tak brzy budou moci nákupem permanentek podpořit úsilí Radka Bělohlava o záchranu českobudějovického hokeje,“ dodal náměstek primátora.

Štítky hokej, CB Hokej 2013, skupina Radka Bělohlava, pronájem Budvar Arény, HC Mountfield, odstoupení od smlouvy, Mountfield Hradec Králové, Budvar aréna, České Budějovice, Radek Bělohlav, Miroslav Joch, Český svaz ledního hokeje, Madeta Motor České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mountfield odstoupil z pronájmu Budvar Arény  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.