Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Návrat do minulosti se motorákům nepovedl

Pětizápasová vítězná série budějckých hokejistů je definitivně u konce. Vzpomínkové retro utkání na sedmdesátá léta minulého století mezi Motorem a Kladnem rozhodly dvě šťastné branky hostů v úvodní třetině a několik nevyužitých přesilovek domácích. Rytíři zvítězili na jihu Čech 4:1.

Nedlouho po úvodním buly, které mezi legendární hokejisty obou klubů Jaroslava Pouzara a Milana Nového vhodil prezident ČEZ Motoru Roman Turek, přišel v páté minutě nešťastný moment pro domácí. Kladenský útočník Ondřej Švaňhal zkusil od mantinelu nahodit puk na Gábu, kus gumy ale trefil brusli Suchánka a odrazil se mezi betony gólmana Jihočechů.

Náhodná branka Rytíře hrající v replikách dresů Poldi Kladno ze 70. let minulého století nabudila, začali domácí hokejisty, kterým chyběl při zakončení klid na hokejkách, přehrávat a po devíti minutách vedli už o dvě branky. Opět ale s přispěním Paní Štěstěny, když se kotouč dostal odrazem k Davidu Stachovi a ten ho dotlačil za Gábu - 0:2.

Domácí měli v první třetině možnost čtyř přesilovek, dvě vyloučení Kladenských se navíc překrývala, takže závěrečné sekundy první části hry mohli motoráci využít ke snížení při hře pěti proti třem. A to se jim také povedlo, Strakova přihrávka na modrou byla sražená k rozjetému Martinu Heřmanovi, kterému také nechyběla patřičná dávka štěstí, když mířil mezi Lukášovy betony, a dal na 1:2.

Na led se po přestávce vrátili svěřenci trenérů Rosola a Bělohlava jako vyměnění. Hned po několika sekundách byl ve velké šanci jediný domácí střelec Heřman, tentokrát se ale neprosadil. Na konci 25. minuty přišel další trest. Mucha neuhlídal před brankovištěm Jana Daleckého a ten v pádu při signalizovaném trestu našel skulinku mezi Gábovou bruslí a levou tyčkou - 1:3.

Motoráci neměli svůj den, a přestože dokázali ohrožovat Lukášovu branku, síťku za jeho zády už nerozvlnili. Kuchejda trefil jenom beton kladenského gólmana, Vaniš rozezvučel tyč, neúspěšný byl i Straka. Na druhé straně zase prověřil pozornost Gáby dělovkou od modré navrátilec z NHL Kaberle.

Přesilové hry, silná stránka domácího týmu, tentokrát Budějčákům nevycházely, naopak Kladenští jednu z pouhých čtyř zužitkovat dokázali. Ve 38. minutě se v kruhu dostal k puku Jan Rudovský a nekompromisně zakončil nad lapačku brankáře jihočeského týmu, který tak prohrával už 1:4.

Ve třetí třetině už Motor sílu na zvrat nepříznivého skóre neměl. Heřman sice hned v prvních sekundách trefil svou tečí tyčku, pak se ale hra domácích vrátila do starých kolejí. Nedokázali vymyslet žádnou kloudnou kombinaci a Rytíři opět měli navrch.

Gábu nebezpečně ostřeloval Redlich, jemuž podruhé zabránila ke vstřelení pátého hostujícího gólu branková konstrukce, a také Eberle nebo Lukáč. Skóre už se ale nijak nezměnilo a Kladno vyhrálo v Českých Budějovicích zcela zaslouženě 4:1.

„Rozhodly naše nevyužité přesilovky, soupeř tomu vítězství šel víc naproti. Tým, proti kterému jsme dnes nastoupili, byl úplně jiný než při našem předchozím domácím vzájemném střetnutí. Takové hráče nejde ‚vybagovat‘. Někteří kluci nikdy takové protivníky neviděli a podobné utkání ani nezažili. V první třetině nám chyběla střela od obránců, ve druhé zase v přesilovkách od útočníků. Kdybychom se během početních výhod dokázali vrátit do zápasu, mohli jsme s výsledkem ještě něco udělat,“ zhodnotil porážku s Kladnem asistent trenéra Motoru Radek Bělohlav.

„Po naší minulé domácí prohře jsme si dneska ráno s hráči sedli a řekli jim, že se to už nemůže opakovat. Vyloučení jsme se bohužel ani tentokrát nevyvarovali, ale náš výkon byl od první minuty kvalitní, měli jsme velice dobrý pohyb a dali dva góly. Nechci říct šťastné, ale střely byly tečované. Když vedete 2:0, mužstvo dostane křídla. Kromě oslabení jsme dneska domácí k ničemu nepustili a celý zápas kontrolovali hru,“ řekl k retro utkání asistent kladenského kouče Jiří Kopecký.

Tento týden odehrají motoráci další utkání v sobotu na ledě páté Kadaně, příští zápas na domácím ledě bude hrát pořád ještě druhý tým tabulky z Českých Budějovic od 17:30 proti Mostu.

ČEZ Motor České Budějovice - Rytíři Kladno 1:4 (1:2, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Heřman (Straka, Nouza) - 5. Švaňhal (Redlich, Strnad), 10. Stach (Tenkrát), 25. Dalecký (Klouček, Kaberle), 38. Rudovský (Pitule, Růžička). Rozhodčí: Úlehla, Wagner - Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 4:10. Využití: 1:1. Diváci: 6017.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Kůdela) - Punčochář, Vráblík, Mucha, Suchánek, Chmelíř, Žovinec, Kříž - Kuchejda, Pajič, M. Švihálek - Nouza, Straka, Heřman - Vaniš, Rob, Boháč - Švec, Přibyl, Prokeš – Trummer . Trenér Petr Rosol.

Rytíři Kladno: Lukáš (J. Švihálek) - Klouček, Kaberle, Růžička, Lukáč, Gutwald, Jaroměřský - Hlaváč, Pitule, Rudovský - Tenkrát, Stach, Horna - Dalecký, Dragoun, Eberle - Redlich, Švaňhal, Strnad. Trenér Jiří Čelanský.

Pořadí 1. ligy ČR 2014/2015 po nedohraném 31. kole: 1. Chomutov (68 bodů), 2. MOTOR (59), 3. Třebíč (59), 4. Litoměřice (57), 5. Kadaň (55), 6. Kladno (54), 7. Havířov (53), 8. Jihlava (48), 9. Šumperk (40), 10. Benátky nad Jizerou (40), 11. Ústí nad Labem (40), 12. Most (36), 13. Prostějov (23), 14. Havlíčkův Brod (16).

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, Rytíři Kladno, 1. liga ČR, 31. kolo, Madeta Motor České Budějovice, hokejista, Česko, Martin Heřman, Ondřej Švaňhal, David Stach, Jan Rudovský, Jan Dalecký, Sportovní klub Kadaň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návrat do minulosti se motorákům nepovedl  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.