Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Prachbídná produktivita znamená další porážku

Třetí nejhůře střílející mužstvo hokejové 1. ligy, ČEZ Motor České Budějovice, si připisuje další prohru bez vstřelené branky. Sobotní utkání s průběžně sedmou Horáckou Slavií Třebíč viděly čtyři tisícovky diváků, většina z nich ale odcházela domů zklamaná. Jihočeši prohráli po zásluze 0:3.

V úvodní dvacetiminutovce Horácká Slavia domácí hokejisty přehrála. Hosté aktivně bruslili a tlačili se do zakončení. Největší šanci Motoru měl paradoxně v oslabení Boháč, kterého vyslal do úniku nováček Pajič, jenže nejproduktivnější hráč budějckého mužstva na gólmana Třebíče nevyzrál.

Jediná změna stavu v první třetině přišla ve 13. minutě, kdy na trestné lavici seděl Platil, hosté tak hráli přesilovku a Jakub Čuřík v ní dokázal odčinit svou předchozí nevyužitou šanci - bleskurychlou akci zakončil mimo dosah Kůdely mezi tyče.

Jihočeši se nemohli dostat do tempa ani v prostřední části hry a ve 33. minutě bohužel inkasovali druhou branku. Tomáš Vondráček zamířil přesně, Třebíč vedla 0:2 a zaznamenala tak svůj stý gól v této sezoně.

Nedlouho poté mohly České Budějovice snížit, když Chmelířova dělovka od modré čáry orazítkovala jenom horní tyčku Novotného branky. Odražený puk se pak dostal k ujíždějícímu Lašovi, jeho únik ale gólem neskončil.

Motor se pomalu roztáčel na vyšší obrátky, ale nic z toho nakonec nebylo. Hostující kouč si vybral oddechový čas a poté budějcký tým oslabil faulující Kotaška. Horácká Slavia tak měla před závěrečnou periodou k dobru dvoubrankový náskok.

A ten nakonec hostujícímu celku bohatě stačil k zisku všech bodů. Přestože Budějčáci přidali na aktivitě, v ofenzivní činnosti byli stále bezzubí. Dvě minuty před koncem vyzkoušeli štěstí při hře bez brankáře a Třebíč toho využila. Puku se ujal Marek Laš a bekhendem trefil odkrytou bránu - 0:3.

„Je to pořád stejná písnička. Když nebudeme dávat góly, nikdy nevyhrajeme. Můžeme dva nebo tři dostat, ale je třeba aspoň čtyři vstřelit. Je to jednoduchá rovnice - nedáváme branky, nezískáváme body. Naše potence je žalostná,“ bědoval trenér Motoru Petr Rosol.

„Po naší vysoké prohře v Olomouci si kluci sedli o samotě, my jsme s nimi také mluvili. Výsledek byl ten, že se mužstvo dneska prezentovalo způsobem hry, jaký předvádíme na venkovních kluzištích. I když soupiska Budějovic je na jména silná, zápas se nám podařilo zvládnout. Potřebujeme každý bod, abychom se dostali do play off. Kluci zápas odmakali a splnili všechno, co jsme od nich chtěli. Drželi se systému, hráli s nasazením a obětavě. Zvítězili jsme zaslouženě,“ zhodnotil zápas třebíčský kouč Kamil Pokorný.

Stále předpolední budějčtí hokejisté už se pomalu budou muset s účastí v play off rozloučit a zaměřit se na vybojování co nejlepší pozice ve skupině o udržení, aby se vyhnuli případné baráži. Ve středu odjedou Jihočeši hrát do Šumperku, příští sobotu od 17 hodin hostí Kadaň.

ČEZ Motor Č. Budějovice - SK Horácká Slavia Třebíč 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Čuřík (Dolníček, Malena), 33. Vondráček (Mikeska, Fořt), 59. Laš (Přibyl). Rozhodčí: Hejduk - D. Štětina, J. Štětina. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 4032.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela (Halmoši) - Kasík, Vráblík, Kotaška, Chmelíř, Platil, Prokop, Kříž - Kotalík, Rob, Melka - Vaniš, Pajič, Boháč - Kuchejda, Šachl, Ondřej - Bárta, Skuhravý, Ferebauer - Kňazev. Trenér Petr Rosol.

SK Horácká Slavia Třebíč: Novotný (Dusík) - Malena, Bilčík, Čejka, Dietz, Dlapa, Miller, Peroutka - Laš, Kaut, Čuřík, Fořt, Mikeska, Vondráček, Čech, Kadela, Přibyl, Křivohlávek, Dolníček, Juran. Trenéři Kamil Pokorný.

Pořadí 1. ligy ČR 2013/2014 po 41. kole: 1. Mladá Boleslav, 2. Olomouc, 3. Jihlava, 4. Havlíčkův Brod, 5. Litoměřice, 6. Havířov, 7. Třebíč, 8. Ústí nad Labem, 9. Benátky nad Jizerou, 10. Šumperk, 11. Beroun, 12. Kadaň, 13. ČEZ MOTOR, 14. Most.

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, SK Horácká Slavia Třebíč, 1. liga, 41. kolo, Madeta Motor České Budějovice, Tomáš Vondráček, Marek Laš, ČEZ, HC Olomouc, Salith Šumperk, Sportovní klub Kadaň, Petr Rosol, HC Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Řehoř Husinecký

Zrušte klub. Můžou hrát akorát s klukama na rybníku a zadarmo. Původnímu Motoru dělaji jen ostudu a ať jdou dělat neco smysluplného. Třeba úklid ve městě.

Neděle, 19. ledna 2014, 10:05Odpovědět

Prachbídná produktivita znamená další porážku  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.