Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Střelci Vítkovic mířili přesněji, série je vyrovnána

Že je ve sportu potřeba i kousek štěstí, o tom se v sobotu přesvědčili hokejisté Mountfieldu ve druhém utkání předkola play off proti Vítkovicím. Po většinu zápasu byli lepší, ale góly dávali hosté. Po vítězství Ostravy 4:0 je série hraná na tři vítězná utkání vyrovnaná a přesouvá se do Slezska.

Úvodní patnáctiminutovka se zlatým písmem do hokejových dějin rozhodně nezapíše - na hřišti se totiž kromě několika ojedinělých střeleckých pokusů především budějckého týmu nic zásadního neudálo.

V hlavní roli se představili rozhodčí, kteří nasadili přísný metr, to však domácím hráčům nebylo nic platné, protože ani jednu ze čtyř přesilovek, jednu dokonce dvojnásobnou, v gól neproměnili.

Naopak jediná početní výhoda Vítkovic hosty nabudila ke zlepšenému výkonu a půl minuty po jejím skončení šli do vedení. Húževka vyhrál v 16. minutě buly před Kantorem a Denis Rehák bombou od modré propálil všechno, co mu stálo v cestě - 0:1.

Největší šanci Mountfieldu, který gólmana Filipa Šindeláře v první třetině zasypal hned šestnácti střelami (domácí Pavel Kantor zasahoval jen šestkrát!), měl takřka vzápětí Knotek, odkrytou klec ale zblízka trestuhodně minul.

Neuvěřitelnou smůlu měl Motor ve druhé třetině. Už jenom opětovný pohled na statistiky zákroků obou gólmanů hovoří za vše: Kantor pět, Šindelář dvacet tři. Domácí odstřelovali vítkovického gólmana jako jejich válečného nepřítele, góly ale dávali hosté.

Nedlouho po začátku prostřední dvacetiminutovky trefil břevno Podlešák. Vzápětí na druhé straně vyjel Petr Strapáč zpoza branky do těžké střelecké pozice, přes bránícího hráče Českých Budějovic se nebál vypálit a udělal dobře - jeho záměr bohužel Kantor nevystihl a Ostrava vedla o dvě branky.

V dalších minutách hráli hokejisté v červených dresech hned několik minut v početní výhodě, drtili Vítkovice v jejich obranném pásmu, fantom Šindelář přesto pořád odolával a díky neuvěřitelným zákrokům držel svůj tým nad vodou. Blýskl se především ve 28. minutě při dvousetprocentní šanci Květoně. To už se všichni diváci chytali za hlavu...

Nedáš - dostaneš. Přesně tohle pravidlo platilo na konci 36. minuty, kdy se na modré čáře zmocnil puku kvůli špatné přihrávce Mountfieldu kapitán hostů Burger, předložil ho na druhou stranu Janu Káňovi, jenž jinak téměř nevyužitého Kantora nadvakrát překonal, a bylo to už 0:3.

Smutný příběh Mountfieldu pokračoval i po přestávce. Domácí už nebyli zdaleka tak aktivní jako ve druhé třetině, a tak inkasovali počtvrté. Kotalík ztratil před brankou kotouč, zmocnil se ho Svačina a před odkrytou brankou našel zcela osamoceného Rudolfa Hunu - 0:4.

„Nemůžeme po hřišti létat šedesát minut jako utržený balon. Zápas jsme prohráli v přesilovkách, při nichž jsme měli dost šancí k tomu, abychom rozhodli,“ potvrdil příčinu porážky Mountfieldu kouč Jihočechů Peter Draisaitl.

„Utkání bylo úplně jiné než to včerejší. Lépe jsme začali, byli aktivnější a i přes dílčí tlak domácích jsme měli zápas pod kontrolou. Navíc jsme si vyzkoušeli i oslabení ve třech, takže můžeme být spokojeni,“ zhodnotil zápas asistent vítkovického trenéra Ladislav Svozil.

Třetí zápas série mezi Mountfieldem a Vítkovicemi se bude hrát v pondělí na ledě ČEZ Arény.

HC Mountfield - HC Vítkovice Steel 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Rehák (Húževka), 22. Strapáč (Bartánus), 36. Káňa (Burger), 42. Huna (Svačina). Rozhodčí: Jeřábek, Hradil - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 6:8, navíc Malík 10 minut. Bez využití. Diváci: 5035. Stav série: 1:1.

HC Mountfield: Kantor - Ptáček, Harant, Frühauf, Vydarený, Vráblík, Jank, Plášil - Suja, Mertl, Podlešák - Dej, Kotalík, Šimánek - Knotek, Langhammer, Květoň - Švihálek, Červený, Luňák - Škoda. Trenér Peter Draisaitl.

HC Vítkovice Steel: Šindelář - Barinka, Kudělka, Kovář, Voráček, Malík, Stehlík, Rehák, Sloboda - Klimek, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Bartánus, Hruška, Strapáč - Šedivý, Szturc, Káňa. Trenér Peter Oremus.

Štítky hokej, HC Mountfield, HC Vítkovice Steel, extraliga, HC Vítkovice Ridera, Mountfield Hradec Králové, Pavel Kantor, Slezsko, Filip Šindelář, Denis Rehák, Petr Strapáč, Madeta Motor České Budějovice, Peter Draisaitl, Ostrava Aréna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střelci Vítkovic mířili přesněji, série je vyrovnána  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.