Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Přestupová bomba! Na jih Čech míří nejlepší střelec 1. ligy

Skutečně velká ryba uvízla v sítích hokejového Motoru. Na jih Čech se totiž vrací písecký odchovanec Tomáš Nouza. Hráč, který dokázal dvakrát za sebou vyhrát střeleckou korunu ve druhé nejvyšší domácí soutěži, po deseti letech opouští Mladou Boleslav.

Tam byl v uplynulé sezoně klíčovým mužem při úspěšných bojích o extraligu, ale do nejvyšší soutěže s týmem už nezamíří, protože se vrací domů na jih. V Motoru by měl být hlavním střeleckým esem!

V osobě jedenatřicetiletého Tomáše Nouzy přichází rozený střelec. V 1. lize už nasázel téměř 200 gólů a zejména poslední dvě sezony v Mladé Boleslavi pálil ostrými jako nikdo jiný, za vše hovoří úctyhodná porce 31 a 34 gólů za sezonu.

„Největší bolestí našeho týmu bylo v uplynulé sezoně střílení gólů, proto jsme sháněli hráče, který dlouhodobě dokáže šance proměňovat, a to je Tomáš Nouza. Věříme, že by mohlo dobře fungovat jeho spojení s Josefem Strakou, oba by měli výrazně táhnout produktivitu Motoru v příští sezoně,“ poodkrývá vizi vedení klubu generální manažer ČEZ Motor České Budějovice Stanislav Bednařík.

Návrat na jih Čech přichází pro důrazného útočníka přesně po deseti letech v Mladé Boleslavi. S tou zažil rekordní porci šesti baráží o extraligu, čtyři sezony v nejvyšší soutěži a také dva postupy.

„V Mladé Boleslavi jsem zažil krásné roky a chci poděkovat hlavně fanouškům, kteří se tam ke mně chovali skvěle. Po tolika letech už jsem ale chtěl nějakou změnu a ve chvíli, kdy přišla nabídka od Motoru, jsem měl jasno,“ vyprávěl po podpisu nové smlouvy Tomáš Nouza.

O jeho příchodu do Českých Budějovic se dlouho šuškalo, jednání s Mladou Boleslaví se relativně natáhnula, ale vše nakonec dopadlo ke spokojenosti obou klubů i samotného hráče, který se mezitím už zapojil do přípravy týmu a byl i na soustředění na Šumavě.

V Motoru podepsal Tomáš Nouza smlouvu na dva roky s roční opcí a určitě by se nezlobil, kdyby si brzy znovu zahrál už svou sedmou baráž o extraligu.

Stavba kádru Motoru probíhá i nadále tak, jak tomu bylo po dlouhá léta - většinu tvoří jihočeští odchovanci a hráči se vztahem ke klubu. Dalším navrátilcem, který se v minulých dnech dohodl s Motorem na hostování z Karlových Varů, je důrazný obránce Martin Parýzek.

Ten v Českých Budějovicích hrál naposledy před osmi lety. Po angažmá v zámoří a v Energii se teď na jih Čech vrací a měl by v mužstvu takzvaně tvrdit muziku. Podle předem dohodnutých podmínek si jej může jihočeský klub v prosinci z Karlových Varů odkoupit.

Dalším hráčem, který by měl přispět k vylepšení defenzivy Motoru, je jedenadvacetiletý Dušan Žovinec. Kmenový hráč Sparty, který uplynulou sezonu strávil v Litoměřicích, přichází zatím na roční hostování.

Napsal Tomáš Kučera
Tisková zpráva

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, Tomáš Nouza, Martin Parýzek, Dušan Žovinec, posily, Česko, Mladá Boleslav, soutěž, České Budějovice, Karlovy Vary, Josef Straka, Madeta Motor České Budějovice, Tomáš Kučera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestupová bomba! Na jih Čech míří nejlepší střelec 1. ligy  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.