Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Rada města podpořila projekt hokejových odchovanců!

Pokračovatelem 85 let dlouhé tradice ledního hokeje v Českých Budějovicích bude skupina hráčů kolem Radka Bělohlava. Projekt bývalého hráče Motoru podpořilo jednomyslně všech jedenáct radních na svém dnešním zasedání. Prvoligovou licenci získají Budějčáci z Mostu.

Nově založená akciová společnost HC Motor České Budějovice pod vedením bývalého hráče Jaroslava Brabce, která má prvoligovou licenci od Hradce Králové, budějcké radní svým záměrem nepřesvědčila.

„Právě jsme jednohlasně podpořili projekt týmu kolem Radka Bělohlava na resuscitaci ligového hokeje. V našem rozhodování hrálo velkou roli, že za tímhle projektem stojí důvěryhodní lidé, pro které není hokej jenom byznys na pár let, velcí místní podnikatelé a především samotní fanoušci,“ uvedl po dnešním jednání Rady města primátor Českých Budějovic Juraj Thoma.

Tým půjde poprvé na led městem pronajaté Budvar Arény nejspíš v pondělí 5. srpna a bude složený především z hráčů se vztahem k městu a regionu. Lídrem mužstva by měl být zkušený útočník s bohatými zkušenostmi z NHL Aleš Kotalík.

Trenérem a manažerem nového celku se stane dosavadní asistent HC Mountfield Radek Bělohlav, pomáhat mu budou Roman a Filip Turkovi.

Na koupi licence opravňující k účasti v 1. lize uzavřeli Budějčáci smlouvu o smlouvě budoucí. Do konce týdne bude uhrazena část celkové sumy, poté budou následovat dohodnuté splátky.

V zádech bude mít nově vzniklá společnost CB Hokej 2013, s.r.o. silného partnera. Pivovar Budějovický Budvar partě kolem Radka Bělohlava veřejně vyjádřil podporu. „Dnešní rozhodnutí rady města o budoucnosti hokeje v našem městě velmi vítáme. Věříme, že toto řešení zajistí pokračování slavné tradice a především další rozvoj českobudějovického hokeje a neodsoudí ho do role pouhé farmy Hradce Králové. Jsme připraveni nový klub podpořit,“ říká Petr Samec, tiskový mluvčí Budějovického Budvaru.

ČTĚTE TAKÉ: Bělohlavova parta: „Budějcký hokej jsme a budeme my!“

Štítky hokej, CB Hokej 2013, skupina Radka Bělohlava, hokejisté, patrioti, projekt, Madeta Motor České Budějovice, Radek Bělohlav, rada obce, Mountfield Hradec Králové, Jaroslav Brabec, Budějovický Budvar, Juraj Thoma, Budvar aréna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Tak to je hodně příjemný překvapení!!! Ani jsem už nedoufal, že někdy zvítězí rozum....Jen tak dá. A Hradečáci ať si odkládají nepotřebný hráče třeba do......Kolína.

Středa, 24. července 2013, 16:27Odpovědět

Rada města podpořila projekt hokejových odchovanců!  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.