Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Reprezentační gólman Salák trénuje s Motorem

Odchovanec strakonického hokeje a brankář českého národního týmu Alexander Salák ladí formu před blížící se olympiádou v jihočeské metropoli. Jak se hráč týmu SKA Petrohrad těší na hry v Soči a jak vlastně se na ledě v barvách Motoru objevil, to zjišťovala Budějcká Drbna.

Mistr švédské Elitserien v dresu Färjestads BK využil konexí u generálního manažera Motoru Stanislava Bednaříka a v průběhu několika následujících dní bude s českobudějovickým celkem trénovat.

„Kontaktoval jsem pana Bednaříka, jestli bych si nemohl před olympiádou ‚sklouznout‘ v Budějcích. A když jsem tady hrával, vyšel mi vstříc. Jsem za to vděčný, mám možnost si skvěle zatrénovat a můžu být doma,“ řekl sedmadvacetiletý hokejista, který už stihl zhlédnout i domácí duel Motoru s Berounem.

„Klukům ten zápas vyšel výborně. Hráli dobře a zaslouženě zvítězili. Co se tady přes léto událo, jsem samozřejmě zpovzdálí sledoval, a bohužel, takový je někdy život,“ okomentoval strakonický rodák přesun extraligy do Hradce Králové.

Brankář se zkušenostmi z NHL je součástí české reprezentace pro olympiádu v Soči. Podle všech předpokladů by měl krýt záda dvojici Pavelec - Kovář, ovšem sám Sálak to tak jednoznačně nevidí.

„Trenér Hadamczik řekl, že ještě není vůbec rozhodnutý. Doufám, že moje pozice bude co nejlepší a já pak budu moct odvést maximum pro celé mužstvo,“ pravil k situaci ohledně gólmanů.

„Pokud bych byl brankářskou trojkou, nevadí mi to. Nikdy jsem si ani nesnil, že bych se mohl tak celosvětově významné události, jakou jsou zimní olympijské hry, zúčastnit. Ohromně se těším na atmosféru a že uvidím spoustu vrcholových a uznávaných sportovců,“ pokračoval.

Hlavními favority na zisk zlaté medaile by mělo být domácí Rusko a také Kanaďané, ti do Soči přivezou celou řadu hvězd a obávaných střelců z NHL.

„Rusové se na olympiádu moc těší, hokej milují a na domácí sbornou bude obrovský tlak. V Rusku si nikdo nepřipouští nic jiného než zlato, ovšem vyhrát bude chtít dalších šest ohromně silných týmů,“ měl jasno Salák, kterého pomyšlení na hrozbu teroristických útoky nechalo chladným.

„S tím člověk nic neudělá. Jestli se něco stane nebo ne, to neovlivním. Olympiádu si budu užívat jako sportovec a doufat, že vše proběhne, jak má.“

Brankář, který v Budějcích působil v dorosteneckém a juniorském věku, po štacích ve Finsku a Švédsku zakotvil v ruské KHL v Petrohradu, kde mají majitelé jen ty nejvyšší ambice.

„Máme nejkvalitnější mužstvo v lize, takže by bylo naivní říkat, že si od začátku sezony nejdeme pro prvenství. Na každý domácí zápas chodí 12 500 diváků a z toho máme obrovskou radost. Všichni ale moc dobře víme, že boj o Gagarinův pohár jednoduchý nebude. Skvělé týmy mají i Dynamo Moskva, Magnitogorsk, Ufa nebo třeba i pražský Lev,“ sdělil svůj pohled český olympionik, jehož program v nejbližších dnech je vcelku jasný.

„V Českých Budějovicích budu teď necelý týden a 6. února pak odlétáme s nároďákem do Soči. Na olympiádu beru s sebou samozřejmě také manželku, to je takové moje štístko. Akce se mnou objíždí často a i pro ni tohle bude určitě nezapomenutelný zážitek,“ líčil spokojeně Alexander Salák.

Štítky Alexander Salák, Sochi, Soči, Rusko, ZOH 2014, olympics, Czech, ice hockey, training, ČEZ Motor České Budějovice, Czech Republic, goalkeeper, Madeta Motor České Budějovice, olympijské hry, Sočinskije Leopardy, SKA Petrohrad, Drbna.cz, National Hockey Leag

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Reprezentační gólman Salák trénuje s Motorem  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.