Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Schůzka primátora a šéfa hokejového klubu se neuskuteční

Plánovaná schůzka budějckého primátora Juraje Thomy a předsedy představenstva HC Mountfield Miroslava Schöna se neuskuteční. Nejvyšší představitel jihočeské metropole dnešní setkání z pracovních důvodů zrušil. Místo něj se šéf klubu potká s náměstkem Miroslavem Jochem.

„Nabídku setkání s panem Jochem jsem rád přijal. Rád totiž vyslechnu návrhy radnice na řešení současné situace, která pro klub není nijak příznivá,“ říká Miroslav Schön.

S prvním náměstkem primátora se Schön sejde ve středu odpoledne. Nový termín schůzky Budějcké Drbně potvrdila také mluvčí budějckého magistrátu Jitka Welzlová.

ČTĚTE TAKÉ: Fanoušci Motoru vyrazí na pochod městem

Jak stojí v dnešní tiskové informaci vydané klubem, HC Mountfield v současné chvíli řeší existenční problémy.

„Od příští sezony je klub povinen při svých domácích zápasech čepovat výhradně pivo oficiálního partnera extraligy. To však nelze v Budvar Aréně, kde se dle uzavřené smlouvy mezi městem a pivovarem Budějovický Budvar nesmí čepovat žádné jiné pivo než Budvar,“ sděluje mluvčí hokejového Mountfieldu Radek Papáček a dodává, že v případě porušení exkluzivity oficiálního partnera soutěže by klubu hrozila pokuta až do výše 15 milionů.

Klub proto tvrdí, že v současné chvíli nemá kde hrát své domácí zápasy. „HC Mountfield byl tak prakticky vyhnán z českobudějovické Budvar Arény a musí řešit, kde bude od příští sezony působit,“ píše se ještě ve zprávě vydané klubovým vedením.

ČTĚTE TAKÉ: Konec extraligy v Budějcích? Prý už je rozhodnuto

Štítky HC Mountfield, Budějovický Budvar, Radegast, BPA, město České Budějovice, Mountfield Hradec Králové, Miroslav Joch, Juraj Thoma, primátor, Budvar aréna, Madeta Motor České Budějovice, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Schůzka primátora a šéfa hokejového klubu se neuskuteční  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.