Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tomáš Ulman odlétl do Detroitu, bude trénovat mladíky

Budějcký hokejista se zkušenostmi z různých tuzemských soutěží a trenér juniorů Českého Krumlova Tomáš Ulman zamířil dnes odpoledne do Spojených států amerických. Nebude tam ale trávit dovolenou. Stojí totiž na prahu nové životní výzvy. Přijal místo kouče americko-českého týmu dorostenců z Detroitu.

Tomáš Ulman se stane trenérem v mužstvu legendárního českého hokejisty Petra Klímy, vítěze Stanley Cupu ze sezony 1989/1990 s Edmontonem Oilers. Ten v Detroitu, největším městě státu Michigan, založil klub PK Warriors, který funguje jednak jako zámořský kemp pro mladé hokejisty z Čech, ale také působí stabilně v nejvyšší americké soutěži.

„Díky nabídce pana Klímy budu trénovat tým kluků do šestnácti let, který se skládá jak z Američanů, tak i Čechů. Do Ameriky odlétám za hodinu a budu tam až do konce května,“ řekl v úterý po obědě Budějcké Drbně Tomáš Ulman, jenž v tu dobu na ruzyňském letišti odpočítával poslední minuty před odletem.

Potom už ale letadlo z Prahy nabralo směr New York, kde po několika hodinách ve vzduchu a mezipřistání bude pokračovat i s Ulmanem do Detroitu. „S ohledem na rodinu to bylo těžké rozhodování. Nakonec ale na misce vah převážil hokej. Doufám, že toho nebudu litovat a ta stáž bude mít nějaký smysl,“ konstatoval jedenačtyřicetiletý hokejista.

A jaká jsou vůbec první očekávání Tomáše Ulmana před zahraniční stáží? „Chci se naučit něco anglicky, protože řeč je teď pro mě docela překážkou. Budu tam ale chodit do školy, tak to snad půjde,“ svěřil se sportovec tělem i duší, jenž si během své kariéry vyzkoušel v Jindřichově Hradci i extraligový hokej, působil také v Milevsku, Táboře a naposledy oblékal dres Českého Krumlova.

Budějčák bude v Detroitu bydlet bez své rodiny právě u majitele klubu Petra Klímy. „O Americe ale jinak nemám žádnou představu. Doufám, že to tam bude fajn. S sebou si vezu jenom věci na trénování - brusle, rukavice a hokejku. Jako hráč si tam asi nezahraji,“ doplnil Tomáš Ulman.

Štítky Tomáš Ulman, hokej, hráč, trenér, hokejista, Detroit, Michigan, Spojené státy americké, PK Warriors, Detroit Red Wings, USA, Český Krumlov, Petr Klíma, Edmonton Oilers, Stanley Cup, Česko, Letiště Václava Havla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Ulman odlétl do Detroitu, bude trénovat mladíky  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.