Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Trápení nekončí, Rebelové byli nad síly Motoru

Krize pokračuje. Hokejový Motor se v 1. lize i nadále trápí a připisuje si čtvrtou prohru v řadě za sebou. Ani během sobotního večera nebudou mít svěřenci Jaroslava Jágra důvod k oslavám. Průběžně čtvrtý Havlíčkův Brod porazil České Budějovice rozdílem jediné branky 1:2.

První třetina přinesla minimum šancí. Nebezpečně zahrozili Rebelové hned v úvodní pětiminutovce, když nejprve Číp a poté i Havel na Kůdelu nevyzráli. Domácí mohli skórovat v 9. minutě. Domácí kapitán Kotalík objel branku, zkusil vystřelit, puk vyražený Šindelářem se odrazil k nováčkovi v dresu Motoru Eberlemu, ten ale ležícího gólmana Havlíčkova Brodu nepřekonal.

Ani prostřední dvacetiminutovka nenabídla žádnou ofenzivní smršť. Oba týmy se spíš spoléhaly na pevnou obranu a rychlé brejky. Na vedoucí branku se čekalo až do 34. minuty, bohužel pro domácí to byli oni, kdo inkasoval. Osobní statistiky si povedenou střelou vylepšil Lukáš Havel.

Všichni svatí stáli v dalším průběhu za gólmanem Motoru Kůdelou, kdy nejprve Petruška několik sekund po prvním gólu Havlíčkova Brodu a později i obránce Korim tvrdě orazítkovali tyč budějcké svatyně.

V úvodu poslední třetiny létal po ledě úplně jiný Motor. Domácí přidali na tempu a tlačili se do branky. Odměnou jim byla vyrovnávací branka Jiřího Ferebauera, který tečoval ránu Roba, a drama bylo na světě - 1:1.

Tlak domácích ale netrval dlouho a hra se postupně zase vyrovnala. Nevýrazný výkon Budějčáků podtrhnul necelých šest minut před koncem přesnou střelou k tyči Ondřej Stehlík. Motor tak prohrál počtvrté v řadě a i nadále se trápí u dna tabulky na třináctém (předposledním) místě.

„Trápíme se. Mužstvo bylo oslabované, navíc máme problémy s rozehrávkou. Na bod jsme se nadřeli a nakonec ho stejně nemáme. Je to o špatné disciplíně hráčů. Nevím, jakým způsobem se budeme z té deky dostávat,“ řekl po zápase trenér Motoru zklamaný Jaroslav Jágr.

„Myslím, že si tři body odvážíme naprosto zaslouženě. V prvních dvou třetinách jsme měli osm šancí, zvonily tam tyčky, dostávali jsme se do samostatných nájezdů, ale naše koncovky byly hluché. Přitom jsme mohli vést minimálně o tři góly. Na začátku třetí třetiny měly Budějovice po našem vyloučení tlak a po vyrovnání mohly rozhodnout. Vzali jsme si time out a chtěli hru zpomalit, uklidnit a kluky nabudit. To se nám povedlo. Zbytek zápasu už byl vyrovnaný a při akci dva na jednoho naší čtvrté pětky jsme rozhodli. Se štěstím jsme to pak už dohráli,“ zhodnotil utkání havlíčkobrodský kouč Jiří Mička.

Už v pondělí hrají Jihočeši v Třebíči, ve středu pod Černou věž přijedou draci ze Šumperka. Utkání začne tradičně od půl šesté.

HC Motor České Budějovice - HC Rebel Havlíčkův Brod 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 43. Ferebauer (Rob, Kňazev) - 34. Havel (Polodna, Číp), 55. Stehlík (Milfait). Rozhodčí: Würtherle - Jílek, Samuel. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 3267.

HC Motor České Budějovice: Kůdela (Halmoši) - Kotaška, Kříž, Chmelíř, Pavlíček, Prokop, Moravec - Ondřej, Šachl, Kuchejda, Eberle, Skuhravý, Kotalík, Kňazev, Ferebauer, Rob, Vaniš, Bárta, Šperger. Trenér Jaroslav Jágr.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Šindelář (Novák) - Novotný, Kolafa, Plášil, Jank, Korim, Semrád, Zítka - Kozlík, Číp, Polodna, Havel, Berger, Říha, Petruška, Maliník, Stach, Dvořáček, Milfait, Stehlík, Chlubna. Trenér Jiří Mička.

Štítky hokej, HC Motor České Budějovice, HC Rebel Havlíčkův Brod, 1. liga ČR, 27. kolo, Madeta Motor České Budějovice, Jaroslav Jágr, Havlíčkův Brod, Lukáš Havel, Ondřej Stehlík, Salith Šumperk, SK Horácká Slavia Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trápení nekončí, Rebelové byli nad síly Motoru  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.