Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Třinecký šampion odjíždí z Budějc opět s prázdnou

Tři vzájemné zápasy, stejný počet vítězství. Hokejisté Mountfieldu v tomto extraligovém ročníku na úřadujícího mistra z Třince prostě umí! Jihočeši udolali Slezany svým již takřka tradičním těsným výsledkem 3:2. Po první třetině sice vedli o tři branky, ale v závěrečných minutách se opět museli o výhru strachovat. Nakonec všechno dobře dopadlo a Motoru patří po 29. kole díky pátému triumfu v řadě druhé místo tabulky. Stejný bodový zisk má i vedoucí Sparta Praha, které však hraje do karet lepší skóre.

Budějcký celek byl po minulém nepříliš přesvědčivém domácím výkonu proti Mladé Boleslavi odhodlán napravit si před vlastními fanoušky reputaci, což začal potvrzovat hned od úvodních minut. První velkou šanci měl už ve 2. minutě Kotalík, který nastřelil tyčku, stejně se „zadařilo“ po dalších čtyřech minutách i Lukáši Květoňovi. Úspěšnější ale byl kapitán František Ptáček, jehož nahozený puk na třineckou branku srazila hostující obrana přímo za Vojtkova záda a Jihočeši vedli.

Než se stačili Třinečtí vzpamatovat, museli z ledu sbírat Cartelliho, jenž utrpěl po nárazu na mantinel od Kotalíka hned několik zranění, kvůli nimž zápas nedohrál. Ještě víc znepříjemnil tento duel úřadujícímu mistrovi ligy Lukáš Květoň, který v 9. minutě z velké dálky propálil nejistého Vojtka – 2:0. Pokusy ohrozit domácí svatyni byly marné, a tak opět udeřilo, z pohledu fanoušků v kotli, na vzdálenější straně kluziště. Kotalíkovu střelu vyrazil třinecký brankář před sebe a pro Milana Gulaše už nebylo tak složité kotouč dopravit do sítě. Po několika dalších neproměněných šancích mohli hosté děkovat Bohu, že do kabin odcházeli pouze s tříbrankovým mankem.

Ve druhé třetině necelé čtyři tisícovky diváků gól neviděly, přesto k tomu nebylo ani tentokrát daleko. Oceláři začali hrát aktivněji a mnohem častěji ohrožovali konstrukci za Kovářovými zády. Nejprve domácího gólmana prověřil ve 22. minutě Hrabal, poté na konci sedmadvacáté minuty olíznul tyčku projektil Klimenty. Okolo poloviny střetnutí se dostali do zakončení budějčtí útočníci Kašpařík a Langhammer, do střelecké listiny se však nezapsali.

Když se žádnému z mančaftů nepodařilo skórovat ani během několika nabídnutých přesilových her, minutu před pauzou o sobě dali vědět hráči Mountfieldu Mertl s Ptáčkem. Prvně jmenovaný nejprve obehrál Zíba a ocitl se před Vojtkem sám, bohužel už byl ale moc blízko k pokusu o nějaké kreativnější zakončení, kapitán Motoru zase vzápětí nastřelil jako třetí domácí hráč toho večera tyč.

Kvalita hry Motoru měla s přibývajícím časem sestupnou tendenci, a tak zákonitě musel přijít trest. I když Kovář proti dorážce Miloslava Hořavy a střelám obránců Zíba s Hrabalem opět čaroval, na pokus Tomáše Klimenty ve 47. minutě už byl krátký. Přestože by se měli Třinečtí v dalším průběhu kvůli několika za sebou navazujícím oslabením spíš bránit, opak byl pravdou. Byli i nadále velmi aktivní a nepouštěli Jihočechy přes střední pásmo.

A snaha Ocelářů přinesla ovoce. V 54. minutě vsítili paradoxně se čtyřmi hráči v poli kontaktní gól, kterým se přiblížili Mountfieldu na rozdíl jediné branky. David Květoň to vzal na sebe, s vybojovaným pukem projel z vlastní poloviny až do útočného pásma a podobnou ranou jako Klimenta vymetl pavučiny druhého růžku Kovářovy klece. Jiskřičku naděje si mohl Třinec vykřesat v posledních dvou minutách, když mezi brankovištěm a střídačkou pendloval gólman Vojtek, za něhož vždy naskakoval jeden hráč k posílení útoku. Bohužel pro hosty ale nepřinesl závěrečný tlak kýžený efekt, a tak Oceláři opouštěli Budvar arénu v tomto extraligovém ročníku už podruhé s prázdnou.

Zajímavostí je, že budějcký HC Mountfield odehrál během aktuální sezony tuzemské nejvyšší hokejové soutěže osmadvacet utkání a hned devět z nich skončilo výsledkem 3:2. V šesti případech byl tento stav pro Jihočechy vítězný, třikrát odešli jako poražení.

Jestliže vás zajímá, co zaznělo po střetnutí Mountfieldu s Třincem mezi kabinami a při tiskové konferenci, nezapomeňte sledovat v dalších dnech články z pera Budějcké Drbny!

HC Mountfield – HC Oceláři Třinec 3:2 (3:0, 0:0, 0:2)

Branky a asistence: 6. Ptáček, 9. L. Květoň (Kotalík), 14. Gulaš (Kotalík, Květoň) – 47. Klimenta (Peterek, Hrabal), 54. D. Květoň. Vyloučení: 6:7. Bez využití. V oslabení: 0:1. Rozhodčí: Kalivoda, Pešina - Jindra, Kis. Diváci: 3754.

HC Mountfield: Kovář – Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Němeček, Mikuš, Vráblík – Martynek, Kašpařík, Šimánek – Gulaš, Kotalík, Červený – L. Květoň, Langhammer, Podlešák – Sailer, Mertl, Pšurný. Trenér František Výborný.

HC Oceláři Třinec: Vojtek – Hrabal, Zíb, Cartelli, P. Hořava, Richter, Hudec, Lojek, Bolf – D. Květoň, Bonk, M. Hořava – Orsava, Peterek, Klimenta – Kohn, Polanský, Chovan – McGregor, Ostřížek, Rufer. Trenéři Pavel Marek a Břetislav Kopřiva.

Štítky Mountfield Hradec Králové, HC Oceláři Třinec, Madeta Motor České Budějovice, České Budějovice, HC Sparta Praha, František Ptáček, Lukáš Květoň, Miloslav Hořava, Milan Gulaš, David Květoň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třinecký šampion odjíždí z Budějc opět s prázdnou  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.