Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tým Radka Bělohlava začal trénovat v Budvar Aréně

Mužstvo manažera a trenéra Radka Bělohlava vedené lídrem Alešem Kotalíkem se dnes dopoledne poprvé objevilo na ledě Budvar Arény. Projekt CB Hokej 2013, stále ještě usilující o definitivu účasti v první lize, odstartoval přípravu na nadcházející sezonu v druhé nejvyšší české hokejové soutěži.

Na zimním stadionu, kam ještě před pár měsíci mohli diváci chodit na extraligové zápasy HC Mountfield, se v pondělí do letní přípravy zapojilo 25 hráčů a dva brankáři. Kromě Aleše Kotalíka oblékli dres s logem města České Budějovice na hrudi například Jihočeši František Mrázek, David Kuchejda, Zdeněk Ondřej, Jiří Ferebauer či gólman Dominik Halmoši.

Kádr mužstva ale zdaleka není uzavřen, jelikož někteří hokejisté do Budějc dorazí dnes večer a v průběhu zítřka. „Jsou vidět velké rozdíly mezi jednotlivými kluky. Spoléhali jsme na to, že přijdou do kempu připraveni. Někteří to ale budou mít těžké. Čas běží a my nemáme čas se zaobírat tím, že někdo nemá natrénováno,“ sdělil své dojmy z prvního tréninku jinak spokojený kouč Radek Bělohlav.

Podle něj zatím není jisté, zda se k budějckému týmu připojí hráči z Hradce Králové. „Nyní to řeší právníci. Jde o to, jakým způsobem se licence dotáhne na papíře. My máme něco podepsané, ale teď je to otázka jednání pana Casky s Mountfieldem. Hráči z Hradce tady ještě nejsou, protože jsme pro ně zatím cizí klub. Pokud se domluvíme a do mančaftu je zařadíme, sám pak budu vědět, jestli tady chtějí být a mají na to,“ vysvětlil Bělohlav.

Jak mistr světa z roku 1996 a bývalý hráč Motoru kolem oběda dodal, ve hře je stále ještě prvoligová licence z Mostu. „My jsme pro zisk licencí z Mostu i Hradce Králové udělali maximum. Teď čekáme, jak dopadne jednání města se stávajícím nájemcem Budvar Arény,“ popsal velmi zamotanou situaci Radek Bělohlav. „Nechci machrovat, ale věřím tomu, že první ligu hrát budeme!“

Během dne se však na webu HC Most objevila informace, že tým ze severu Čech se oficiálně stal farmou extraligového celku HC Verva Litvínov, a tak prodej prvoligové licence do Českých Budějovic tímto definitivně padá.

Kromě trenérů Radka Bělohlava a Romana Turka dohlížel na dnešní trénink jeden z nejlepších jihočeských obránců historie Jaroslav Modrý. Jeho výpomoc je však dočasná. „Kluci mě poprosili, jestli bych jim nepomohl to tady zase nastartovat. Jsem hrdý na to, odkud jsem odešel, hokej mě tu naučili hrát. Je fajn být zpátky, ale mám děti, které jsou jinde a já chci být součástí jejich života,“ svěřil se bek, který v kanadsko-americké NHL strávil třináct sezon a nyní žije poblíž New Yorku.

Do České republiky přijel Modrý s rodinou na dovolenou. „Říkal jsem si, že přeci nebudu sedět doma, když můžu nějakou tou radou pomoci. Není moc měst v republice, které mají s Budějovicemi srovnatelné podmínky. Jen je třeba ten hokej dělat správně. Musí se to tady vyčistit i za cenu toho, že začneme v nižší soutěži a bude nás čekat dlouhá cesta zpátky,“ řekl ještě Jaroslav Modrý.

Bělohlavův mančaft v těchto dnech čeká dvoufázový trénink. O názvu týmu se rozhodne v nejbližší době. Jednou z možných variant je HC Stadion České Budějovice.

Štítky hokej, CB Hokej 2013, první trénink, letní příprava, Budvar aréna, Radek Bělohlav, Madeta Motor České Budějovice, Aleš Kotalík, Mountfield Hradec Králové, Jaroslav Modrý, trénink, Česko, František Mrázek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tým Radka Bělohlava začal trénovat v Budvar Aréně  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.