Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vedení HC Tábor poslalo klub do konkursu, soud zahájil insolvenční řízení

Klub HC Tábor je v konkursu a v pondělí bylo na něj vyhlášeno insolvenční řízení. Vyplívá to z insolventního rejstříku. Důvodem jsou dluhy, které hokejový klub má vůči věřitelům, které přesahují 14,5 milionu korun.

“Usnesením Krajského soudu v Českých Budějovicích ze dne 3. května 2011 bylo zahájeno insolvenční řízení ve věci dlužníka Hokej klub Tábor s.r.o. Další informace klub poskytne do 6. května 2011,“ tak zní strohá informace na webových stránkách HC Tábor. Jak vypovídá insolvenční rejstřík, insolvenční návrh spojený s návrhem na prohlášení konkursu podali soudu jednatel HC Rudolf Vach a prokurista Karel Klečacký.

Začátkem týdne mělo zastupitelstvo Tábora rozhodnout o případné dotaci města na podporu hokejového klubu ve výši šesti milionů korun na tuto sezonu. Rozhodnuto ovšem bylo ještě dříve, než se k celé věci mohli vyjádřit zastupitelé. Předkladatel návrhu na podporu 1. hokejové ligy místostarosta Emil Nývlt (ČSSD) tento návrh z programu jednání stáhl.

“Udělal jsem to na základě dopisu Rudolfa Vacha, ve kterém konstatuje, že se do konce dubna nepodařilo klubu zajistit sponzora, který by pokryl druhou část ročního rozpočtu, tedy dalších šest milionů korun,“ uvedl místostarosta.

Původně ještě v dubnu starosta Jiří Fišer (T2020), agenturu Mediafax informoval, že do konce dubna musí HC Tábor podat městu způsob dostatečného a bezpečného financování klubu. Jenže, to se nestalo. Termín k přihlášce HC do 1. ligy lze podat sice až do 10. května, ale protože klub nebyl schopen zajistit peníze a uspokojit věřitele, sám se poslal do konkurzu.

Téměř 15milionový dluh HC Tábor se týká ledu, dopravy a dokonce i pohledávek hráčů. Vloni získal klub od města tři miliony korun. Když chtělo město doložit, že na účtu peníze jsou, klub tak učinil, krátce poté ale z jeho účtu dva miliony odešly člověku, který klubu peníze půjčil. Město proto mělo pocit, že by se mohlo stát takzvaně bílým koněm.

Radnice chtěla klubu pomoci, ale zároveň chtěla záruky. Ty nebylo schopno vedení klubu zajistit.

Co nyní bude s táborským hokejem, není zatím jasné. Pokud by se podařilo rychle najít mecenáše, který by byl ochoten závazky uhradit a poskytnout peníze na provoz, mohl by být HC Tábor zachráněn. Zatím se ovšem nikdo k takové možnosti nepřihlásil.

Autor: René Kekely

Štítky HC Tábor, peníze, Madeta Motor České Budějovice, ČSSD, Jiří Fišer, Tábor, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedení HC Tábor poslalo klub do konkursu, soud zahájil insolvenční řízení  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.