Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vrchol hokejové sezony je tady: To bude maso!

Právě s tímto heslem rozehraje budějcký HC Mountfield už ve čtvrtek čtvrtfinále České pojišťovny play off hokejové sezony 2011/2012. Vyřazovací boje začnou pro Jihočechy na ledě Bílých Tygrů z Liberce, tedy celku, který skončil po základní části extraligy na čtvrtém místě.

O poslední body do tabulky soutěže bojovali svěřenci kouče Františka Výborného doma proti Kladnu. V případě vítězství si ještě mohli pojistit pro start play off výhodu domácího prostředí, avšak Tygři před vlastními fanoušky proti Plzni nezaváhali a svého rivala před sebe nepustili.

Na zápase Motoru proti kladenským Rytířům samozřejmě nemohla Budějcká Drbna chybět, a tak zjistila, jaká vládla po těsném vítězství 2:1 v kabině atmosféra.

„Chtěli jsme ten zápas zvládnout a znovu zažít ten pocit vítězství. Pro nás je tento vybojovaný triumf před hlavní fází soutěže nesmírně cenný,“ konstatoval druhý nejproduktivnější hráč Mountfieldu, centr první lajny Pavel Kašpařík.

Sám si byl však velmi dobře vědom, že hra českobudějovických hokejistů nebyla v poslední čtvrtině extraligy ideální. „Je spousta aspektů, proč se nám tak nedařilo, nicméně si myslím, že poslední dva zápasy byly z naší strany lepší. Věřím, že se na play off připravíme takovým způsobem, abychom nezakončili sezonu hned zkraje,“ dodal Kašpařík, který současně přiznal, že jeho tým nejvíce tlačí bota v koncovce.

„Aktivitou jsme se snažili Kladno dostat pod tlak, ale naše zakončení je v posledních zápasech žalostné. Nedáváme naprosto vyložené šance,“ řekl po duelu s Rytíři trenér budějckého Motoru František Výborný a pokračoval: „Je třeba na tom víc zapracovat. A hlavně – kluci musí chtít! Když by nám před sezonou někdo řekl, že budeme pátí, tak bychom samozřejmě byli spokojeni. Na druhou stranu hráči už nemuseli v posledních zápasech hrát naplno, nesáhli si na samé dno a čtyřku si nechali utéct. To mě mrzí, začínat play off doma je důležité,“ přemítal ostřílený kormidelník.

Tygři s ostrými zoubky a Nedvědem

Na tom, že Liberec nebude pro Jihočechy jednoduchým čtvrtfinálovým soupeřem, se hráči Mountfieldu s trenérem shodli. „Celou sezonu Tygři předváděli vyrovnané výkony a neustále se drželi na špici. Navíc mají Petra Nedvěda, vítěze kanadského bodování extraligy, který hraje celý rok ve vynikající fazóně,“ upozornil na kapitána Liberce a reprezentačního útočníka českobudějovický Pavel Kašpařík, který pod Ještědem v minulosti působil.

„Musíme se na Liberec pořádně připravit. Kádr máme dobrý, proto je naším úkolem hrát mnohem lépe, než doposud. V závěru základní části jsme měli špatnou šňůru – nedáváme góly, produktivita je špatná, špatně bráníme… prostě všechno špatně!“ nešetřil kritikou do vlastních řad nejlepší střelec HC Mountfield Lukáš Květoň, který si však v této sezoně už možná nezahraje. Na jednom z tréninků si přetrhl postranní kolení vazy...

Kouč František Výborný na závěr dodal: „Liberec je těžký soupeř, ale soutěž je tak vyrovnaná, že v ní není lehkého rivala.“

Jízdní řád vyřazovacích bojů

První čtvrtfinálový duel (hraje se na čtyři vítězné zápasy) začne v Liberci ve čtvrtek od půl sedmé, páteční zápas začíná o dvacet minut dříve. Na jih Čech se série mezi Mountfieldem a Bílými Tygry přesune hned po víkendu. Odveta se hraje v Budvar aréně od pondělní osmnácté hodiny a desáté minuty, možná už rozhodující mač čeká oba celky v úterý v 17.30 hodin.

Předprodej vstupenek na domácí zápasy Motoru začíná ve čtvrtek 8. března od 12 do 18 hodin na všech pokladnách Budvar arény. Pokud budete chtít vidět oba zápasy, lístek vás bude stát od 400 do 600 korun. Jedno utkání vyjde na 250 až 350 Kč. Případné zbylé vstupenky budou k mání v den zápasu od 13 hodin. Výhodu mají držitelé žluté permanentky, kteří si její koupí na začátku sezony zajistili vstup i pro zápasy play off.

Štítky Bílí Tygři Liberec, Mountfield Hradec Králové, Madeta Motor České Budějovice, Generali Česká pojišťovna, hokej, Rytíři Kladno, František Výborný, Pavel Kašpařík, soutěž, Budvar aréna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrchol hokejové sezony je tady: To bude maso!  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.