Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Výběr slovenských amatérů odjel z Hokejového centra Pouzar s dvěma výhrami

Že jsou česko-slovenské hokejové bitvy vždy velmi napínavé a fanoušky vyhledávané, potvrdilo o minulém víkendu v Hokejovém Centru Pouzar dvojutkání mezi výběrem Rybníkářské hokejové ligy a Liptovské hokejové ligy. Amatéři na obou stranách předvedli kvalitní výkony a pohledné momenty, především se však skvěle pobavili.

První zápas moc nevyšel domácím hokejistům. Od úvodních minut se zdálo, že byli svázáni nervozitou mezistátního duelu a nedařilo se jim proměňovat dobré příležitosti. Slováci byli naopak produktivní a především ve třetí třetině odskočili svému soupeři na hrozivý rozdíl šesti branek. Konečný stav byl 2:8 z pohledu rybníkářů.

Dva hattricky zaznamenali Macík a Gažo, za Čechy se prosadili pouze Kamil Hála a Miloš Prokýšek. „Podle výsledku to nevypadá tak, jaké to bylo. Pod dvou třetinách jsme vedli 4:2, až ve třetí třetině jsme už trochu dominovali,“ hodnotil duel kapitán LHL Pavol Sasko.

Nedělní střetnutí začalo obdobně. Hosté se brzo dostali do vedení. Výběr RHL ale nechtěl znovu prohrát se slovenským kádrem, který byl schopen postavit pouze dvě kompletní formace, a vývoj otočil ve svůj prospěch. Nakonec ale první třetina skončila remízou 2:2. Ani po druhé periodě nebyl jeden z týmů blíž vítězství. „Oni hrají na borovičku, my jsme jeli v sobotu na Budvar, ten je těžší. Dnes už za námi hoří led. Po včerejším zápase jsme totiž přehodnotili taktiku a dali jsme si koleno a žebra,“ říkal v průběhu utkání lídr RHL Pavel Lískovec.

Jako by však v závěrečných částech měli více sil Slováci a i tuto ovládli, tentokrát poměrem 3:0. Z jihu Čech si tak odvezli dvě výhry. Čtyřmi góly se prezentoval Michal Šintaj, za rybníkáře skórovali Jan Lacina, Jakub Vitera a Hynek Hála.

O klasický „bratrovražedný“ souboj ale nešlo. Oba celky pojaly měření sil v přátelském duchu, a tak se na většině tváří objevil na konci úsměv. Aby ne. Celá akce totiž měla všem aktérům přinést radostné pocity, což se podle ohlasů naplno povedlo.

Štítky Rybníkářská hokejová liga, Liptovská hokejová liga, hokej, Československo, amatéři, Hokejové Centrum Pouzar, Česko, Kamil Hála, Budějovický Budvar, Jan Lacina, Sasko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výběr slovenských amatérů odjel z Hokejového centra Pouzar s dvěma výhrami  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.