Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Výborný: V prvních zápasech dostanou prostor mladí

Začátky sezony už bere jako rutinu. Vždyť jich zažil bezpočet. Na jihu Čech trenér František Výborný rozjíždí druhou letní přípravu na ledové ploše a po loňském roce se vrací k osvědčenému modelu, který mu zpestří těžké zápasy evropské soutěže, do níž hráči HC MOUNTFIELD nastoupí.


„Ovšem všechno budeme směřovat až k sezoně. European Trophy je zajímavá soutěž, ale sezona to odnést nesmí,“ vysvětluje trenér, který se už na brusle po dovolené hodně těšil.

O SUCHÉ PŘÍPRAVÉ…
Kluci pracovali parádně. Zapojili jsme do ní nové věci, vedli je mladí instruktoři. Hráči si to pochvalovali. Nebylo to monotónní. Co nám vycházejí různé testíky, kluci jsou na tom dobře, takže to všechno splnilo svůj účel. S přípravou jsme hodně spokojení.

O PRVNÍCH SLOVECH V KABINĚ PO DOVOLENÉ…
Bylo to hlavně přivítání. Byl jsem rád, že tu jsou kluci, co měli zdravotní problémy a že jsou v pořádku a zapojují se do tréninku. Mertl a Mikeska mají nějaké manko, ale do 16. září by to mohli dohnat. Pak jsem se bavili o celkové situaci v klubu. Nastínili jsme program. Nic dalekosáhlého. Spíš jen výhled na první dny.

O TRÉNINKU
Máme šest pětek a budeme na skupiny. Loni se to osvědčilo. V šesti pětkách se trénovat nedá. Nemá to tempo, ani kvalitu. Odpoledne to budou tréninky herní, takže někdy společné, jindy zase na skupiny. První zápasy s Kladnem a Třebíčí počítáme s tím, že by dostali prostor mladší hráči, abychom je mohli vidět hrát.

O SLOVINSKÉ POSILE…
Znám ho odmalička. Ve Slovinsku to byl nejlepší bek posledních let. V roce 2006 byl jeden z nejlepších beků celého mistrovství světa, ale poslední dobou jsem ho trochu ztratil z očí. Je to útočný typ s dobrou střelou a dost agresivní a v nejlepších letech. Je potřeba, aby se srovnal s naší ligou. Byl trochu jižní krev, impulsivnější a v tom ho budeme muset brzdit. Uvidíme. Je pro nás dobrou alternativou. Počítal jsem, že bude Pepa Melichar. Se Sígrem (Poznámka: Vladimír Sičák) jsem moc nepočítal. Skutečnost je taková, že to nešlo. Beků máme málo, to je pravda. Zapojíme i mladé a třeba se z nich nějaký ukáže a bude doplňovat šestku.

O DVOU DALŠÍCH TESTOVANÝCH HRÁČÍCH…
Heidera přivedl manažer Pepa Zajíc. Sledoval ho týden v Písku. Pochází z Opavy a měl by zájem hrát českou ligu. Loni jsme zkoušeli Buriána a mysleli jsem si, že to k tomu bude, ale bohužel to nešlo, i když měl nějaké záblesky. Tenhle je podobný typ. Vytáhlý útočník. Pokud se to osvědčí, bude to jen ku prospěchu. Je tu další obránce Lukačovič. Jeho zkouška je dost čerstvá. Dostane šanci a uvidíme.

O ZÁPASECH EUROPEAN TROPHY…
Je to kvalitní soutěž a jsem rád, že to můžeme hrát. Vezmeme to prestižně, ale ne tak, že by to bylo to hlavní, na co se budeme připravovat. A to i přesto, že tam jsou ve hře zajímavé prize money. Hlavní je sezona. I v těhle letních zápasech budeme muset zkoušet mladé hráče. Což nebude na škodu. Bude o co hrát a bude to mít náboj. To jsou chvíle, ve kterých je chceme vidět. Budeme chtít hrát dobře, obstát se ctí, ale soutěž to odnést nesmí.

Zdroj: www.hokejcb.cz

Štítky František Výborný, soutěž, Mountfield Hradec Králové, Vladimír Sičák, Slovinsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výborný: V prvních zápasech dostanou prostor mladí  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.