Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zelené hřiště není hokejistům vůbec cizí

Posilovna, činky, výjezdy na kolech a desítky naběhaných kilometrů. K těmto činnostem si mohou hráči každé léto v rámci přípravy ještě připočítat fotbalové zápasy. Utkání s jihočeskými celky jsou kvitována jak ze strany hokejistů, tak právě ze strany fotbalových klubů.

 

V rámci zpestření každoročního letního drilu absolvovali hráči českobudějovického celku HC MOUNTFIELD už dva fotbalové zápasy. A nutno podotknout, že hokejistům to zatím jde na zeleném trávníku více než dobře. Považte sami, dva zápasy a dvě výhry.

"V Mokrém jsme vyhráli před týdnem šest dva," podotkl ve čtvrtek k prvnímu střetu fotbalového a hokejového světa asistent trenéra Milan Kupka. "Jde nám o zpestření letní přípravy pro hráče, ale fotbal jezdíme hrát také v rámci samotných tréninků. Sice nás nejezdí moc, dnes je nás dvanáct, ale účel to plní. Hráči si zaběhají a je tu i herní zatížení," dodal Kupka s tím, že se hrou hokejistů spokojený. "Ale spokojenější bych byl, kdybychom vedli pět nula, šance na to byly," usmál se.

Na hráče HC MOUNTFIELD čeká ještě pět fotbalových střetnutí, a to v Lišově, českobudějovická Slavie, Černovice a nakonec Kamenice nad Lipou.

Druhé utkání se odehrálo v Sedleci, kde hokejisté místní hráče přehráli poměrem 3:1. A hned dva góly vstřelil druhý brankář Šimon Hrubec. O ten třetí se postaral Milan Gulaš, který hrál s velkou chutí a patřil k nejlepším hráčům HC MOUNTFIELD.

"Spíš to byly takové sváteční góly, já nejsem žádný střelec. Dneska to tam padlo," povídal s úsměvem po utkání mladý golman, který vsítil obě branky po krásných samostatných únicích. "Pro nás golmany jsou fotbaly určitě lepší, zaběhám si a nemusím tahat žádná železa v posilovnách. Proto jsme tady i s Kántorem a až bude Kuba zpátky, bude hrát s námi," podotkl Hrubec.

Zdroj: www.hokejcb.cz

Štítky hokejista, fotbal, Mountfield Hradec Králové, Šimon Hrubec, SK Slavia Praha, Milan Gulaš, Kuba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zelené hřiště není hokejistům vůbec cizí  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.